破產聯盟

標題: 白色異國短毛待領養(周老闆考慮吓) [打印本頁]

作者: wahtung    時間: 24-1-2013 17:37
標題: 白色異國短毛待領養(周老闆考慮吓)
異短Bubu待領養!# g  U4 c0 U% c
名: Bu bu 背景:Bu bu係一有心人放狗時發現,初時以為係有人走失,但後來從另一放狗人得知,原來Bu bu都係度流浪咗成個星期,於是就叫我可否幫忙先救起她,再留意有冇人揾貓,已過差唔多一個月,都無見到有上網或係街貼紙尋貓,所以就決定出post待領,現已帶到獸醫檢查,有cat ful治療中。 年齡:估計1至2歲大 性 別:女 性格:親人、愛嗲人,一有新消息隨時更新! 健康狀況:現有cat ful治療中,其他良好 杜蚤 杜蟲:有 絕育:絕育: 未絕育 *領養者需先帶牠到認可的獸醫診所,進行有關手術才給領養* 領養費 : $500.00** (用作生活上開支同醫療費上"有單據,只給領養者查詢)** 領養須知 1.所有領養者必須滿21歲,如未滿21歲,必須經家長與我聯絡及陪同才可領養動物。超過21歲也要有經濟能力照顧到貓貓。 2. 一般動物如貓、狗等的壽命可以超過10年以上在領養前一定要跟家人達成共識,清楚考慮是 否有足夠能力、金錢及時間去照顧牠至終老。 3. 承諾妥善照顧動物至終老,不論是私人理由、情侶或夫妻分開,也不會將其拋棄。 4. 動物都是生命,請尊重愛惜牠,不要以牠作為禮物或紀念品送給別人。 5. 在任何情況下,都不會容許牠被利用作繁殖或實驗用途。 6. 要以愛心及獎勵去訓練動物,不會恐嚇或懲罰牠。 7. 承諾會帶牠到認可獸醫診所作定期健康檢查、防疫注射及診治疾病或創傷。 8. 如牠未接受絕育手術,要在其六個月大或發情期前帶牠到認可的獸醫診所進行有關手術 9.不可私下轉讓貓貓予任何人 10.若有任何爭議, 若發現疏於照顧, 義工有權收回貓貓。*家裡必需裝上窗網,預防貓貓跳樓* 裝窗網的重要:7 P3 n. q* M" K' o7 V4 v" a
* k" F" ~5 P! `7 ?

1 z8 U4 K6 p. @+ m. p! f
& L* ^! _! g$ O+ w& s4 \
* R1 I% q- G  L/ j  @1 ~- z* _
周老闆考慮吓
. F5 }: J; |" V: j+ T4 j: E6 ?8 [+ e& Y+ L
" u9 K" t$ J6 ^' V5 Y' }
[attach]5106[/attach][attach]5107[/attach]
* a  p0 Y9 s/ n( c: q2 s1 q: h! y6 t! ~' H" c
1 ?5 z7 d) j! k( K( C/ Z+ \
[attach]5108[/attach]5 @+ C4 i% {; T5 I2 P/ Z
2 |! _/ i; V5 A1 }" j) y

作者: smallcat    時間: 24-1-2013 18:51
好白雪雪
作者: wexchau    時間: 24-1-2013 19:40
唔得喇,如果現在來到我屋企又變黑猫喇
作者: wahtung    時間: 24-1-2013 21:06
wexchau 发表于 24-1-2013 19:40
% a1 A1 q8 k, Q2 a1 V& _0 c唔得喇,如果現在來到我屋企又變黑猫喇
% ?5 m# F% F# A5 V4 O2 J3 D
咁咪好囉,染毛劑都慳埋唔理黑貓與白貓,最緊要好貓嘛
作者: wahtung    時間: 24-1-2013 21:07
smallcat 发表于 24-1-2013 18:51 3 Q$ s1 N; y! [  x4 N: f" _3 R  I' w
好白雪雪

% P- g+ b" Y6 }" ]& [5 E- H7 a啲異國短毛好似茄菲貓
作者: smallcat    時間: 25-1-2013 01:44
wahtung 发表于 24-1-2013 21:07
& v5 |$ E1 Y5 J; Y# `! |- ^" [. q啲異國短毛好似茄菲貓
; R6 O4 s, x# `( r% a) Y  t2 N' B
wex兄點解會話變左黑貓?
作者: smallcat    時間: 25-1-2013 01:45
wexchau 发表于 24-1-2013 19:40 " u, X9 ^) l- I4 k5 R
唔得喇,如果現在來到我屋企又變黑猫喇
' D  }+ _9 F! _6 T- ]. n0 R
白貓變黑貓
作者: wahtung    時間: 25-1-2013 10:40
smallcat 发表于 25-1-2013 01:44 + h% Q; ^; c, ~% W# x) f/ }& n
wex兄點解會話變左黑貓?
3 t' Z# B7 h0 ^' a0 B& N
可能佢會抹黑隻貓
作者: smallcat    時間: 25-1-2013 11:43
wahtung 发表于 25-1-2013 10:40 - a& Y" \# }- r: S6 h) H
可能佢會抹黑隻貓
$ l5 Z5 [8 G- T4 V' r
wex 兄應該都係愛貓之人
作者: wahtung    時間: 25-1-2013 12:30
smallcat 发表于 25-1-2013 11:43 : H) K% k8 r" }( L# N
wex 兄應該都係愛貓之人

' F, q7 y/ R; E$ C8 p8 E9 _5 b應該係架
作者: wexchau    時間: 25-1-2013 13:25
smallcat 发表于 25-1-2013 11:43
) [: Q# ^$ y" d9 h8 B' vwex 兄應該都係愛貓之人

( X* t$ X# q4 C& ~就係因為愛猫,所以先唔可以比佢來我屋企住,我屋企太亂喇,暫時不太適合養猫..
作者: wahtung    時間: 25-1-2013 14:04
wexchau 发表于 25-1-2013 13:25 2 C0 l* i1 W. |, F! c4 t8 K
就係因為愛猫,所以先唔可以比佢來我屋企住,我屋企太亂喇,暫時不太適合養猫.. ...
1 v- r, o( }5 ?' t" E
咁金絲貓適合養嗎
作者: smallcat    時間: 25-1-2013 14:20
wexchau 发表于 25-1-2013 13:25 0 a! ~7 l* l' {+ Y" {
就係因為愛猫,所以先唔可以比佢來我屋企住,我屋企太亂喇,暫時不太適合養猫.. ...

2 D+ w, G4 ^6 ^1 `  O 咁先慢慢整好環境先都好既, D貓多D空間匿下會開心D
作者: smallcat    時間: 25-1-2013 14:21
wahtung 发表于 25-1-2013 14:04 , D6 j' ]5 Q9 w" W3 @* q  `& Q
咁金絲貓適合養嗎

3 \, b: \5 l* N+ u 依家會唔會少左人鐘意金絲貓?   忌廉貓
作者: wexchau    時間: 25-1-2013 14:22
wahtung 发表于 25-1-2013 14:04 # h0 Y) G4 A# p: B, E
咁金絲貓適合養嗎

9 M# t8 z" b/ l: \! f9 K, ?" P$ C邊種金絲貓先,我要求好高架喎
作者: wahtung    時間: 25-1-2013 14:24
wexchau 发表于 25-1-2013 14:22 " A3 ~. D5 o  r, H1 |7 X! V% T/ _3 e
邊種金絲貓先,我要求好高架喎
9 i. [% R2 A1 o. `
起碼識彭丹的一字馬架,都幾好砌架
作者: wahtung    時間: 25-1-2013 14:25
smallcat 发表于 25-1-2013 14:21 - }' ~5 m% L1 i+ ]% B/ I
依家會唔會少左人鐘意金絲貓?   忌廉貓
. J* ^6 t) J9 Y0 F& j# v- v
周老闆鍾意嘛
作者: smallcat    時間: 25-1-2013 14:28
wahtung 发表于 25-1-2013 14:04
4 i0 M+ k7 y  b6 \咁金絲貓適合養嗎

2 c# R9 q5 @$ B, S# X3 {5 L我鐘意日本小貓
作者: wexchau    時間: 25-1-2013 14:36
wahtung 发表于 25-1-2013 14:24
$ }" G9 r; [, L! }+ j起碼識彭丹的一字馬架,都幾好砌架

) I" q: v( U+ h) T咩金絲貓要來砌呀,我唔識喎......我細個玩D金絲貓要來打架
作者: wahtung    時間: 25-1-2013 14:58
wexchau 发表于 25-1-2013 14:36 ) g: k. \; Z( h. x, _) h  a8 R4 t  v# c
咩金絲貓要來砌呀,我唔識喎......我細個玩D金絲貓要來打架
7 E3 W* Q3 @$ t  H
打到得架,砌完咪打囉
作者: wahtung    時間: 25-1-2013 15:00
smallcat 发表于 25-1-2013 14:28
6 j9 q# {: Y/ [我鐘意日本小貓

1 w/ [7 w7 e6 L' f. _係咪死夜惡(沙魚頭)出品果啲
作者: wahtung    時間: 25-1-2013 15:05
wexchau 发表于 25-1-2013 13:25
5 \+ O* j7 H0 B* P% ?4 f4 O就係因為愛猫,所以先唔可以比佢來我屋企住,我屋企太亂喇,暫時不太適合養猫.. ...
4 q2 l# Y6 a1 e) c' y3 s
咁老闆你快啲執吓間屋啦,隻異國短毛真係好好架,又馴咪成日掛去wet啦
作者: smallcat    時間: 25-1-2013 15:09
wahtung 发表于 25-1-2013 15:00 6 C1 ?) E$ b# k+ \
係咪死夜惡(沙魚頭)出品果啲
5 A" [$ C8 U9 O/ }( F' W# i
呢間野好激架wor   華兄熟行情wor
作者: smallcat    時間: 25-1-2013 15:10
wahtung 发表于 25-1-2013 15:00
5 h/ X" n  A0 @) H" A係咪死夜惡(沙魚頭)出品果啲

9 w0 _% E6 ]0 [. Y$ O 我鐘意食三文魚同吞拿魚姐  
作者: wahtung    時間: 25-1-2013 15:13
smallcat 发表于 25-1-2013 15:09 * `0 f. d: q# `  p# j! Y2 N5 G
呢間野好激架wor   華兄熟行情wor

3 o* C$ c+ l2 ?% L! _( N  [以前收藏唔少仲有力王出品
作者: smallcat    時間: 25-1-2013 16:39
wahtung 发表于 25-1-2013 15:13
3 ^2 C0 x' w# U以前收藏唔少仲有力王出品
. J: \) o% F: E
力王好像好激架wor
作者: wahtung    時間: 25-1-2013 17:49
smallcat 发表于 25-1-2013 16:39
; x8 }* g( V, g; b力王好像好激架wor
# J$ k7 D, V1 D5 a
係呀
作者: annie728    時間: 19-11-2013 06:18
好得意呀

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3