破產聯盟

標題: 分享下解破後申請信用咭經驗 (成功!!!!) 重post [打印本頁]

作者: busdriver.430    時間: 13-3-2019 17:27
標題: 分享下解破後申請信用咭經驗 (成功!!!!) 重post
原 post 已石沉大海, 再post 多次希望呢個方法可以幫到眾生
最新 update : 2019 年既今日, 小弟已經有 N 張信用咭
包括最大果間, 方向銀行呢d, 信貸額仲非常之高

各位要加油, 錯一次唔係一世架 !
呢個世界仲有希望的

小弟前文在此
http://www.hkiva.org/forum.php?mod=viewthread&tid=9256

小弟03老破, 都係洗大左, 找MIN PAY返唔到轉頭果類人
呢D 唔詳細講

後尾解破後跟足程序
03年 老破
07年 解破
11年 update TU
12年 TU 紀錄全清

再忍左兩年幾後
14年尾去check TU, 評分係無分, 因為資料不足, 無法評分
跟手試下入表搵毫無關係既銀行申請信用咭
交齊資料, 入息証明, 自動轉帳出糧紀錄
好快就批左張白金咭,  limit 大約係一個月月薪, 作為自動轉帳, 八達通自動增值, 出trip 用credit card 做deposit,
已經好夠用了

小弟在此提醒想效法既巴絲要注意以下幾點
1, 拎解破証明並好好保存
2, update TU 已解除破產
3, 等多一排, 忍一忍手, 查下 TU 自己個分先, 肯定無晒不良紀錄先出手
4, 搵間毫無瓜葛既銀行申請, 例如匯X, 恒X, 交X 都係同一個 group, 渣x 同安x 又係同一個group 等等
5, 搵間無咁大既銀行申請, 大果幾間我認為會去收集法院老破紀錄的, 細行就未必咁做
6, 忍 !!! 絕對唔好急於一時, TU 好唔一定批咭, TU 差就一定唔批咭, 小弟老破到今日已經11年半先出手
7, 唔好再一錯再錯碌爆咭還min pay 了, 大家都知道, 咁係好難翻身的, 無錢就唔好碌呀.

有問題歡迎留言討論
作者: 301    時間: 13-3-2019 21:35

行動正確,
最正一個字"忍".

作者: Harmonychow    時間: 24-3-2019 14:12
好威
作者: pppw    時間: 26-3-2019 22:11

作者: PoorGuy2018    時間: 26-3-2019 23:26
多謝提點
作者: admin    時間: 28-3-2019 22:22
睇番你登記日期,原來成 10 年啦!

真係過得快。真心希望你生活快樂!

元老級版友!
作者: 301    時間: 31-3-2019 10:14
唔 經 唔 覺!

作者: eddykung044    時間: 31-3-2019 14:10

作者: kumiko1030    時間: 2-4-2019 06:39
我今日開Aeon 俾人拒絕
作者: kumiko1030    時間: 2-4-2019 06:42
其實點update TU
作者: busdriver.430    時間: 2-4-2019 12:33
admin 發表於 28-3-2019 22:22
睇番你登記日期,原來成 10 年啦!

真係過得快。真心希望你生活快樂!

係啊, 我知道上得黎既都係有無盡既辛酸, 所以希望有d 正面既 post 分享下俾大家

都係果句, 破產唔係絕路, 只係另一個開始 !!!!
作者: busdriver.430    時間: 2-4-2019 12:36
kumiko1030 發表於 2-4-2019 06:42
其實點update TU

首先你要有張解破証明書先, 搵你主任拎
之後上 TU 度俾幾舊水出份report 睇下咩料
如果破產紀錄仲係度既, 你可以要求資料修正, 話已經解除破產, 附上解破証明書一份
咁佢地就會刪除破產紀錄

耐心等待一兩年先查下 TU score 睇下有冇升返上去先
唔急得架
作者: admin    時間: 2-4-2019 13:20
kumiko1030 發表於 2-4-2019 06:39

華,好耐無見!

而家點呀?
作者: nevergiveup    時間: 5-4-2019 12:13
我比較近少少
作者: nevergiveup    時間: 5-4-2019 12:17
我13年解破,嘗試申請好多信用卡被拒,查下TU原來i,跟手email番個解除令上去,過兩星期上番D,即管試下x展,無交手過,點知真係批,果刻心情難以形容,有20000簽脹都唔錯,過左三個月準時還錢,又試下申請東x,頂佢...一野批左十萬比我!而家我反而想試下申請獅子同渣x,之前無欠過佢地
作者: kumiko1030    時間: 6-4-2019 16:57
admin 發表於 2-4-2019 13:20
華,好耐無見!

而家點呀?

想換間大廁所嘅公屋唔得
作者: busdriver.430    時間: 7-4-2019 21:09
nevergiveup 發表於 5-4-2019 12:17
我13年解破,嘗試申請好多信用卡被拒,查下TU原來i,跟手email番個解除令上去,過兩星期上番D,即管試下x展 ...

恭喜恭喜
作者: nevergiveup    時間: 8-4-2019 15:26
今日去攞番張TU睇,評級上番B,可以慢慢洗底了好開心
順手試下申請獅子咭,唔知得唔得呢
(無欠過佢)
作者: busdriver.430    時間: 8-4-2019 17:23
我都有獅子 VS, limit 好高
作者: nevergiveup    時間: 8-4-2019 18:30
busdriver.430 發表於 8-4-2019 17:23
我都有獅子 VS, limit 好高

咁即係大行有機入番啊
作者: busdriver.430    時間: 9-4-2019 14:25
nevergiveup 發表於 8-4-2019 18:30
咁即係大行有機入番啊

如果你都掂既, 上黎包膠一下, 等大家有個希望
作者: nevergiveup    時間: 9-4-2019 15:01
busdriver.430 發表於 9-4-2019 14:25
如果你都掂既, 上黎包膠一下, 等大家有個希望

無問題,我諗最快一星期左右
不過有兩張非財仔已經好滿足
純粹想入番大行咁解
作者: nevergiveup    時間: 26-4-2019 11:05
上次師兄叫我包膠獅子金卡批核情況,才剛收到電郵,話已成功批核了
作者: mogee    時間: 28-4-2019 13:34
請問never師兄破前有冇欠恒生?因我無欠HSBC,但有欠恒生,都想試下HSBC有冇機會
作者: nevergiveup    時間: 28-4-2019 14:29
mogee 發表於 28-4-2019 13:34
請問never師兄破前有冇欠恒生?因我無欠HSBC,但有欠恒生,都想試下HSBC有冇機會 ...

我有欠痕身最多,無欠獅子,但有戶口被凍結過,所以都估唔到佢會批比我,我是13年解破的
作者: nevergiveup    時間: 28-4-2019 14:30
mogee 發表於 28-4-2019 13:34
請問never師兄破前有冇欠恒生?因我無欠HSBC,但有欠恒生,都想試下HSBC有冇機會 ...

同埋一樣野,你解破後有無其他信用卡先,我有用其他卡洗左半年TU上B我先試申請
作者: mogee    時間: 28-4-2019 21:34
多謝師兄回复,我都是13年解破的。甘我遲下都試下申请獅子。
作者: nevergiveup    時間: 28-4-2019 22:25
mogee 發表於 28-4-2019 21:34
多謝師兄回复,我都是13年解破的。甘我遲下都試下申请獅子。

加油
作者: mogee    時間: 28-4-2019 22:34
現有x展同兄弟
作者: nevergiveup    時間: 29-4-2019 00:21
mogee 發表於 28-4-2019 22:34
現有x展同兄弟

過一排攞份TU睇,有B以上試下,最好比埋稅單,三個月糧單,三個月銀行月結單,戶口結餘等等,機會應該有,等你好消息
作者: nevergiveup    時間: 29-4-2019 00:27
現有x展同兄弟

我都好感激x展第一張批比我,起碼有個洗底機會先,跟住就係x亞,本來諗住兩間算,但我好希望有機會入番大行,因為始終有機會買樓希望有大行backup到,所以先膽粗粗試下
作者: mogee    時間: 29-4-2019 09:33
多謝師兄意見
作者: nevergiveup    時間: 29-4-2019 10:02
mogee 發表於 29-4-2019 09:33
多謝師兄意見

唔使客氣,慢慢來
作者: 301    時間: 29-4-2019 11:59
現有x展同兄弟

301 都有此二者,

以銀行來說, X展近期似多批出了.

作者: adaman    時間: 29-4-2019 12:21
有個洗底機會
作者: nevergiveup    時間: 29-4-2019 13:21
301 發表於 29-4-2019 11:59
301 都有此二者,

以銀行來說, X展近期似多批出了.

X展批乜都好鬆近期
作者: busdriver.430    時間: 29-4-2019 15:47
nevergiveup 發表於 29-4-2019 00:27
我都好感激x展第一張批比我,起碼有個洗底機會先,跟住就係x亞,本來諗住兩間算,但我好希望有機會入番大 ...

勁呀師兄 !!

我都有獅子同東X, 你都可以試埋東X
不過建議隔一排先, 一黎可以分段食兩邊迎新, 二黎太近距離申請兩張咭唔係太好觀感
作者: nevergiveup    時間: 29-4-2019 17:20
busdriver.430 發表於 29-4-2019 15:47
勁呀師兄 !!

我都有獅子同東X, 你都可以試埋東X

我有啦已經,x展,東x,獅子,共三間
作者: tabo33    時間: 9-5-2019 00:42
kumiko1030 發表於 2-4-2019 06:39

Aeon應該有一張專給解破後申請的Visa,初期額較少,無欠數每2年upgrade一次,不過我07解破,大約11年申請,申請時要講明已解破,因為係特別部門做的,但而家是否仍有就不肯定了。
作者: nevergiveup    時間: 9-5-2019 17:12
死人Leon我申請過幾次唔批,睇番轉頭好彩佢無批,否則我又未必申請其他銀行
作者: dove00dove    時間: 11-5-2019 08:10
我想問,我上年12月解破,2月已update TU,收到email話
作者: dove00dove    時間: 11-5-2019 08:13
唔好意思,分佐2段,繼續: email 話: 1)    破產之相關公眾紀錄將於8年後才可清除(即: 2022年後);  2)    破產前之欠款紀錄將於解除破產日起計5年後於資料庫中清除 (即: 2023年後)。如果我男友申請張附屬卡比我,批既機會有幾大呢?如果失敗,會令email所說的時效推遲嗎?
作者: nevergiveup    時間: 11-5-2019 13:19
附屬卡可以申請比女朋友架咩,真係唔知
作者: Wong2988    時間: 17-5-2019 08:39

作者: busdriver.430    時間: 17-5-2019 17:58
nevergiveup 發表於 11-5-2019 13:19
附屬卡可以申請比女朋友架咩,真係唔知

可以的
作者: busdriver.430    時間: 17-5-2019 17:59
dove00dove 發表於 11-5-2019 08:13
唔好意思,分佐2段,繼續: email 話: 1)    破產之相關公眾紀錄將於8年後才可清除(即: 2022年後);  2)     ...

批定唔批我都答唔到

但即使唔批, 都唔會影響不良紀錄既時效

作者: powercf    時間: 20-5-2019 11:43
18 先解破的表示, 要耐心等候鳥 !!!
作者: Yriku    時間: 24-5-2019 10:10
dove00dove 發表於 11-5-2019 08:13
唔好意思,分佐2段,繼續: email 話: 1)    破產之相關公眾紀錄將於8年後才可清除(即: 2022年後);  2)     ...

我14年已滿, 昨天才去申請破解令, 三星期後攞得, 咁係唔係公眾記錄要再等8年及欠款記錄要再等5年? 上網預約排到8月中, 可否walkin?
作者: busdriver.430    時間: 24-5-2019 14:55
Yriku 發表於 24-5-2019 10:10
我14年已滿, 昨天才去申請破解令, 三星期後攞得, 咁係唔係公眾記錄要再等8年及欠款記錄要再等5年? 上網預 ...

8 年係用破產日期計
基本上你個record  會係今年乾淨晒
你可以fax 個資料修正要求俾佢先, 下次上去既時候睇report 就已經乾淨左
作者: Yriku    時間: 24-5-2019 15:16
busdriver.430 發表於 24-5-2019 14:55
8 年係用破產日期計
你可以fax 個資料修正要求俾佢先, 下次上去既時候 ...

thanks
作者: matt007    時間: 30-5-2019 23:50
師兄、我02年破,解破也做了,上過TU 出report, 得個 G , 丅U話冇資料更新、所以一直都是G ,我應如何更新TU
作者: dannykkkccc    時間: 5-6-2019 00:23
matt007 發表於 30-5-2019 23:50
師兄、我02年破,解破也做了,上過TU 出report, 得個 G , 丅U話冇資料更新、所以一直都是G ,我應如何更新 ...

你個情況,應該TU裡面會完全沒有紀錄,包括銀行 / 破產。

建議 閣下比錢去攞份完整既 TU 來睇。你不比呢個錢,好多野都不會知。

P.S. 我都是02入學,06畢業的。17年才將解破去環X,成功清走所有TU的舊紀錄。

作者: busdriver.430    時間: 5-6-2019 10:23
matt007 發表於 30-5-2019 23:50
師兄、我02年破,解破也做了,上過TU 出report, 得個 G , 丅U話冇資料更新、所以一直都是G ,我應如何更新 ...

既然你個紀錄乾淨左
建議你搵間無瓜葛既銀行, 試下申請張合乎你現時入息與資產既信用咭
如果成功既, 又正常使用唔拖數, 準時還款的話
好快會升返去C 或以上

作者: 301    時間: 5-6-2019 11:42
Yriku 發表於 24-5-2019 10:10
我14年已滿, 昨天才去申請破解令, 三星期後攞得, 咁係唔係公眾記錄要再等8年及欠款記錄要再等5年? 上網預 ...

係,
而家上TU俾錢取報告又全要預約,
預約左先,
揸住資料再walk in,
條"食Q"見如少人排隊會放人做.

作者: gomoon    時間: 8-7-2019 15:23
我解破三个月申請兄弟咭,ok左,我淨係用八仔増埴,日常生活,希望五年後就可以申請銀行咭!
作者: gomoon    時間: 8-7-2019 15:38
100分
作者: gomoon    時間: 8-7-2019 15:54
dove00dove 發表於 11-5-2019 08:10
我想問,我上年12月解破,2月已update TU,收到email話

我解破三个月申請兄弟咭,ok左,我淨係用八仔増埴,日常生活,希望五年後就可以申請銀行咭!
作者: quentinyau    時間: 9-7-2019 16:11
我都係11年解破, 等咗幾年後,要書面通知環聯更新紀錄, 收到佢地回覆會更新後申請信用卡,
作者: quentinyau    時間: 9-7-2019 16:12
星x  美國運x 恒x 間間都批, 每張都唔細 , 所以大家加油
作者: mchan    時間: 12-7-2019 14:10
我覺得update TU 呢一步真係好緊要
作者: Wing2016    時間: 17-7-2019 19:42
gomoon 發表於 8-7-2019 15:54
我解破三个月申請兄弟咭,ok左,我淨係用八仔増埴,日常生活,希望五年後就可以申請銀行咭! ...

解破三個月就申請到信用咭???
作者: dannykkkccc    時間: 1-8-2019 11:48
dannykkkccc 發表於 5-6-2019 00:23
你個情況,應該TU裡面會完全沒有紀錄,包括銀行 / 破產。

建議 閣下比錢去攞份完整既 TU 來睇。你不比 ...

好讚成師兄做做法。

我見好多人都不想去比錢睇一睇自己份TU.

我們已經解破的人士,是有機會完全"清空"份TU的。
作者: nevergiveup    時間: 1-8-2019 15:18
dannykkkccc 發表於 1-8-2019 11:48
好讚成師兄做做法。

我見好多人都不想去比錢睇一睇自己份TU.

其實夠5年又更新左TU基本都唔使特登比錢睇,應該係D grade上落,然後申請張信用卡洗底,三幾個月就上番去B, C
作者: dannykkkccc    時間: 10-8-2019 17:54
nevergiveup 發表於 1-8-2019 15:18
其實夠5年又更新左TU基本都唔使特登比錢睇,應該係D grade上落,然後申請張信用卡洗底,三幾個月就上番去 ...

如果可以順利申請到信用卡,也可以不用申請的。

我個人經驗是因為TU係有機會出錯的,雖然是他們的責任,但受影響是我們自己。
作者: nevergiveup    時間: 11-8-2019 13:17
dannykkkccc 發表於 10-8-2019 17:54
如果可以順利申請到信用卡,也可以不用申請的。

我個人經驗是因為TU係有機會出錯的,雖然是他們的責任, ...

我check到D第一張申請x展成功,用左幾個月準時還錢就上到B了,大家加油
作者: BEEE_1314    時間: 18-8-2019 02:30
busdriver.430 發表於 24-5-2019 14:55
8 年係用破產日期計
你可以fax 個資料修正要求俾佢先, 下次上去既時候 ...

想問一下,我16年解破,即刻交左張野去TU戈到,17年嘅時候申請左份TU睇,好似都仲有寫我破過產同「discharged on 31-07-2016」,之後我都申請左張兄弟卡依家用左2年幾,個個月都準時找數,依家約左10月拎份TU睇下,我見好多C兄都話有評分,但係我吾見有,之前試過申請AE吾批,唉,吾知幾時先可以從新開始!thanks感激
作者: busdriver.430    時間: 19-8-2019 14:14
BEEE_1314 發表於 18-8-2019 02:30
想問一下,我16年解破,即刻交左張野去TU戈到,17年嘅時候申請左份TU睇,好似都仲有寫我破過產同「discha ...

你16年解破既, 要加多 5年先會無左個 "解破" 紀錄
即係 2021, 請耐心等待

而你已經俾 AE reject 左一次, 我相信佢以後都唔會再批咭俾你, 直至永遠, 阿門...只可以怪你太心急出手了
等2021後, 穩陣d, 加多一年半載, 再去其他無來往既銀行申請吧

作者: nevergiveup    時間: 21-8-2019 16:25
BEEE_1314 發表於 18-8-2019 02:30
想問一下,我16年解破,即刻交左張野去TU戈到,17年嘅時候申請左份TU睇,好似都仲有寫我破過產同「discha ...

其實你有第一張信用卡就好搞啦,要無破產或壞帳紀錄真係要解破後5年先清。你先慢慢用張信用卡洗底,到5年後申請番銀行卡好易(無交手應該無問題),你無咩好擔心喎!我都係解破五年後先申請第一張信用卡!
作者: BEEE_1314    時間: 27-8-2019 11:27
nevergiveup 發表於 21-8-2019 16:25
其實你有第一張信用卡就好搞啦,要無破產或壞帳紀錄真係要解破後5年先清。你先慢慢用張信用卡洗底,到5年 ...

因為我想抽居屋
作者: BEEE_1314    時間: 27-8-2019 11:37
BEEE_1314 發表於 27-8-2019 11:27
因為我想抽居屋

所以先試下申請信用卡,蠢左啦-.- 咁我想問下5年後係咪要send多次解破封信上去環聯?thanks
作者: nevergiveup    時間: 28-8-2019 13:31
BEEE_1314 發表於 27-8-2019 11:37
所以先試下申請信用卡,蠢左啦-.- 咁我想問下5年後係咪要send多次解破封信上去環聯?thanks ...

你如果send左解破令上去,唔使再up多次,你夠5年可以排期攞份tu睇下。居屋按揭雖然易做,但我諗你夠5年先去搞好啲!
作者: BEEE_1314    時間: 31-8-2019 10:17
明白,咁10月吾上去拎報告睇啦!等2021年戈陣先再睇下啦!thank you!
作者: busdriver.430    時間: 2-9-2019 10:48
愈來愈多人分享畢業後都可以有正常信貸, 太好啦

真係都係果句, 破產唔係一世, 唔係末路, 只要及時處理得好, 絕對有得返身
作者: hopeless    時間: 4-9-2019 16:07
2019.1月解破, 即時update TU。 4月申請兄弟獲批鑽石卡20000額, 月月清。想問TU記錄會 updated 嗎? Grading 會提升嗎?   還是要等5年後TU 記錄清洗才升grading?
作者: 777    時間: 27-9-2019 18:20

作者: 777    時間: 27-9-2019 18:22
我2013年畢業:2019:今日去睇 信貸評級! 都係評分無分…資料不足
作者: 唯一    時間: 6-1-2020 16:27
busdriver.430 發表於 2-4-2019 12:36
首先你要有張解破証明書先, 搵你主任拎
之後上 TU 度俾幾舊水出份report 睇下咩料
如果破產紀錄仲係度既, ...

我2018解破 已經send了解破令去環聯 到以家都系不能評分 以家有安x信用卡 2萬
作者: VICTOR212    時間: 9-2-2020 15:53
我都好想有返張信用卡,有時真係唔太方便
作者: sylvester    時間: 28-2-2020 21:14
nevergiveup 發表於 5-4-2019 12:17
我13年解破,嘗試申請好多信用卡被拒,查下TU原來i,跟手email番個解除令上去,過兩星期上番D,即管試下x展 ...

我想知你破前同那銀行交手??
作者: nevergiveup    時間: 29-2-2020 15:26
sylvester 發表於 28-2-2020 21:14
我想知你破前同那銀行交手??

中、恒、新...好似咁上下
作者: shingockc    時間: 10-3-2020 10:56
2011申破
作者: shingockc    時間: 10-3-2020 10:59
shingockc 發表於 10-3-2020 10:56
2011申破

2011申破  
2018-9 第一張 安x
2020-2月  手痕申請   債主銀行信用卡 HSXX  即日批出(2019申請失敗)

作者: 新里程    時間: 12-3-2020 11:15
shingockc 發表於 10-3-2020 10:59
2011申破  
2018-9 第一張 安x
2020-2月  手痕申請   債主銀行信用卡 HSXX  即日批出(2019申請失敗)

師兄:請教下 係唔係高收入人士或有資產係獅子銀行度?
因為小弟破前只欠獅子 所以想知點先有機會申請到牙印銀行!
作者: Isaac1022    時間: 12-3-2020 15:03
Thanks for sharing
多謝大大無私分享
作者: shingockc    時間: 12-3-2020 16:43
新里程 發表於 12-3-2020 11:15
因為小弟破前只欠獅子 所以想知點先有機會申請到牙 ...

搵15000  獅子 自從 18年申請失敗就用兄弟用咗
差唔多兩年月月full pay  應該搞番好個tu
淨係用佢出糧之後轉晒啲錢去中銀
中銀有10幾廿萬都唔批18年
匯豐就個個月萬零兩萬蚊喺度
上個月 即日批

我冇查過我tu
作者: shingockc    時間: 12-3-2020 16:49
新里程 發表於 12-3-2020 11:15
因為小弟破前只欠獅子 所以想知點先有機會申請到牙 ...

你應該申請將兄弟或EXXX
個個月用少少用返一兩年搞番好個Tu

呢張嚟嗰時有講過查閱過信貸紀錄
作者: 新里程    時間: 13-3-2020 00:05
shingockc 發表於 12-3-2020 16:49
你應該申請將兄弟或EXXX
個個月用少少用返一兩年搞番好個Tu

先感謝分享^^
小弟08年破 12年解 約15年有申請過E岸 不過唔批。
17年申請到中X白金卡 18年年頭申請到兄弟卡
19年年頭申請到星X卡 現在有兩間銀行卡 一間財仔卡 近排查過T U:信貸評級A級

08年用獅子出糧到18年 都無收過佢借貸等通知!
之後轉出糧戶口 睇D師兄師姐講 有牙印既唔會批卡(除非發左另計)!
作者: chris789    時間: 2-4-2020 10:20
跟左師兄辦法,我其實比你更早入學同畢業,直到今年先申請第一張星X,都批成2字頭,已經不能用高興形容咯。剛好系呢個敏感時段。有卡系身方便週轉。多謝師兄分享啊
作者: nevergiveup    時間: 4-4-2020 15:47
chris789 發表於 2-4-2020 10:20
跟左師兄辦法,我其實比你更早入學同畢業,直到今年先申請第一張星X,都批成2字頭,已經不能用高興形容咯。 ...

師兄我諗你最好搞清楚,定唔知係咪我誤會你意思,信用卡最好唔係用黎周轉,係方便你購物之餘又可以儲下分,如果打算用黎周轉,我怕你又重回以前的路
作者: Joannywalker131    時間: 20-4-2020 22:29
本人17年解破,己有兄弟,依昂,工行,AE
作者: Joannywalker131    時間: 20-4-2020 22:32
AE之前申請過一次吾批,第二次網上申請批左使用中
作者: Joannywalker131    時間: 20-4-2020 22:35
利申,我所有信用卡糸月月full pay既
作者: Joannywalker131    時間: 26-4-2020 19:47
多謝閣下申請信銀國際信銀國際Motion信用卡,我們現正處理閣下之申請, 並已進入審核階段。 煩請閣下儘快遞交下列有關文件副本,以便我們能儘快完成批核程序。
作者: Joannywalker131    時間: 28-4-2020 20:38
恭喜閣下之美國運通卡申請已獲成功批核,新卡將於5至10個工作天內郵遞給您,歡迎閣下成為美國運通卡會員。
作者: Joannywalker131    時間: 10-5-2020 19:21
23號申請,其間銀行打黎對資料,要補交文件,但係打电话問過批核中,應該呢機日有消息
作者: Joannywalker131    時間: 21-5-2020 19:09
中信已经批左信用卡比我,好開心
作者: Joannywalker131    時間: 22-5-2020 14:17
信銀國際信用卡:閣下的信銀國際信用卡申請已獲批核,有關信用卡的相關條款、細則及服務指南已經電郵發出。信用卡亦將於數日內備妥。請於收妥新卡後盡快致電客戶服務熱線22801288確認新卡以體驗信銀國際信用卡的精彩簽賬禮遇!查詢/取消22801288
作者: Lealea1117    時間: 4-7-2020 00:20
你好,想請教一下,清哂紀錄後,係咪都係需要解破紙申請架?
作者: Joannywalker131    時間: 4-7-2020 20:25
無需要
作者: Joannywalker131    時間: 6-7-2020 11:09
正常九年後先可以嘗試申請銀行信用卡,我七年先申請到銀行信用卡,好大程度糸用財仔信用卡月月fullpay找數,銀行card centre見到你有能力還款,先會批卡俾我,

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3