破產聯盟

標題: 大頭仔.收貨囉喂 [打印本頁]

作者: wahtung    時間: 13-1-2014 21:12
標題: 大頭仔.收貨囉喂
[attach]6167[/attach][attach]6168[/attach][attach]6169[/attach]
作者: wahtung    時間: 13-1-2014 21:52
[attach]6170[/attach][attach]6171[/attach][attach]6172[/attach][attach]6173[/attach]
作者: smallcat    時間: 13-1-2014 22:21
  好多野食....比大頭仔?
作者: wahtung    時間: 13-1-2014 22:30
smallcat 發表於 13-1-2014 22:212 j4 `' S5 e2 C$ e) T) i
好多野食....比大頭仔?
- a& l- _6 f+ |2 b8 K6 D- v
係比大頭仔呀,唔通我食咩?佢啲餸仲好過我
作者: smallcat    時間: 13-1-2014 22:46
wahtung 發表於 13-1-2014 22:300 W( S& [6 y6 }" s* q
係比大頭仔呀,唔通我食咩?佢啲餸仲好過我
/ `/ d( X3 {; X2 P" N" g
唔係 wor, 人既罐頭都仲係貴個貓既
: }' @( S% q4 p4 X9 K3 X. \1 s3 {
炒3絲 13, 14蚊  午餐肉20蚊
作者: wahtung    時間: 13-1-2014 22:51
smallcat 發表於 13-1-2014 22:46# [4 n( x9 ]6 J
唔係 wor, 人既罐頭都仲係貴個貓既, M7 @# ]. U3 e; b" Q8 ]

% T( |3 Q( f; q1 d6 F0 S# C炒3絲 13, 14蚊  午餐肉20蚊

' y1 F$ O; G7 l' i唔係喎,相中有WELLNESS CORE無穀物都$22.00一罐架,另一隻貴族MAKAROSE無穀物都要是14.00一罐架
作者: smallcat    時間: 13-1-2014 22:54
wahtung 發表於 13-1-2014 22:51& n8 h1 f8 x  _6 m
唔係喎,相中有WELLNESS CORE無穀物都$22.00一罐架,另一隻貴族MAKAROSE無穀物都要是14.00一罐架 ...
) Y% ]1 U7 Z. N5 B
  咁我唔知, 我比偉嘉  我家貓爺食
3 m2 E; P( N0 f7 i1 p6 [
# t6 G5 W  _4 T獸醫處買過一罐60蚊  個隻比較重味, 方便D貓病時想吃  但我隻貓都無乜興趣
作者: wahtung    時間: 13-1-2014 22:55
smallcat 發表於 13-1-2014 22:54
$ J* ]- N% `" `咁我唔知, 我比偉嘉  我家貓爺食1 X5 [3 V. V; W! ^% B

6 }4 S6 {, F+ s0 R) m獸醫處買過一罐60蚊  個隻比較重味, 方便D貓病時想吃  但我隻貓 ...

3 @* ^8 `. A, U5 C/ }: o- g: t獸醫果啲係處方糧,唔可亂食,一般都係希爾斯及皇家啲商業貓糧嚟,質素麻麻哋架
作者: wahtung    時間: 13-1-2014 22:57
smallcat 發表於 13-1-2014 22:54
1 {# y% e% p  b咁我唔知, 我比偉嘉  我家貓爺食
- u5 K8 t$ {2 c
, T, e! m1 y( ?& ^' G獸醫處買過一罐60蚊  個隻比較重味, 方便D貓病時想吃  但我隻貓 ...

+ n9 D% V, Y, e8 Y& {  S貓基本上唔好食穀物食物,有啲會敏感,最佳都係食無穀物貓糧
作者: smallcat    時間: 13-1-2014 23:00
穀物食物  偉嘉都係 三文魚個D  無試過穀物食物
作者: bb_q_888    時間: 13-1-2014 23:12
( t1 P- P  C& Z0 g: c0 K& b* i5 S, {+ `4 A$ B
hi ~hi~點解要食罐頭?唔餵新鮮?
作者: admin    時間: 14-1-2014 00:50
bb_q_888 發表於 13-1-2014 23:12/ C8 ~% `+ F1 }8 G
hi ~hi~點解要食罐頭?唔餵新鮮?

& H+ l/ O9 L  W6 s4 U: e; S呢個係折學問題。好似香港 BB 要食奶粉,唔食人奶一樣!
作者: wahtung    時間: 14-1-2014 01:13
bb_q_888 發表於 13-1-2014 23:12
2 e5 f) }- `) N" u# W" Y# Xhi ~hi~點解要食罐頭?唔餵新鮮?

5 ^5 l9 }  |8 V; v# Y新鮮??佢唔食生肉呀
作者: bb_q_888    時間: 14-1-2014 11:13
wahtung 發表於 14-1-2014 01:13) {2 P' j& D; o3 `5 _) p* V  w9 |
新鮮??佢唔食生肉呀
& C7 n* a, d0 \" m8 ?3 q  N* ^# X/ ?
唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,
, Q+ ?4 b% \" w( f8 |6 w  X不如食新鲜比較有益。3 G! E5 P* U7 r. @' d' u( a& L# {

作者: wahtung    時間: 14-1-2014 12:33
bb_q_888 發表於 14-1-2014 11:13
  S* q% _) I+ }. `. l! A唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,
$ D, e& v$ G- s; U不如食新鲜比較有益。8 I) I' X- Z. I5 `6 p0 Y2 N- v& K
...

. y" K% E- x, P! a0 _' _* \4 {3 r帶子應該好貴喎
作者: smallcat    時間: 14-1-2014 15:53
bb_q_888 發表於 14-1-2014 11:13
& U( g/ W# v( D7 x唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,
' q9 N4 Q; R4 G不如食新鲜比較有益。6 U7 ?- u4 g3 A9 f  {& w
...
& X8 W, K5 ^4 O, \
海鮮可以, 但以魚為主% B' w) E& a: c: _& h4 a

* E; b2 V" Q4 r4 C5 k以前有九棍魚, 依家街市都好少, 紅衫個D 貓都食, 但可能要煎香
作者: smallcat    時間: 14-1-2014 15:55
wahtung 發表於 14-1-2014 12:33
) ^& b+ M4 O, e7 \帶子應該好貴喎
# B* Z9 A: F/ K* q+ z" n% j
  有錢人食, 不過, 我隻貓唔食帶子, 可能食涼粉都唔定% `+ [) r& w' q3 k  ~& _" j
. }" K, D  h0 q+ h1 S& t; C
新鮮魚煎會食  倉魚呀, 或蒸魚都食, 但我會走左D汁及油個D, 只係啖啖肉比佢食
作者: smallcat    時間: 14-1-2014 15:55
bb_q_888 發表於 14-1-2014 11:131 \" c# o8 X0 @1 S9 C( _* K
唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,
7 U' I9 \6 o: f6 X* I1 `6 C2 n不如食新鲜比較有益。
1 u7 w7 `. o, B( L6 p ...

4 \2 \1 w2 j+ p  f5 n2 }仲有 貓餅 架
作者: bb_q_888    時間: 15-1-2014 05:43
wahtung 發表於 14-1-2014 12:33
+ q' X+ ~* g- R% n/ }) U2 Y; [0 S# k帶子應該好貴喎

( B9 R- Z- D, G我諗唔洗餐餐食,有時呢D有時果D。你都可以自己煑來食(^_-)" M- @8 |1 k% Y/ O& u  S/ u
9 g* w( d) e% l8 d

; Z2 Y5 Y8 Q" B7 y' p
作者: bb_q_888    時間: 15-1-2014 05:50
smallcat 發表於 14-1-2014 15:53
0 v  z: V( q/ s! {7 X+ H海鮮可以, 但以魚為主
. b  ~# g& z8 B0 k' m- }2 V9 y( v: O* S+ s
以前有九棍魚, 依家街市都好少, 紅衫個D 貓都食, 但可能要煎香 ...

! G- @; w: w2 n% Z* u- _' V2 m# Y细個時餵貓,我地都係干煎,無油痴到c,不停煎直到灑哂為止。而家食新鮮鱼都好貴,選擇少左……
作者: smallcat    時間: 15-1-2014 10:01
bb_q_888 發表於 15-1-2014 05:50+ x. ?# z; X9 S! T, b
细個時餵貓,我地都係干煎,無油痴到c,不停煎直到灑哂為止。而家食新鮮鱼都好貴,選擇少左…… ...
$ W* X# }( ?  b. W5 t
可以比少少油, 就唔比出面有油既隻貓食, 入面D用都幾清清
) |6 P  R8 M6 z% h! i6 `/ m
4 C& U! h3 ^; x' U依家乜魚都貴, 唔貴個D又好腥下  
作者: wahtung    時間: 15-1-2014 10:41
smallcat 發表於 15-1-2014 10:011 Z1 q% @( E/ c2 x0 g* q
可以比少少油, 就唔比出面有油既隻貓食, 入面D用都幾清清
% A+ Z& n- M5 p) K# ^  x
( G" n# S8 c; G9 s. D: c, P5 G依家乜魚都貴, 唔貴個D又好腥下   ...
* b; e+ v* m' |+ u! u* ^* Q
搞咁多嘢都係俾啲貓糧算啦
作者: wahtung    時間: 15-1-2014 10:44
bb_q_888 發表於 15-1-2014 05:43: u* g# j7 O0 S' }- d: O6 `2 f
我諗唔洗餐餐食,有時呢D有時果D。你都可以自己煑來食(^_-)
  T; L1 z& u3 K  W
我自己都係煮即食麵及生麵食,烚啲菜,基本上星期一至五晚上都食素(當然唔係全素,啲即食麵啲湯料,即味精都有肉味)
作者: smallcat    時間: 15-1-2014 14:35
wahtung 發表於 15-1-2014 10:41
8 t, k1 }- B6 T/ z- Z7 D搞咁多嘢都係俾啲貓糧算啦

. \, [6 v) T- ^7 V) c( R4 ^9 F貓糧唔好處係比較咸D
作者: smallcat    時間: 15-1-2014 14:36
wahtung 發表於 15-1-2014 10:44
8 h- a& c0 U- m% m我自己都係煮即食麵及生麵食,烚啲菜,基本上星期一至五晚上都食素(當然唔係全素,啲即食麵啲湯料,即味精都 ...
$ {  k: b$ L3 t& U( W# e
  最好唔好食個包湯包, 好傷身, 比4份1包吊下味
作者: wahtung    時間: 15-1-2014 15:55
smallcat 發表於 15-1-2014 14:36; w: M# h% E: }, a
最好唔好食個包湯包, 好傷身, 比4份1包吊下味
$ O8 [+ W' q" q. |$ ^
唔食湯包等如清水,算吧,無錢係咁
作者: wahtung    時間: 15-1-2014 15:56
smallcat 發表於 15-1-2014 14:35
6 {9 p* }" i$ @" ]4 P) C貓糧唔好處係比較咸D

; |; e2 @+ v: b8 w食天然糧囉
作者: wahtung    時間: 15-1-2014 15:58
smallcat 發表於 15-1-2014 14:36
, e* @3 g8 r7 @: F+ i# H9 E最好唔好食個包湯包, 好傷身, 比4份1包吊下味

+ b: v7 i. ~; A最精髓就係包湯包嘛,實實際際食即食麵,我唔好學人認屎認屁作大的
作者: smallcat    時間: 15-1-2014 18:11
wahtung 發表於 15-1-2014 15:55/ q1 @. g, k+ G: Z$ V
唔食湯包等如清水,算吧,無錢係咁
+ ?# |" j& w( ~* Q1 f! ~
  但湯包味精勁  唔係wor, 我食蝦子麵去代替公仔麵, 蝦子麵 + 菜  + 少少蠔油 + 少少辣醬就好好味架喇
4 L# e6 u1 Q" R1 t4 \; p
6 o- U* M- E3 U; ~$ @
作者: smallcat    時間: 15-1-2014 18:12
wahtung 發表於 15-1-2014 15:58
3 }% {# y8 U; N) {6 ]最精髓就係包湯包嘛,實實際際食即食麵,我唔好學人認屎認屁作大的 ...

% ?, G: L: B, L( z, S" f) W  但認屎屁 都要同皇上 比較下, 要羸佢都唔容易
作者: bb_q_888    時間: 15-1-2014 18:26
wahtung 發表於 15-1-2014 15:582 K4 e& d+ J( m6 Q3 I, d9 j5 [( S
最精髓就係包湯包嘛,實實際際食即食麵,我唔好學人認屎認屁作大的 ...

& Q) N7 w9 B9 d, U  `7 P我好少吃即食麵,其實D湯包係好正,特別係豬骨味。不過血壓高係要介即食麵,如果要食多數選米粉。$ x* t7 u3 L+ ?2 @# X
$ h( V$ x, H: h9 m% g

作者: bb_q_888    時間: 15-1-2014 18:31
smallcat 發表於 15-1-2014 18:11
5 I( R( @: {+ x但湯包味精勁  唔係wor, 我食蝦子麵去代替公仔麵, 蝦子麵 + 菜  + 少少蠔油 + 少少辣醬就好好味架 ...

& _( [5 L8 Y0 N) D$ X* }唉~我都係懶惰,如要煑咁耐,我令願去樓下食雲吞麵……一樣係味精。好味!
作者: wahtung    時間: 15-1-2014 22:11
bb_q_888 發表於 15-1-2014 18:26
6 V0 l5 e" |' c* x# p+ s+ r我好少吃即食麵,其實D湯包係好正,特別係豬骨味。不過血壓高係要介即食麵,如果要食多數選米粉。
- t1 n  ]* v5 t8 N8 L- A1 {: s
  A. r$ a& ?* A ...

4 c# s& r1 h) V8 s但米粉包湯包都好濃架,不過米粉始終唔夠麵咁飽
作者: wahtung    時間: 15-1-2014 22:11
smallcat 發表於 15-1-2014 18:12
, N- G. ^! C6 b, O但認屎屁 都要同皇上 比較下, 要羸佢都唔容易

; Q/ P9 l0 x1 F; ^3 ~0 ~咪係,自己又唔係皇上,認屎認屁俾人笑架
作者: wahtung    時間: 15-1-2014 22:12
smallcat 發表於 15-1-2014 18:11$ H) F! j7 I  G9 F( @
但湯包味精勁  唔係wor, 我食蝦子麵去代替公仔麵, 蝦子麵 + 菜  + 少少蠔油 + 少少辣醬就好好味架 ...
9 h0 X( a1 T2 ]
但壽司國啲人都好鍾意食味精,佢國家啲人都好長命喎
作者: smallcat    時間: 15-1-2014 22:26
wahtung 發表於 15-1-2014 22:12# b/ `9 q  V( t: `4 j, U
但壽司國啲人都好鍾意食味精,佢國家啲人都好長命喎
9 @. B& d3 Y* R, T
佢地成日食三文魚食同飲綠茶, 仲有AV 現場實況痴漢電車真人表演, 有D唔同架, 哈哈
  G  ]- s: X, ?- v8 g* \  x, E  R5 e9 D. ]
香港男人咁樣都會長命好多
作者: wahtung    時間: 15-1-2014 22:31
smallcat 發表於 15-1-2014 22:266 l+ |/ U4 h& c* j- @4 C% j  H1 z
佢地成日食三文魚食同飲綠茶, 仲有AV 現場實況痴漢電車真人表演, 有D唔同架, 哈哈) \% C" |0 i% @
2 K3 ?, R0 j# g% Z) e/ ~5 j$ G
香港男人咁樣 ...
' M0 Q' c, [: O+ \8 ~! e! \
咁香港啲麻甩佬咪上去强國找啲哈爾賓及青島妹玩高鐵痴漢囉,一樣咁長命架
作者: smallcat    時間: 16-1-2014 00:45
wahtung 發表於 15-1-2014 22:31$ j2 q& h0 u2 }  m9 |  N
咁香港啲麻甩佬咪上去强國找啲哈爾賓及青島妹玩高鐵痴漢囉,一樣咁長命架 ...

8 t/ o9 }  o/ o* ^1 J7 J9 W4 H- k  個D係 嫌命長  哈爾賓好易變high 野賓妹, 青島好易變 驚青
作者: smallcat    時間: 16-1-2014 00:45
wahtung 發表於 15-1-2014 22:31
' N7 S4 a$ X4 f咁香港啲麻甩佬咪上去强國找啲哈爾賓及青島妹玩高鐵痴漢囉,一樣咁長命架 ...
/ S2 _/ P# t) [$ j3 H2 s2 l. c  z7 P# n
睇生夜惡應該可以增壽5年
作者: wahtung    時間: 16-1-2014 01:06
smallcat 發表於 16-1-2014 00:457 E6 i6 J, T1 L* u3 _
個D係 嫌命長  哈爾賓好易變high 野賓妹, 青島好易變 驚青

5 G5 A, q& D$ _! {姨長到,咪青根暴現囉囉
作者: bb_q_888    時間: 16-1-2014 01:13
wahtung 發表於 15-1-2014 22:113 j# U' |. w9 J+ \/ T
但米粉包湯包都好濃架,不過米粉始終唔夠麵咁飽
! s! a# y' l# k$ w' S5 c
係冇咁飽,不過即食麵一般經油炸,醫生千叮萬囑唔食(血壓高)。
. U- Y3 H/ q6 y& O( M! V有関湯包我都麻麻地,好耐之前有新聞話湯包D干什菜被查出用爛菜做,- r& t" q# I& U5 ~. [3 \* g' i4 a4 V" i
從始我都有左介心,湯包用一半,如果唔夠咸,可以加鹽/餸……$ A, v, @' r$ P( `7 Z$ K
如果咁食唔飽,可以加面包、其他什糧。* i* W3 ?( q) i4 |& i2 W

n+ e$ \; j2 y自從仔女長大,我家都經常開住家飯,新鲜野始終比較有益。
& A% E; n% X6 o$ S  ^" g健康是財富,你都要食好D,唔好食太多即食麵。
9 ]/ `( q  p3 \* ^% F. U  e. S% S: g: c  Q9 s
貓又好、人又好……都要食得好。\(^o^)/
5 O% G; J3 j3 e$ p5 X, O# Z+ H. ~! Q/ P( X0 q% s

作者: wahtung    時間: 16-1-2014 01:16
bb_q_888 發表於 16-1-2014 01:13: l9 E; R5 p% N: B) Z
係冇咁飽,不過即食麵一般經油炸,醫生千叮萬囑唔食(血壓高)。$ R/ a  }8 I" a3 u$ f% k
有関湯包我都麻麻地,好耐之前有新聞話湯包 ...
/ q7 x. `. a# j
Q 姐,有時生活迫人都唔諗得咁多,日頭返工放工後都好攰,求其飽就算
作者: bb_q_888    時間: 16-1-2014 01:35

5 Q; @7 n. k. [  @% K& D5D揾另一半幫手(^_-)
作者: smallcat    時間: 16-1-2014 10:26
wahtung 發表於 16-1-2014 01:06
' u+ t/ r) e& M; f7 A姨長到,咪青根暴現囉囉
  _' f) I7 u, J  A/ C( Z2 n* |) h
係既咩?  皇上成日姨丈到, 目露"胸"光  可能內交得多, 你知山東第六妹個個高大大煲
作者: smallcat    時間: 16-1-2014 10:27
wahtung 發表於 16-1-2014 01:164 Q2 x3 j) v: H) x: f  I
Q 姐,有時生活迫人都唔諗得咁多,日頭返工放工後都好攰,求其飽就算 ...

" E( p0 w5 G: w! S; _ 華兄, 溝件住家菜就有住家菜食架喇  
! O4 p3 t5 z0 q- E- Z. ?4 ]4 _& C9 N6 F1 b) X# C' F* z- D$ l) Q
搵個識煮飯既港女
作者: wahtung    時間: 16-1-2014 11:32
smallcat 發表於 16-1-2014 10:27
% Z( G6 U% }' m華兄, 溝件住家菜就有住家菜食架喇  7 l0 X# {* E1 M

$ v6 _) d% G* X, y8 \搵個識煮飯既港女

0 S, r3 W' P& x) ~/ [8 ~! e溝泥就有
作者: wahtung    時間: 16-1-2014 11:33
smallcat 發表於 16-1-2014 10:26
. W; d" o6 K& \! C. u  }5 q3 Z係既咩?  皇上成日姨丈到, 目露"胸"光  可能內交得多, 你知山東第六妹個個高大大煲 ...

5 l' E8 q. T# Q- s1 i2 c( `皇上叫啲後生仔完成碩士後去廣西發展做性奴,咪日日姨長到囉
作者: smallcat    時間: 16-1-2014 13:18
wahtung 發表於 16-1-2014 11:33# d; X$ @0 B. B9 ]
皇上叫啲後生仔完成碩士後去廣西發展做性奴,咪日日姨長到囉

4 a$ n3 I5 y# R$ d/ ^6 s' X 皇上理論係, 後生仔唔去廣西或內外蒙或大沙漠或大西北搵食無前途
作者: smallcat    時間: 16-1-2014 13:19
wahtung 發表於 16-1-2014 11:321 a" y' Q% w+ M
溝泥就有
# I3 T6 ^' d' r% i# h: k' W
  搵個識煎隻太陽蛋都ok架喇, 或識煲下粥
作者: wahtung    時間: 16-1-2014 15:38
smallcat 發表於 16-1-2014 13:19
+ F" d4 H$ c  n+ F& m. O8 L4 l搵個識煎隻太陽蛋都ok架喇, 或識煲下粥
: m% k' \4 G  [# e4 l8 f# N! }) K/ t
依家禽流感呀,仲食太陽旦,食熟旦啦
作者: wahtung    時間: 16-1-2014 15:39
smallcat 發表於 16-1-2014 13:18
/ O' n- K) k# ^6 Z皇上理論係, 後生仔唔去廣西或內外蒙或大沙漠或大西北搵食無前途 ...

@0 {. C& Q$ m) p% F其實佢up乜嘢佢係咪黐咗線廣西係啲賊著早先去,因貪大把山可以匿埋
作者: smallcat    時間: 16-1-2014 16:53
wahtung 發表於 16-1-2014 15:39
3 q2 l4 T' I  S$ C" W5 \其實佢up乜嘢佢係咪黐咗線廣西係啲賊著早先去,因貪大把山可以匿埋

. Z0 ?) ^* m3 W* t2 i發展硬道理, 愈荒蕪愈多機會
作者: smallcat    時間: 16-1-2014 16:53
wahtung 發表於 16-1-2014 15:382 q$ t7 b2 L  R9 f4 s/ ?; D& r
依家禽流感呀,仲食太陽旦,食熟旦啦
/ O* P8 `9 d/ s6 J. C% i! s: t
係, 依家唔敢食太陽蛋住, 多菌
作者: wahtung    時間: 16-1-2014 20:35
smallcat 發表於 16-1-2014 16:53- d" i. A: [5 g' u# {/ x" l
發展硬道理, 愈荒蕪愈多機會
  V8 ^( Y3 |1 W
或者在廣西開創AV市塲囉,完成碩士課程去廣西做男優都唔錯選擇
作者: smallcat    時間: 16-1-2014 22:00
wahtung 發表於 16-1-2014 20:35
. z; y/ x- d* t4 W9 u或者在廣西開創AV市塲囉,完成碩士課程去廣西做男優都唔錯選擇
" g& c+ {: q5 r2 R2 E5 ~
廣西有乜特產?   皇上叫我地去種米定種菜?
作者: smallcat    時間: 16-1-2014 22:02
wahtung 發表於 16-1-2014 20:35
" C' O- `) ]1 t3 D* a5 e或者在廣西開創AV市塲囉,完成碩士課程去廣西做男優都唔錯選擇
! H6 f$ c. D$ h+ M
皇上成日叫班年輕人上去廣西, 咁有好多好處, 少左班食室米嘈佢, 地方空左出來又可以比多D新人民來, 到時有好多人支持佢, 唔like佢就掟晒去廣西 聰明
作者: wahtung    時間: 16-1-2014 22:08
smallcat 發表於 16-1-2014 22:02! }& V& q3 ~1 u4 O" A% ~+ W1 u
皇上成日叫班年輕人上去廣西, 咁有好多好處, 少左班食室米嘈佢, 地方空左出來又可以比多D新人民來, 到時 ...

1 f2 U/ J* S5 q. V7 X9 X但啲後生仔啱啱讀完書,邊度有樓加按呀
作者: wahtung    時間: 16-1-2014 22:09
smallcat 發表於 16-1-2014 22:02: P0 V0 V0 X; ^4 s: s
皇上成日叫班年輕人上去廣西, 咁有好多好處, 少左班食室米嘈佢, 地方空左出來又可以比多D新人民來, 到時 ...
7 _# A; I; g! m& d4 I9 |
但啲後生仔啱啱讀完書,邊度有樓加按呀點去廣西啫?
作者: smallcat    時間: 16-1-2014 22:10
wahtung 發表於 16-1-2014 22:098 ]% \6 x. Y- t; b5 ^
但啲後生仔啱啱讀完書,邊度有樓加按呀點去廣西啫?

1 {& {" ?# g+ l" y# N 以前長征都係咁  當充軍  訓地下咯
作者: smallcat    時間: 16-1-2014 22:12
wahtung 發表於 16-1-2014 22:09
1 U7 K! Y3 f: E% C但啲後生仔啱啱讀完書,邊度有樓加按呀點去廣西啫?

, z1 T: P: g: Q4 K讀完書已經十幾廿個債, 再借埋財仔大耳牛仔  好快好多新人進來
作者: wahtung    時間: 16-1-2014 22:17
smallcat 發表於 16-1-2014 22:10. Q+ m, M& j, h4 K( M: m! h
以前長征都係咁  當充軍  訓地下咯

9 X: K$ L, S/ ^  q& O咁皇上話要樓加按,問親戚借錢先去到喎
作者: smallcat    時間: 16-1-2014 22:28
wahtung 發表於 16-1-2014 22:17% ~# @& v5 k2 \- T7 d, v5 [* q
咁皇上話要樓加按,問親戚借錢先去到喎
5 J6 _2 u' [3 i2 c% {
皇上一向講野都係想刺激年青人發奮  要年青人食大茶飯  加按呢D野唔係問題& y# z! v( c6 o# {& Q

) `6 U8 m! X, f  P$ Q問親戚只有姨媽會借
作者: wahtung    時間: 16-1-2014 22:30
smallcat 發表於 16-1-2014 22:28
8 C! d% V8 I5 T- m皇上一向講野都係想刺激年青人發奮  要年青人食大茶飯  加按呢D野唔係問題
1 s# u3 E8 @" Z2 i$ M& l: h( g" S( R2 O+ O  v+ s3 b
問親戚只有姨媽會借 ...

4 l" q; H6 y1 Z) V- Q! j9 B9 w( R- o咁皇上不如辭咗份特手去廣西發展做示範都好喎
作者: smallcat    時間: 16-1-2014 22:31
wahtung 發表於 16-1-2014 22:30
. Z3 H+ ]8 i0 Z, o" @7 R- R咁皇上不如辭咗份特手去廣西發展做示範都好喎
) J) T$ d& v) l8 P; O
以前西聯辦館人去左廣西呀, 好似, 一個去左梳打埠
作者: wahtung    時間: 16-1-2014 22:34
smallcat 發表於 16-1-2014 22:31+ D. `% c3 v* ^" D  [' g
以前西聯辦館人去左廣西呀, 好似, 一個去左梳打埠
3 [9 B& _$ L+ n
西聯辦過去廣西玉林食狗肉之嘛
作者: wahtung    時間: 15-2-2014 15:52
smallcat 發表於 16-1-2014 22:31
: {1 ?$ N0 O1 @+ R4 B以前西聯辦館人去左廣西呀, 好似, 一個去左梳打埠

9 f* z+ @6 a5 f' b[youtube]dYImWudhQcw[/youtube]
作者: hkstyle28    時間: 15-2-2014 17:23
做貓好過做人...我而家餐餐節衣縮食...餐餐公仔面....
作者: smallcat    時間: 16-2-2014 11:13
wahtung 發表於 15-2-2014 15:52
) P$ x% l, s( n: k& y7 M9 y
哈哈  好玩    斯文
作者: wahtung    時間: 16-2-2014 18:36
hkstyle28 發表於 15-2-2014 17:231 o" ~8 E+ x. `! y7 x- a' _. L9 i% T
做貓好過做人...我而家餐餐節衣縮食...餐餐公仔面....
# O4 `% X5 T. Y
又如何?我都食咗公仔麵好耐啦,又唔係問人借,唔失禮呀
作者: wahtung    時間: 16-2-2014 18:36
smallcat 發表於 16-2-2014 11:131 J! h$ R# Q8 {# G
哈哈  好玩    斯文

E# H0 C, p7 @% {$ [5 Q! O9 K0 J係幾乖架
作者: smallcat    時間: 16-2-2014 21:58
wahtung 發表於 16-2-2014 18:36
, ?& _8 S9 e* V' [; M# M係幾乖架

- a6 m( y& ?$ f+ j  斯文小哥      
作者: wahtung    時間: 6-3-2014 21:36
smallcat 發表於 16-2-2014 21:58
" U$ Q, o1 I/ e1 `0 T斯文小哥
6 x$ s# Z' S( ~4 ]0 Y
又入咗啲貨,物流部罐罐倉庫主管大頭仔收貨囉
% b! G. f& F- y6 q( D
7 o5 |  m2 ?- w. j+ U- N) D[attach]6283[/attach][attach]6284[/attach][attach]6285[/attach][attach]6286[/attach]0 S3 b( T$ w5 A  y" }* |  F

作者: smallcat    時間: 6-3-2014 23:07
wahtung 發表於 6-3-2014 21:36
5 O1 `* i. Q: a, s又入咗啲貨,物流部罐罐倉庫主管大頭仔收貨囉
" e1 J' N; L' L$ C- `/ g
呢位廠長對 罐頭既品質好著緊
作者: wahtung    時間: 7-3-2014 00:48
smallcat 發表於 6-3-2014 23:07, {/ {* G) _7 L/ e9 F6 w$ ~6 p. w* P
呢位廠長對 罐頭既品質好著緊

- m9 H5 P6 F# L6 `+ Y& u" s點到廠長著緊,啲糧都幾貴架
作者: smallcat    時間: 7-3-2014 09:43
wahtung 發表於 7-3-2014 00:48* n* C7 s$ J- Q& h, Q+ w9 t5 R' s
點到廠長著緊,啲糧都幾貴架
. R6 Z0 K# R, L9 b
幾銀一罐 ?
作者: wahtung    時間: 7-3-2014 17:13
smallcat 發表於 7-3-2014 09:43
# u% B. @% I) B0 y5 V& W幾銀一罐 ?
4 |  c  M/ R+ r% }! \: I
有啲13蚊,有啲成24蚊,不過24蚊果啲係大罐裝
作者: smallcat    時間: 7-3-2014 22:18
wahtung 發表於 7-3-2014 17:13
' v' I6 o% g* j; e8 e% u3 @有啲13蚊,有啲成24蚊,不過24蚊果啲係大罐裝
9 s& x& y% G7 t5 l
咁正既罐頭  千萬唔好未富先驕
作者: Heihei    時間: 8-3-2014 00:19
本帖最後由 Heihei 於 8-3-2014 00:33 編輯 - P2 }1 Z9 @7 ^2 }# L. O

$ W+ j; g+ `' I. c1 Q佢一定好開心啦.........% f2 K, l2 E' _8 d5 j
佢係唔係咩牌子都食0家?
- G" S7 M, s  C- Y2 m$ v( S+ W# j
作者: Heihei    時間: 8-3-2014 00:25
smallcat 發表於 16-1-2014 13:192 @4 N! l+ I' W3 P2 o& a/ [
搵個識煎隻太陽蛋都ok架喇, 或識煲下粥
) ?7 \  [. g% S2 N2 C4 i
你要求都幾底,煎太陽蛋煲粥就OK?* l& ]6 t$ Y+ }# B6 H, E6 ?

作者: Heihei    時間: 8-3-2014 00:31
wahtung 發表於 16-2-2014 18:36: |5 s$ Q& t: {4 a3 S, q
又如何?我都食咗公仔麵好耐啦,又唔係問人借,唔失禮呀
% A: C" V0 ^4 K/ i2 d2 G
但真係唔好成日食公仔麵,係博佳買個20蚊肉餅(有時有D就到期會12-15蚊),煮一嘜米都食到兩餐。
作者: smallcat    時間: 8-3-2014 11:19
Heihei 發表於 8-3-2014 00:25: i& q: D: N7 ]; h5 @* B
你要求都幾底,煎太陽蛋煲粥就OK?
7 h0 `; D: t/ V: j0 K- y5 G: j
你真係唔知好多港女連 煎蛋都唔識 ; ?/ d- I( b' W, R1 P* e
8 ~9 p1 U9 V1 p$ a
仲有 有D公仔麵都唔識煮  成包麵連包裝袋放入水
作者: wahtung    時間: 8-3-2014 11:29
Heihei 發表於 8-3-2014 00:31
$ g" C! G$ g2 _& _9 }# z但真係唔好成日食公仔麵,係博佳買個20蚊肉餅(有時有D就到期會12-15蚊),煮一嘜米都食到兩餐。 ...

- C, @8 B6 R& z/ c8 F+ `無所謂,至緊要夠方便就得,因私人時間唔係咁多
作者: wahtung    時間: 8-3-2014 11:30
Heihei 發表於 8-3-2014 00:19: G- H1 g* S, w" K( b5 \  f% w
佢一定好開心啦.........0 v  Z" }( X; }0 ?" S+ x9 [, |. o
佢係唔係咩牌子都食0家?

K  _* k7 Z9 z& G, r都可以咁講
作者: wahtung    時間: 8-3-2014 11:30
smallcat 發表於 7-3-2014 22:188 D& M" B1 o9 q* W( k. Q  p1 E4 B
咁正既罐頭  千萬唔好未富先驕

' d. h5 c( N  S/ i9 A0 ^/ n佢驕咗好耐啦
作者: Heihei    時間: 8-3-2014 12:17
smallcat 發表於 8-3-2014 11:197 X6 R+ m  Q3 [/ q- g8 `8 z+ H
你真係唔知好多港女連 煎蛋都唔識 3 |" r& |) `& X( p

/ {; q/ b# b$ s; x仲有 有D公仔麵都唔識煮  成包麵連包裝袋放入水  ...
  j- k& v  i: Z* {9 q" q* p& S6 V
有無咁誇呀?
作者: wahtung    時間: 10-11-2014 22:48
[attach]6429[/attach]
5 ?% A, u/ D* v7 n) H
作者: Kitty789    時間: 11-11-2014 22:48
作者: wahtung    時間: 29-3-2015 18:32
[attach]6564[/attach][attach]6566[/attach][attach]6565[/attach]
9 a' @0 p2 i+ B/ s5 |3 h
作者: wahtung    時間: 29-3-2015 18:34
[attach]6567[/attach][attach]6568[/attach]
* T0 g: s/ P3 q# t1 E

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3