破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

年報一問

到8月1號就頒令一年,跟石仔但仲未見傾生活費,有打個電話問幾時上去傾生活費,但未有禁快,禁我8月糧單8月7號先會有,禁我未一齊文件1號send 定e mail,定8月7號齊文件先send好?同會唔會直接上去律師行交文件會穩陣定?
成年都未上繳過?
唔出奇呀,石仔好似大部分都成年先傾到生活費
你到時候畀咗年報佢先啦,糧單月結單果啲到時佢要會叫你補架啦
有時間咪自己交上去,唔方便就寄雙掛號
重新開始625 發表於 25-7-2024 22:09
成年都未上繳過?

未上繳,因未傾生活費
YY2023 發表於 25-7-2024 23:25
未上繳,因未傾生活費

咁要⼀次過俾成年返咪好多
聽D師兄講可以分期
YY 你唯一明確就係上年8月1日頒令     咁你嘅收入就係August/23 至 July/24   即使大家都唔覺你誤導   只可以說遲交年報個半月後自然會收到主任的警告信    但你支出點填呢?   例如手機$100  就係$100x12  全年支出係1千2百....你好似想求其估值就填張年報交上去
同埋無可能8月7日交到    因8月只係賺咗7月嘅人工     合理只要9月交年報就可以    但你咩都唔識      等佢催你至交都未遲       有D人以為上網去翻政府度下載年報來填就可以     但其實政府張form 已經好少人用    你用咗石仔都會叫你重新填翻受托出的form (共四張、   每年一張)     所以直接話你誤導     或者你真係咩都唔識       當時同主任見面已經要簽承諾    例如出境要道知之類     同一天要你keep 好的就係四份年報      根本上你連年報都不在手     又如果話8月7日寄份年教比受托呢?
tony浸信會 發表於 26-7-2024 22:45
YY 你唯一明確就係上年8月1日頒令     咁你嘅收入就係August/23 至 July/24   即使大家都唔覺你誤導   只可 ...

我有年報係手
tony浸信會 發表於 26-7-2024 22:57
同埋無可能8月7日交到    因8月只係賺咗7月嘅人工     合理只要9月交年報就可以    但你咩都唔識      等佢 ...

上年我搵三姓律師攪破產,一開頭判主任,無見過主任,之後交申破表係長沙灣外判,再後頒令石仔,我7月已經問定石仔幾時交年報
YY2023 發表於 1-8-2024 00:40
我有年報係手

都係遲D交啦!   年報填得唔好會影響你4年後能否成功解破       遲咗交反而可以同主任有商有量    概念上主任唔係老師     唔會check 你點樣填    但你的債權人會收到copy 的