破產聯盟

查看: 2196|回復: 19
打印 上一主題 下一主題

收到誠哥來電

生活唔如意,好多時我地都會話係命運作弄,但人生總會遇到機會,機會真正來臨的時候,你又可否把握住呢?

有個可以改變你一生的機會來臨,如果今晚誠哥打俾你,叫您聽日去長肛佢office見面,俾5分鐘時間您,你會同佢講乜呢?請認真思索!

Admin:我想多的回應,所以無係是但講出,見諒!
唔駛講。因為講來無用。佢有興趣的生意係講緊 10 億至有趣。我點都做唔到。最好叫佢介紹下佢的下屬我識就得啦。

回復 #1 zbridgehead 的帖子

你個問題真係奇怪?

假若誠哥打俾我...

1.佢點解會識我?

2.咩事我可以幫到佢?

3.5分鐘見面....不如講十分鐘電話.

不過諗到尾...我覺得比人呃多D.所以唔去~

佢如果真係有野搵我,咁有誠意D親自上門...

因為我唔信,佢會無野會無辜辜約我.
唔通我表達真係咁差!誠哥打俾你-我只係舉一個例子,如果機會來臨,大家又會點把握呢?

1.佢點解會識我? 我識佢,佢唔識我!

2.咩事我可以幫到佢? 你無野幫倒佢,除左同佢祈禱!

3.5分鐘見面....不如講十分鐘電話. 見面只係假設你有機會 可以sale自己!

不過諗到尾...我覺得比人呃多D.所以唔去~ 你有乜可以比人呃!

佢如果真係有野搵我,咁有誠意D親自上門... 要阿誠哥上門搵你,你做左特首就得!

因為我唔信,佢會無野會無辜辜約我.

原帖由 admin 於 2009-7-10 00:59 發表
唔駛講。因為講來無用。佢有興趣的生意係講緊 10 億至有趣。我點都做唔到。最好叫佢介紹下佢的下屬我識就得啦。

咁難得俾5分鐘你,老細都唔見而想見下屬!奇!

話唔定見完你你之後俾你做阿Canning Fok 個位呢!
當年阿四奶就係同阿賭王跳左一隻舞5分鐘,就改變左一生(及所有屋企人的生活質素)

仲明唔明我想問乜?
我自問阿誠哥吾會打電話搵我.

反而銀行x會就可能打電話搵我,叫我摺埋呢個破產聯盟討論區,以免繼續影響各大銀行的業績.
誠哥隻頭馬!

霍 建 寧 , 五 十 六 歲 , 自 二 ○ ○ 四 年 出 任 本 公 司 主 席 及 非 執 行 董 事 。 他 亦 是 本 公 司 薪 酬 委 員 會 之 主 席 。 他 是 和 記 樂基兒 埔 有 限 公 司 的 集 團 董 事 總 經 理 、 和 記 港 陸 有 限 公 司 、 Hutchison Telecommunications ( Australia ) Limited 、 Partner Communications Company Ltd. 及 香 港 電 燈 集 團 有 限 公 司 的 主 席 以 及 赫 斯 基 能 源 公 司 的 聯 席 主 席 。 他 亦 是 長 江 基 建 集 團 有 限 公 司 的 副 主 席 。 同 時 , 他 是 長 江 實 業 ( 集 團 ) 有 限 公 司 非 執 行 董 事 、 和 記 企 業 有 限 公 司 及 Ommaney Holdings Limited 的 董 事 ; 上 述 三 間 公 司 及 和 記 樂基兒 埔 有 限 公 司 均 為 證 券 及 期 貨 條 例 第 XV 部 所 界 定 之 本 公 司 主 要 股 東 。 他 持 有 文 學 學 士 學 位 及 財 務 管 理 文 憑 , 亦 是 澳 洲 特 許 會 計 師 協 會 會 員 。
原帖由 zbridgehead 於 2009-7-10 17:13 發表
誠哥隻頭馬!

霍 建 寧 , 五 十 六 歲 , 自 二 ○ ○ 四 年 出 任 本 公 司 主 席 及 非 執 行 董 事 。 他 亦 是 本 公 司 薪 酬 委 員 會 之 主 席 。 他 是 和 記 樂基兒 埔 有 限 公 司 的 集 團 董 事 總 經 理  ...

我真係見過佢。有日我上去開會,佢係我面前 3 呎行過。

回復 #4 zbridgehead 的帖子

誠哥係唔會去見特首的。我可以好肯定答你。
講錯左次序,係特首去跪見誠哥!

回復 #4 zbridgehead 的帖子

高人~ 我最初真係唔明你問乜?

唔洗咁話我麻.

但你都唔明我答乜喎!

誠哥無事點會約見你?多數有事先要見面.

可以幫佢架野未必係祈禱,佢可以問一d....我知秘密(例如:聯盟邊個集郵)

大家傾下計....唔洗咁認真.
第 2 名。
討論吓,又有咩問題?與讀書多少有咩關係?

讀得書多咁又點!人格先係問題!

冇謂攻擊人!:), 師兄你d人格真係要檢討吓囉!:)

呃傾嘅咪回囉,唔呃傾嘅咪睇完就算囉!

回復 #15 dik06 的帖子

你話我。你想死定啦!
絜矩之道,善持其所有,以恕於人

回復 #16 admin 的帖子

我諗住話人會有分加?

如果話主持人,可能會加雙倍分?
原帖由 admin 於 2009-7-12 16:57 發表
絜矩之道,善持其所有,以恕於人

你說話很像某人:)
原帖由 nokia 於 2009-7-12 17:00 發表

你說話很像某人:)

反彈!闡住

時運高。睇唔到,聽唔到!
原帖由 admin 於 2009-7-12 17:02 發表

反彈!闡住

時運高。睇唔到,聽唔到!

反彈!闡住          好搞笑

做人世故啲有咩唔好,唔洗彈來彈去咁搞笑