破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

大家的親戚朋友同事, 知唔知你已破產?

原帖由 小林林 於 2009-2-13 15:42 發表

XXX無人問 富在深山有人知
<<<<<  正確係  " 窮在鬧市無人問, 富在深山有遠親"...
小弟...只得3個人知, 大家姐同一個朋友., 仲有個舊同事, 講得俾佢知, 都係因為信得佢地過, 而且, 佢地都無疏遠我添...
連母親都唔知, 因為我係分開住既.
呢個post 唔錯,推下先!未答過的請答下
只有兩個知,一是妹妹,另一個是同事
暫時得個舊同事知道.....打算遲d至比媽媽知...覺得始終都係比佢知道好d嘅~~~~
原帖由 poormami 於 2009-2-12 22:14 發表
自已最親的屋企人包括老公, 媽咪, 家姐, 姐夫 同 細佬 弟婦全部知道,
自已一家人無所謂.  而朋友就只得一個知, 但我地仍然係好朋友, 佢
亦都無因為我破產而疏遠我.............我相信真正的朋友係唔會介意
對方是破 ...

自己屋企人全部知道但是無比安慰支持,但是有幾個好朋友知道還幫助我安慰我...
我都冇話比我老公知.
只係我媽,阿婆.妹知~
2002年中時準備老破,第一個就同女朋友(拍拖2年)講我唔掂,佢唔夠2星期就同我玩完.....好down

2005年識到而家個太太(2007年結婚),開始拍拖時就同佢講我而家正在破產期,短時間都無錢結婚,但佢就話等我老破完先講結婚.....好sweet

以前最好的老朋友,全消失了!

現在的最好的朋友,反而大部份都是破產人。

呢d就叫緣份。
我大部份朋友都知喎, 頒令後個個都見過仲請我食飯.....仲買好多嘢食送俾我!

不過當然係最close嗰幾個啦!

P.S.  緣份就係緣份...緣起緣滅...隨緣啦!

我記得老破之後第一個月出糧就請一大班朋友食飯。

因為好久都未試過出糧唔駛還錢,感覺很鬆動,真爽。
原帖由 CPKing 於 2009-5-21 17:38 發表
屋企人暫時冇人知,因為從未想過要佢地幫手,現在重有食有住,已經好滿足。
如果將來穿煲,相信所有事情都已經過去咗,估計佢地反應亦唔會好大,因為破產,現在好流行!

知道嘅朋友,全都出手相助,但我從未說過多謝,因為通知得嘅,係真朋 ...

其實;我都想同你傾有無生合作下。哈哈哈哈

死啦,我點解滿腦係錢!
無人知喎
你唔講 邊個會知呀
原帖由 CPKing 於 23/5/2009 16:28 發表
先唔好界意!

我覺得你地真係幾鬼天真,我只開始寫咗幾日,就噤鬼信我!你唔比我老作或者抄翻黎架!

政府忠告市民:網上騙案太多,騙子會先千方佰計 [得] 到網民信任,再引佢入局。

另外,我又點知,你地會唔會昆我架,哈哈! ...

大家都係喺度講吓.....乜你又會咁天真?以為大家"就噤鬼信我!" ??

喺呢度講嘢都要諗住呃呃騙騙....咁不如坐入廁所自己講啦

回復 #35 温sir 的帖子

所以我真係好天真,係度會員講既野,同我自己講既野,我都信架.

所以我好小入廁所同自己講野,我入廁所最多係.....

回復 #36 roy 的帖子

入廁所最多係.....自憐??

回復 #37 温sir 的帖子

自乜都好啦,唔係自盡就得.

回復 #37 温sir 的帖子

乜唔係自便....大小二便

回復 #39 bb_q_888 的帖子

除咗二便....都仲有好多便嘅

回復 #34 CPKing 的帖子

邊個咁昆你 ,睇你出文就知你幾有腦.

但係...你錢就無...唔係你點會破產

所以諗昆你...果位一定係傻
fd就冇小到,反而有時自己唔想出去就真
原帖由 CPKing 於 2009-5-23 16:28 發表
先唔好界意!

我覺得你地真係幾鬼天真,我只開始寫咗幾日,就噤鬼信我!你唔比我老作或者抄翻黎架!

政府忠告市民:網上騙案太多,騙子會先千方佰計 [得] 到網民信任,再引佢入局。

另外,我又點知,你地會唔會昆我架,哈哈! ...

我都先唔好界意!

(只開始寫咗幾日,就噤鬼信我),呢點係你自己認為.

你眞係以為好多人信嗎?睇落,我都覺得你(d高層)幾鬼天真.

網上討論,唔係你問我答,就係我問你答.

你答完,唔係代表每個人都聽你或者相信你,

令外隨口問下啫,cpking係唔係=常平王