破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

急~UX 申請破產後追數

我已經有臨時破產令,下月中上庭,昨日收到xA追數電話
我話我律師應該FAX左料俾你佢條友話收到,咁又點呀你下月中先上庭
你估你一定破到產嫁,仲有邊個話唔使還錢
我話有受法律保護,條友話你一定要今日入數
今日XA再打來,我好客氣咁話我已經冇錢,戶口又冇$及凍結了
條友仔就問我你係咪唔還,我話冇$點還
佢話咁就得喇!
現在我好驚佢地會上我公司及屋企攪到我工又冇又及家人怨
大家可否俾D意見我呀!!!!!!!!!

[admin:改左標題。]
第一:比乜意見?爭財仔就實係咁。見:
http://hkiva.org/viewthread.php?tid=239&extra=page%3D1

第二

1. 約佢一同去律師到講,睇下佢點?
2. 將條法律到頭到尾讀一次比佢聽,問佢而家係米教唆我犯法,記得 6 音。
3. 問佢已經收到,咁佢而家係未明知犯法重要追你?

http://hkiva.org/viewthread.php?tid=486&extra=page%3D1

第三,我未聽過財仔追數會好溫柔,佢咁講已經好好,所以你的已經算好好架啦

第四:破唔到產,你米再追羅。而家破唔到產,你係米唔追?
THX!admin
我都知會追嫁喇
但人到冇助時心就慌
您都老破咯!受法律保障,駛乜驚呀!我係你就叫佢快的上泥。預備相機到時映埋相,再send 去壹週、蘋果。

羅得財仔數,你唔係諗住無人追你呀!
[條友仔就問我你係咪唔還,我話冇$點還
佢話咁就得喇!]
唔駛驚,呢句我都聽過,
而且我都跟你一樣咁答,
但自此之後,電話同信都無收過,
直至現在
thx!小人物
大家都是同路人欠(ux)
再問你又冇收過佢地一封追數信
話再唔交會轉俾收數公司???
原帖由 東東2世 於 2009-4-27 14:38 發表
thx!小人物