破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

如破產后,在國內居住及工作問題

如果申請破產后, 原本在內地居住及エ作,
應如何辦???
因為每次離港都不知什麼時侯回港.....
另工作是底薪加佣金....如何跟官說
原帖由 kevanngan 於 2009-5-19 02:29 發表
如果申請破產后, 原本在內地居住及エ作,
應如何辦???
因為每次離港都不知什麼時侯回港.....
另工作是底薪加佣金....如何跟官說

內地居住及エ作
你是男性嗎?

如果是,橋頭大哥一定幫到你啦!

不過女性,佢都會幫!哈哈哈

你等佢答啦。

底薪加佣金

有篇舊文講過,好似標題: 生活費(sales) 咁,你搵下先
原帖由 admin 於 2009-5-19 02:39 發表

內地居住及エ作
你是男性嗎?

如果是,橋頭大哥一定幫到你啦!

不過女性,佢都會幫!哈哈哈

你等佢答啦。

底薪加佣金

有篇舊文講過,好似標題: 生活費(sales) 咁,你搵下先 ...

我係男

橋頭大幾時online

我check 過...5多覺...再check 1次

另外而家d財仔日日係咁打我長途......得痕生最煩....本來有得還...但又5通融...等兩星期
各位大哥,請不要叫我大哥!小弟才疏學淺,我不是律師,更沒有認可法律知識,只能同大家分享下個人經驗的,所知皮毛,如有錯漏,最終請大家尋求專業法律意見。

顏兄:你應該只是準備破產吧,首先由頭到尾請睇一次破產需知先,真係接受唔後悔先好行這一步!你半夜兩點十CHECK 我有無ONLINE? 阿大佬,正常人都瞓左啦!

破產后, 在內地居住及エ作, 完全無問題,報數仲可以多些添,你可以報銷兩個地址的開支,其他洗費實報實鎖,我會建議您將舊年稅單收入除12個月,再按每月平均數申請生活費,記住工作需要就通常都批,明唔明?

離港問題,你咪話長駐大陸囉!3個月先回港一次,不過駐大陸好像超過180日就要文國內稅,你問番公司啦。不過我就未聽過有香港人咁老實會交勒!
哈哈...我一直睇曬d舊post先咁夜出post....都冇留意時間tim....

我本身5想破, 只係1時間未收返d錢.....銀行財仔又係咁追....成日同d財務公司嘈...我根本就5想嘈....只係要時間....但煩到屋企...先想破

但我1直冇交開稅....稅單為0....咁點呢???
唓!原來做老細!

1直冇交開稅....稅單為0,唔知你係瞞稅定點?你工作類形如何?收入多少?或者報失業!唔駛煩!
我係大陸同人合作, 有底薪, 主要靠有佣金, 但好多用現金交收, 所以報5到稅....