破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: Tonylau
打印 上一主題 下一主題

破產期滿後中請信用咭

再講多小小渣X,我有個朋友經渣X出綜援,每月有萬多元,渣X見佢"收入穩定",竟然俾張信用金卡,信用額四萬,其實係銀行立場,每月有萬幾蚊老綜,同有一份政府工一樣,都係鐵飯碗!

回復 #41 zbridgehead 的帖子

啲銀行真係驚你唔破
富x銀行有debit card 申請,用途同credit card 一樣,但是要聯合的current account 有$先可簽賬。

回復 #43 smallsnake 的帖子

贊成
zbridgehead 兄,

你說得對,謝謝你的支持,請問"中x工x銀行" 算不算是國內四大之一 ?

發展商還有一間 "x設銀行" 可供選擇做按揭,請問那間較易上會 ?
國內四大銀行:
中X銀行、農X銀行、工X銀行、建X銀行

我覺得您可以試下招X銀行,或者未上市的農X銀行好的,不過首選當然係河源市XX銀行!費時將來香港有辦事處查到你過去資料。
原帖由 zbridgehead 於 2009-4-26 20:23 發表
國內四大銀行:
中X銀行、農X銀行、工X銀行、建X銀行

我覺得您可以試下招X銀行,或者未上市的農X銀行好的,不過首選當然係河源市XX銀行!費時將來香港有辦事處查到你過去資料。 ...

什麼是河源市XX銀行 ? 唔喺好明...

寫少一個x得唔得, 謝謝
我未去過河源,師兄講的是不是廣東省的河源?我建議你搵的當地的local bank,明唔明?

睇下有無X源市農村銀行、X源市商業銀行,X源市農村合作社等!你有無發展商個list,多的資料先至俾到意見你!
今日下午入極都入唔到hkiva?而家又得,奇怪!
依家痕身enjoy 卡有一款係debit visa,出卡應該冇問題!