破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

生活費

今天頒令了,要三天內找外判對文件,想問是不是要三天內同外判會面???

見外判當日會搞好生活費那些嗎,如果不是幾時會知結果

我有工作的要請一天假OR半天就OK??

開戶信是會面時提出還是約時間時問埋??是不是好快可以拿到
??
是三天內約交文件。
只是交文件的地方,生活費一般半年至一年才傾.
至於開戶/解凍請先睇破產須知
大部份參考資料都可以係呢度搵到
破產 FAQ 39- 如何在頒領後取得解凍信
http://www.hkiva.org/viewthread.php?tid=774&extra=page%3D1

評分

參與人數 1城市金錢 +5 收起 理由
gpo4074 + 5

查看全部評分

一定要3日內?可以改期的嘛?
三日內係只要呢三日內約好交文件時間,有時佢地忙,可能要幾日後至可以約實時間,所以你唔好咁快同公司申請假期!!
哦~只係3日內要contact佢地然後約時間,right?

回復 #5 mmm888 的帖子

係, 只要3 日內contact到佢地, 然後約時間, 通常得好少時間俾你選擇, 唔好請假住, 我當時請咗一日假, 最後只辦理到開戶, 交文件半天就OK.