破產聯盟

查看: 2710|回復: 11
打印 上一主題 下一主題

有關解凍(希望有好心人解答,好心急知道)

請問未盼令前銀行被凍結,如已申請解凍,我又有欠那間銀行錢,係咪就算有信都一定攞唔到d錢架,
但d錢係salary,並不是我原本戶口d錢。
salary點會吾係你戶口d錢?

你睇番舊文就會知道如何開戶、解凍、及攞番已凍結左的人工.

回復 #2 gpo4074 的帖子

我其實想知就算有解凍信銀行是否會拒絕給我提款嗎?這是法院發出的都會被拒。
你又吾係欠銀行十億八億,一般來講銀行好少會玩到咁大.

如果銀行大你,你便即時寫投訴信向銀行公會及各人傳媒申訴,係三個工作天左右傳媒便會代你出頭.

呢d投訴經驗我比較豐富.

回復 #4 gpo4074 的帖子

最慘係我在未盼令前解凍,人地話你一日未上庭D錢銀行有權扣起,律師亦有話銀行有咁既權行,你地有無我呢個CASE,很擔心成日訓唔到。
你已經呈請咗,佢哋唔敢亂嚟既
即係可以攞到錢?
你入到銀行門口,可以係以下的方法攞到錢:

Choice 1:
舉高封解凍信及高呼: 「攞晒d錢出來!」

Choice 2:
舉高封解凍信及高呼: 「叫你呢到的楂fit人出來見我!」

Choice 3:
死死氣氣排隊,如果服務你果一個係美少女銀行職員,你就溫柔d對佢,及吾好咁暴力,及問佢係你呢種情況下兼出示解凍信,可吾可以全數提取該戶口的現金.

Choice 4:
死死氣氣排隊,如果服務你果一個係惡死c9銀行職員,你就直接講要見經理.
如果你唔想比人知你搞老破,最好搵一間遠d的分行嚟提款,因為職員唔合作,可以講野都大聲d
提提樓主,發問唔駛同一個問題出文數次。我其實已經刪除過你5篇同一樣的文。
個法官都詳盡的說明,如果你的戶口 (破產後) 開在你有欠債的銀行裡。銀行絕對有權利扣留你的錢來償還你的欠款 (只適用于銀行自家的債務,並非全部債務) 而法庭是沒有權利阻止的!
原帖由 hktgp 於 2009-7-10 16:22 發表
個法官都詳盡的說明,如果你的戶口 (破產後) 開在你有欠債的銀行裡。銀行絕對有權利扣留你的錢來償還你的欠款 (只適用于銀行自家的債務,並非全部債務) 而法庭是沒有權利阻止的! ...

所以個戶口係欠債銀行度...都攞到錢d人,係好彩~
因為間銀行處理手法唔同....