破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

每月及年收支報告

請問如果我近二年無每月及每年提交收支報告,會被如何處理?
跟我個間律師樓都無人搵過我,我搵佢地又唔覆,之後重話轉左人,無晒我之前提交既資料,點算好!
間律師樓無人搵過你,你搵佢地又唔覆 個間律師樓無理過你?
但你又話如果...........即係點 我唔係好明
係呀,搵佢地又唔覆人,佢地又無搵過我
我只係報過頭一年既資料,之後都無報過,好耐之前問過律師樓,佢地話轉左人跟我個case,但一d資料都無留低
原帖由 jimmy611 於 2009-7-21 19:26 發表
係呀,搵佢地又唔覆人,佢地又無搵過我
我只係報過頭一年既資料,之後都無報過,好耐之前問過律師樓,佢地話轉左人跟我個case,但一d資料都無留低

你現在過左三年先知驚............?不過你有保留呢3年的年結資料及每月都有去打溥咁就不用怕了><"
現在你去破處網業呎下自己的案件是誰跟先,然後即刻找佢啦,如果連你自己都唔緊的話就...........
咁佢地會唔會延長over 4年架?
原帖由 jimmy611 於 2009-7-21 19:42 發表
咁佢地會唔會延長over 4年架?

到左3年半就公告天下,睇下有無人反對你..........祝你好運
我下年二月到期,咁即係差唔多時間

回復 #1 jimmy611 的帖子

我勸你快D聯絡破署,因為根據《破產條例》(香港法例第6章)條43A

沒有呈交周年收入說明書:
任何破產人在未獲解除破產時,必須每年向受託人呈交一份說明書,說明他在上一年度的入息與在該段期間取得任何財產的詳細資料,若不遵守本條規定,即屬犯罪,可判處監禁.

懲罰:
最高可判處監禁六個月。

http://www.oro.gov.hk/cht/publications/bankguide.htm#04