破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

有關解破問題問問大家

仲有一個月就捱完四年,先恭喜自己,跟住有D問題問問各師兄:
1.聽講破署會將完成破產令人士號碼登報,請問係邊張報紙?幾耐登一次?
2.我係外判跟,係咪問佢地攞不反對通知書?要過幾耐先問佢地攞?
3.解破後係咪一定要通知環聯?手續係點同要唔要收費?
因為權限低唔可以係相關貼度問,請大家為小弟解答一下!
仲有一個月就捱完四年,先恭喜自己,跟住有D問題問問各師兄:
1.聽講破署會將完成破產令人士號碼登報,請問係邊張報紙?幾耐登一次?**一般半年前已刊登,
   "破署"及"外判"分別會刊一份中文及英文報章,
  公開列明快解除破令人士有冇被反對.
  通常刊"經濟性"及"虎報" , 間中"新報"亦見過.
2.我係外判跟,係咪問佢地攞不反對通知書?要過幾耐先問佢地攞?
係,一般一滿期即問安排到取,
  甚至部分"外判"話可寄給你.
3.解破後係咪一定要通知環聯?手續係點同要唔要收費?
  唔一定,隨便你,
  上該網站可download表格更改及update資料寄回,
  全免費.
因為權限低唔可以係相關貼度問,請大家為小弟解答一下!

唔明歡迎再問.