破產聯盟

查看: 6140|回復: 80

Idrp 機會大嗎

小弟因賭欠債 現已明白 想痛改前非
發覺順供已經唔可行
唔想再比壓力自己犯錯

公務員 13年 月薪37000(底)

現欠:
獅子loan$100000 2186X60 已還45
獅子loan$434000 8839X60 已還60
獅子循環$50000 min pay
痕身loan$50000 1379x60 已還41
UB loan $400000 9863x54 已還13
UB loan $30000 2370x18 已還4
UB 循環 $60000 min pay
兄弟 loan $100000 3123X48 已還8
兄弟咭 56000 現金分期1:2912x18 已還 11
現金分期2:987X36 已還5
只除4000額 簽賬暫時月月清
百貨loan50000 1942x48 已還4
西亞卡$30000 欠17000簽賬 暫時月月清
X 錢包 $82000 minpay
TU check完 2940 H 無遲還
黎緊有筆73000現金 (可能1個月內 唔肯定)
暫部處
1:想搵獅子idrp 爬過文X錢包唔做
諗住筆錢+咭現金套現找咗佢
或+借2線+或+問獅子可否廷遲供1-2期
找完即搵獅子做
2:直接搵2間2線借錢找X錢包 然後搵獅子搞
3: 收完筆錢順供住捱住先先
等TU升
想問1嘅方法可唔可行?邊種好D?邊個做idrp大機會D?定2or3好D?
希望各位幫幫忙
集思廣益
你有條HSBX 供完, 有無得續借, 去清其它細數?
回復 支持 0 反對 1

樓主夾夾埋埋都140萬,其實點借到,爆成40倍都有
73000現金唔使諗,一定係minpay個堆行先,另外有幾條仲有10幾期就甩到,唔知有冇可能捱到尾
即係都要捱落去
定博一博找完x錢包 搵獅子idrp?
無心機 發表於 25-9-2022 22:17

U仔佔最大,你咁天真認為揾獅子做到idrp?
幾張信用咭min pay 利息都可以每個月買部iphone 14.建議唔唔好再申請任何貸款,先還清咭數
danzighill 發表於 26-9-2022 12:04
U仔佔最大,你咁天真認為揾獅子做到idrp?

我都少少擔心 但呢個係暫時可見最好嘅方法
見出糧銀行 博一博
馳騁 發表於 26-9-2022 12:37
幾張信用咭min pay 利息都可以每個月買部iphone 14.建議唔唔好再申請任何貸款,先還清咭數 ...

我咭暫時月月清的
係循環min
不過都唔係息問題
係供款壓力太大了
無心機 發表於 26-9-2022 13:03
見出糧銀行 博一博

idrp要75%債權人贊成,唔關你出唔出糧銀行事
俾你獅子肯接呢個case,但去到U仔唔贊成都係做唔到,全銀行債就易搞,一有財仔債就好煩。
見師兄啲數,係咪最近掂左網賭
無心機 發表於 25-9-2022 22:17

但係你條數唔係最大係ux?
danzighill 發表於 26-9-2022 13:21
idrp要75%債權人贊成,唔關你出唔出糧銀行事
俾你獅子肯接呢個case,但去到U仔唔贊成都係做唔到,全銀行 ...

多謝師兄提點先
唉..多謝師兄提點
馬會 不過已決心戒了
csbx1984 發表於 26-9-2022 15:03
但係你條數唔係最大係ux?

係呀 所以都係唔係知得唔得
無心機 發表於 26-9-2022 13:03
見出糧銀行 博一博

師兄, 放心, 請xWallxxx先, 之後再申請HSBX 做IDPR

1. 做得IDRP 銀行唔會睇主D客死,
2. UX 最大, 反而佢最快覆.... 但個數連息會大少少

我先前有Xwallxxx... 所以hSBX 唔做
因為真係還唔掂.... 再申請大X 做IDPR .....
大X係最少數15000 ...佢抽左XWALLXXX出來要我自己解決.....UX都好快覆同最大110000
最後都做idrp....前後用左個半月

條數係自己, 點解決自己諗清楚...
無心機 發表於 26-9-2022 20:28
係呀 所以都係唔係知得唔得

放心, 我先前申請IDRP 後, 都打去同UX 講聲幫手批IDRP , 佢話佢都明人有高低潮,絕會無難為我, 所以覆左大X 批左
Harmonychow 發表於 28-9-2022 09:10
師兄, 放心, 請xWallxxx先, 之後再申請HSBX 做IDPR

1. 做得IDRP 銀行唔會睇主D客死,

唔該晒師兄嘅意見
Harmonychow 發表於 28-9-2022 09:12
放心, 我先前申請IDRP 後, 都打去同UX 講聲幫手批IDRP , 佢話佢都明人有高低潮,絕會無難為我, 所以覆左大 ...

請問ching你打去UA邊度講?
批果個門市?