破產聯盟

查看: 3147|回復: 15
打印 上一主題 下一主題

剛開完債務人會議,李思x,周慧X,辣唔辣架?

剛開完會,8月3日再上受託人會面,唔知有無師兄都喺呢個受託人呢?生活費苛刻嗎?謝謝分享
咁講, 李思x,周慧X,辣唔辣架 ... 見人見智....
有啲人上到去串串供又要同律師樓計生活費差幾多又話自己要洗幾多..哩啲實衰
但係又啲人上到去係有心及誠意同佢地傾生活費同還款可以還幾多一個月既就冇咩事

辣唔辣.. 好睇你個人case ,
假設 1.你本人搵萬幾 又冇供養人, 支出費又小, ,律師樓計一計 通常都會要還錢
       2.你本身一樣都係搵萬幾 , but 供養人又父母又小朋友(其中一樣都夠), 支出又多既自然想辣都辣唔出樣
       最後就算你收入得幾千, 又係咩都冇, 冇供養人又冇咩支出 一樣有幾會要還
p.s 破左產 唔等於一定唔洗每月還錢, 只係 case by case 姐 ^^
幾好,我今日交年報,順便要求增加生活費,等睇下有沒有消息
我聽人講,膳食加個人開支只得$3000,聽落好苛刻,所有有點驚
我喺獨居住公屋,租水電就有單據,個人月膳食報$4500,個人開支報$2500,家居雜費報$1000,批嘅機會大唔大?
yeoui 發表於 29-4-2016 12:44
我聽人講,膳食加個人開支只得$3000,聽落好苛刻,所有有點驚

苛刻?咁你未破前一個月有幾多錢食飯?4000?5000?
我喺獨居住公屋,租水電就有單據,個人月膳食報$4500,個人開支報$2500,家居雜費報$1000,批嘅機會大唔大?

你收入有幾多先 , 如果收入都一般過萬既 , 又冇供養(唔同住既父母都可以當係) 你以上既支出費多數都唔批到比你... 仲要睇你受托人係邊度跟喎
咁搵佢搞破產要幾多錢呀?
我收入約14000,但要靠佣金先有,以上合共報11000,預左要還,但唔知批唔批到呢個數
咁快就可以知道8月可以傾生活費, 我3月中開完大會而家都仲等緊, 未知幾時
請問李思x周慧x搞破產要幾多錢呢?
leokho 發表於 30-4-2016 00:15
請問李思x周慧x搞破產要幾多錢呢?

佢地系破產署委托佢地做外判,我都唔清楚佢嘅收費
我都系呢間我系個女人 佢好似都幾嚴下
我好驚佢,我10月出破產令當時已經揾到工,當時人工東
當時人工大約13xxx做到3月無做 然後到依架6月先揾到工每個月得9000 我上個月見完佢因為無工作無辦法傾生活費然後佢叫我8月上去傾,有無人知佢辦工時間系點架?