破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

11月大會後,跟黃+石,剛收到第一封信

11月中開大會的,判左黃+石,到而家仲未聯絡我傾生活費,(我系要主動去搵佢傾定繼續等佢通知我約實日期和時間先?)
另外昨日開信箱寄左封信來,信中有3個重點:

1.2023/24年終花紅、雙糧、獎金、酬金等,必須收取後全數3日內存入 你的產業供款戶口
問題1:(我除左每月出糧 無其他任何額外收入,即系唔駛理它?產業供款戶口系指佢到時俾我每月入番供款個個戶口 對嗎?

2.請填妥回條 於此知發出起7日內 以傳真或郵寄交給受托人(即系我無上面例的任任收入就✅無,然後email張回條去就ok?)

3.除上述第1及2項,你仍須每月以傳真(3007 2539)或電郵(income @hkdm.com.hk)方式向受託人遞交人息証明及銀行戶口紀錄以供審核。
(即系我6月中頒令日起的出糧銀行月結單 ,補番email過去,然後每月出月結單後再每月send去,就甘樣?

甘佢幾耐左右會搵我傾生活和俾我產業供款戶口,定系直接系我現時銀行儲蓄戶口內自動扣?但我地都未有供生活,每月供多之類,供去邊個戶口 全部未知,
求助解答, 意見分享
同埋我現時有咩做;我呢幾日有事情要回鄉下,要怎樣做?
1. 你無額外收入就喺回條✔️無,之後連埋由6月起至今嘅糧單同銀行月結單email噃去。
2. 你同校師兄講過佢大約半年先搵你傾生活費(出糧留噃d錢,唔好用哂,預日後上繳),傾完就會畀個入數(產業供款)戶口你。
3. 你email資料過去同時講埋將會幾時離境,詳細內容如下:

本人XXX, 破產檔案編號 XXXX年第XXXX宗, 現通知受託人, 本人將於下列日期離開及返回香港, 行程如下:

目的地:
離港日期:
回港日期:
離港原因:
當地聯絡電話號碼:
全程費用支付者姓名:

如有什麼問題,請與本人聯絡,電話號碼……(方便受託人收到後可以盡快搵你)。
4. 你email完,記得轉頭打電話過去問佢收唔收到。
Anmi2019 發表於 13-12-2023 18:09
1. 你無額外收入就喺回條✔️無,之後連埋由6月起至今嘅糧單同銀行月結單email噃去。
2. 你同校師兄講過佢 ...

讚讚讚讚讚
師兄 請問你有否去大會呢?
我都想問埋如果頒令之後返大陸係咪都要同佢講?
我都收到封信 我想問下如果我無糧單 又絛額外收入 我自己又無銀行戶口 係咪就咁剔沒收入再回信比佢就可以了?
最好直接拎上去,佢成日都話收5到!
師兄 我10月底先開大會,宜家都未收到傾生活費通知。前幾日都收到呢封信。應該佢既客仔都會年底統一收到,你回覆返去就OK啦!我都好心急幾時傾生活費。。如果計半年,起碼出年4月先傾????????????