破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

開出糧戶口小分享

話說早排我比痕身取消左個戶口,係7月19號終於收到佢地既取消戶口證明,當日即時sd e-mail比李周講要重新開新既出糧戶口,小弟做左research好多人都建議蕉傷永窿,所以我都係揀左佢地,到7月22號收到李周通知可以拎開戶信,當然都即時拎埋,到今日親自去左蕉傷永窿到開戶,即日已開到戶口。

以下係關於蕉傷永窿既重點:

1. 舉左手既同學如果打算去蕉傷永窿開戶,唔需要用佢地個app預約,因為最後都係同你講要落分行搞
2. 佢地開既戶口有兩種:
第一種係要平均每日最低存款額要有$10000,如果唔夠就會一個月收你一次$100手續費
第二種既係冇最低存款額,但每次經櫃位交易就要收$20手續費
3. 雖然係即日開到戶及有atm密碼,但提款卡要兩個星期內先會寄到比你
4.有網上理財服務,當日比埋密碼你,本人已試過登入成功,職員聲稱一般既轉帳果啲係可以做冇咩限制
5.唔一定要去總行開,我自己去左荃灣分行都冇問題,係要等耐啲咁解

希望以上資料幫到大家

補充內容 (24-7-2024 22:32):
補充返少少:開戶果陣係唔需要比錢入戶口,我當時開戶口蚊郁冇比過

評分

參與人數 1城市人氣 +100 城市金錢 +100 城市魁力 +100 收起 理由
301 + 100 + 100 + 100 有用資料

查看全部評分

很好  
多謝師兄!資料好有用 ????
師兄,咁提款咭每日上限可以㩒幾多呀?另外想問下痕身取消你戶口係因為有牙齒印?我本身同痕身冇牙齒印但欠佢阿媽HSXC, 唔知頒令完後會唔會取消我戶口呢!我未有痕身戶口,今日啱啱網上開咗創x, 但如果我頒令後應該冇得留低因為係綜合戶口嚟!我開純綷用作舉手後,頒令前出糧用咋
whysodump 發表於 24-7-2024 02:19
師兄,咁提款咭每日上限可以㩒幾多呀?另外想問下痕身取消你戶口係因為有牙齒印?我本身同痕身冇牙齒印但欠 ...

銀通機理論上係6000?呢樣我都冇問到,另外我同痕身冇牙齒印,我以前一直都係用開匯瘋,但舉左手有no.後先開痕身,正常頒左令有no.應該可以揀保留,我豐瘋係凍結左解唔到先焗開新戶口,而痕身點解取消我戶口佢都冇實際答案比我!
我同你一模一樣,比恆生取消左,岩岩打左比主任,上網預約開戶。。去wing 龍搞
eugen666 發表於 29-7-2024 14:37
我同你一模一樣,比恆生取消左,岩岩打左比主任,上網預約開戶。。去wing 龍搞 ...

唔使預約㗎啦,直接拎開戶信落分行開戶
恆生有無牙齒印,其實都開到...只係舊既戶口要取消再開過...
開戶信 申請左要幾耐先去拎得
頒令今日去永O搞開戶原來都要預約,同埋話要搞啲手續先????