破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

想請教吓咁多位

想請教吓咁多位,我係跟石仔嘅,我今年五月尾就會完成四年,我已經知道有可能大概咁多個月夾埋有小過三萬蚊嘅上繳未交,暫時完全都冇主動搵過我(起碼我知道冇留言)銀行戶口又一直都冇俾人凍結,年報就年年都有準時交,每月供款起碼交咗一半以上,同埋其實我加咗幾次人工(但係冇特別同佢講),我今次想問嘅係,當我到達四年嗰個日子一過,但係佢又未聯絡我嘅時候,我係唔係可以按自己能力,自己交番啲供款落去平時入上繳嗰個戶口?定係一定要等佢話我聽?我總共欠幾多同埋同佢協商咗,究竟點樣還款先可以交錢?因為我有見過之前有師兄講話補最後上繳嘅戶口係同之前唔同,所以就想喺度問吓咁多位,麻煩晒。
搵返跟你既 去問清楚啦。。。

我差幾千蚊 ,到最後都要清哂先肯俾不反對通知書。。。
搵番跟進你個案的了解清楚安排,請勿胡亂作決定
我都係跟石仔,但戶口上年已被凍,今年8月尾完令,佢4月有打俾我同我傾欠款上繳問題。因為佢話我唔上繳返一半先,會申請延長破產令。但你情況似乎佢地無查到咁仔細,你可以5月尾交最後一期年報時,問埋佢,你有無未繳欠款。你可以send email去。
因為石仔上次有同我講,交完最後一期年報,佢地都要check幾個月睇下仲有無野欠。
RE NANA2020
麻煩晒你提供資料,但係都想問一問你,你同佢協商咗歸還上繳嘅情況會係點樣?
佢係唔係都係同你傾好咗?每一個月要還幾多然之後還幾耐還咗之後就可以申請不反對通知書,然之後收到就可以解除破產咁樣?