破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

想知而家條路點行

講講背景先:

2021年疫情年高院畢業 即刻更新左TU , 之後
比左300蚊申請左aeon 信用卡 10000額
有正常消費 有分期 正常還款。

安信申請銀聯信用卡20000額 有分期有正常還款
但分期息口貴到媽一聲 ,差唔多借7000還9000左近。

同時安信申請埋私人借貸 借左70000, 差唔多還100000 ,還有半年借完。

最近未睇TU
還有一年就差不多4年
請問係咪夠5年就可以再更新TU?
之後再申請任何野 係咪都要照實要申報曾經破產?
小弟當年有10幾間銀行信用卡有牙齒卬, 大部分都有,而家
都唔知可以去邊間再申請用卡。

而家銀行戶口繼續用緊當年 上繳戶口,無轉過。

點解仲要申請信用卡?
網銀信用卡或者冇牙齒印果些。你照email你身份證和解除破產令,填埋環聯資料表,email俾環聯,環聯會寄信回覆你
bosco2004 發表於 10-3-2024 18:02
點解仲要申請信用卡?

有原因架咩????????
Akiraaki1986 發表於 8-4-2024 09:24
網銀信用卡或者冇牙齒印果些。你照email你身份證和解除破產令,填埋環聯資料表,email俾環聯,環聯會寄信回 ...

Sorry 我唔太明 , 係咪要 4+5年先可以正式消低?
現在先第七年, 有咩可以做到? 差不多9成銀行信用卡都有牙齒印????
4+5先抵消舊信貸紀錄
你現階段冇嘢需要做,正常準時清還卡數就可以