破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

當皇子遇上大眼仔

麗麗做完手術, 康復中喇,  
smallcat 發表於 18-9-2013 22:29
' q5 Q) i* q: N: L麗麗做完手術, 康復中喇,
/ r' H5 ~9 Z0 h. Z. O
好似話會幫佢裝義肢
wahtung 發表於 18-9-2013 22:32- v/ h; q$ z/ Y# a4 A2 L# v
好似話會幫佢裝義肢
+ m. S" h" ~1 W- y8 a6 X" Q4 ?
下 ?  菠蘿報又話唔裝, 等佢3腳走
$ I8 M6 B/ T' `4 G; a3 [" |3 `9 F8 C' H5 l* \
定我睇錯    依家有10個單位想領養麗麗, 但希望唔係貪一時之快8 D- f: u) [8 A% k

+ ]/ T. D9 T; I6 u- w1 @9 n: o2 o5 s# `因為養麗麗要更多愛心的   
smallcat 發表於 18-9-2013 22:39( h) d# Q+ w8 T  m7 \: b0 G
下 ?  菠蘿報又話唔裝, 等佢3腳走
/ z: b) E2 F$ S3 E. L1 A* V# u8 j* S1 |. O3 |
定我睇錯    依家有10個單位想領養麗麗, 但希望唔係貪一時之快
9 ]9 _/ T1 y! t% ~; j
生果報未必亂講,現時獸醫都係考慮裝與不裝義肢,另一隻大黑都情況好轉,都算吉人天相,但最可惜行兇者仲未被檢控(果倆個新移民夫婦)
wahtung 發表於 18-9-2013 22:431 x0 [9 a: m' D6 _! P7 z, X
生果報未必亂講,現時獸醫都係考慮裝與不裝義肢,另一隻大黑都情況好轉,都算吉人天相,但最可惜行兇者仲未被 ...
3 S6 o7 ~4 ~9 V
做完手術, 暈暈地, 但眼碌碌, 精神
4 H* M' [0 K$ U4 y2 A0 }, E% R2 f: ]7 N( t

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
smallcat 發表於 18-9-2013 22:445 y( [9 W" }% n  N
做完手術, 暈暈地, 但眼碌碌, 精神

6 u' `. K$ I/ a$ q2 U5 z/ m4 l0 t: h佢始終年紀輕,康復力係强啲
wahtung 發表於 18-9-2013 22:434 s" f- R0 y' i
生果報未必亂講,現時獸醫都係考慮裝與不裝義肢,另一隻大黑都情況好轉,都算吉人天相,但最可惜行兇者仲未被 ...
1 _% i) U+ Y; H/ E+ K2 i9 a
如果 裝係幫到, 裝係好事, 如果裝左, 你知D貓跳來跳去, 我就唔知裝左對佢用力跳會點樣, 會唔會跳上跳落判斷錯左  
" w  O" _$ j! y; G4 N/ C$ M% W
9 n/ d% d5 o* P" Q5 U你知D貓鐘意跳上跳落
smallcat 發表於 18-9-2013 22:46
  M; v  ^  V$ _: _9 ^如果 裝係幫到, 裝係好事, 如果裝左, 你知D貓跳來跳去, 我就唔知裝左對佢用力跳會點樣, 會唔會跳上跳落判 ...
3 Y  w  Q4 Q: d, }  t
貓兄講得無錯,現時獸醫正考慮此點係關鍵
wahtung 發表於 18-9-2013 22:46
+ A7 _/ k9 W* w9 ?! g1 |6 X4 C貓兄講得無錯,現時獸醫正考慮此點係關鍵

6 b* M( q8 [5 Q0 i* r3 b! k# E/ s0 Z因為D貓佢地用到幾多力, 就去判斷 跳唔跳到過去另一邊, 但現時科技發展去到點, 義肢係幾成熟, 我真係唔太清楚3 \$ U0 F: z) Y6 h) b5 Y

7 L; p: O) B  `* s+ V" Z% g
& d: S- m& j0 |2 C但之前見有D狗仔, 後腳有事, 都係裝架 "車仔" 幫隻後腳
smallcat 發表於 18-9-2013 22:492 o* o3 L1 ~; }) _% i
因為D貓佢地用到幾多力, 就去判斷 跳唔跳到過去另一邊, 但現時科技發展去到點, 義肢係幾成熟, 我真係唔太 ...
  k& |$ R! L2 s% R) f
但照計佢得後腳一隻,是好難跳的,總之真係無陰公呀
wahtung 發表於 18-9-2013 22:435 _1 n' }) p2 b
! m# P' h5 Q) K& W8 g) C( x7 ~" @
凶手係邊個就唔知, 但邊個會認; i  H$ B0 m, h' \4 v- S! n
! U- E/ ]6 |+ \5 B' T; c" M
罰又罰幾重?  報紙又睇到人掟龜落街, 依家D人係唔係傻鬼左?5 Z8 \: H1 P3 v

0 [  y9 M' [& Y- j乜叫人性? 無晒?
smallcat 發表於 18-9-2013 22:51
* j7 m+ Q& D- }, i! r7 L凶手係邊個就唔知, 但邊個會認, T% e) D! P* x4 `7 H7 V2 n( ?* m
* \. \6 v5 o) q$ }+ }! X+ o
罰又罰幾重?  報紙又睇到人掟龜落街, 依家D人係唔係傻鬼左?
) ]4 y, L& ^( R; `$ ]# G- p2 T* D+ }6 q
麗麗呢單嘢之前咪有個女人被拉,之後佢老公自首,但後期又話被屈,依家又無現塲證人好難檢控呀,真係無天理
wahtung 發表於 18-9-2013 22:53
/ |! e; p0 \/ ~) D麗麗呢單嘢之前咪有個女人被拉,之後佢老公自首,但後期又話被屈,依家又無現塲證人好難檢控呀,真係無天理 ...
6 A6 y. Z! E1 @9 y! Z5 O
就算捉到刑罰都唔會重, 無阻嚇力
+ b/ d! X2 @" b: L
4 L, T5 k: y# J如果對一隻動物切腳, 同樣對人, 已構成 嚴重傷害他人身體及蓄意謀殺, 只不過變成動物, 由佢地"絲"咁解
. @" \2 O& ?. [/ J' s2 A+ S1 O  s/ A
wahtung 發表於 18-9-2013 22:50
, G. F5 ?+ s' w但照計佢得後腳一隻,是好難跳的,總之真係無陰公呀
, D& w& k. L" Y- o
跳下都得, 跳上要好近距離, 否則可能唔夠力+ p9 `" k$ ]  `
" w; b: m9 @3 a" i# r
smallcat 發表於 18-9-2013 22:59  M4 p3 C% `" G1 q% q( j- C
跳下都得, 跳上要好近距離, 否則可能唔夠力

' }$ \1 J6 q" G9 R8 x/ }" I佢只得幾個月大,希望佢快啲適應啦
smallcat 發表於 18-9-2013 22:57  b: d* {( R" K7 d4 }% o
就算捉到刑罰都唔會重, 無阻嚇力
, B" u) M/ R) T+ N  M6 G) K8 Q* }/ W- L- j& g; P
如果對一隻動物切腳, 同樣對人, 已構成 嚴重傷害他人身體及蓄意謀殺, 只 ...

" C3 V0 f+ E6 M! a# c) E3 n! ~其實判刑咪餵食生猛大曱甴一打,保證以後唔敢再犯
wahtung 發表於 18-9-2013 23:06
$ P  n# l% b/ I其實判刑咪餵食生猛大曱甴一打,保證以後唔敢再犯
% x# I- \: \% p1 X
但又未必, 美國有食生曱甴比賽  M4 ^  m: u1 y* ]
- o% b% E6 C, r$ g
結果個條友仔食左好似六十幾隻跟住死鬼左, 因為醫生話好多細菌
! I! R! {$ W; U! u2 b
  S- I2 S  t* K" v華兄查翻報紙, 好似早幾個月左右
wahtung 發表於 18-9-2013 23:06
0 a" o) I# Z8 G3 m8 \4 v( o其實判刑咪餵食生猛大曱甴一打,保證以後唔敢再犯
) M( Z* _( K- K/ o( b6 D3 h
個美國佬之前好似贏過 食曱甴比賽, 生吞 好似唔使咬
5 }1 e! h' T! y; A: a# i8 d
$ R( p  T/ n: {# U/ @今次食就香鬼左   真係好多變態佬
一名美國男子吞下數十隻活蟲後,倒斃身亡。美國佛羅里達州一間爬蟲店舉行名為「食生曱甴」比賽,勝出會得一條大蟒蛇作獎品。32歲的Edward Archbold生吞包括曱甴的數十隻活蟲,擊敗在場30個參賽者,羸得比賽後,他在爬蟲店門外倒下,送院後證實不治。死因要等待驗屍結果,警方指其他參賽者没有表示不適。# T6 t' p1 j9 i" x+ k

- V' |) a; j5 t7 i5 k" |5 T- _該爬蟲店事後在facebook專頁發聲明指比賽吃用的活蟲在室內繁殖,作為蛇的飼料,可以安全食用,而其他參賽者在比賽前已簽了免責同意書。( p" U/ V  A; q+ u) g5 m: l; u

1 f: ^' E  {' p: uEdward Archbold生前打算把羸得大蟒蛇賣給朋友,店員表示那條大蟒蛇至今仍屬於他。: ~$ X, [% W7 c9 ], A" L
+ }1 j7 r) u+ |7 D6 W! z' {0 N1 ?

6 R8 N2 x* ^1 x' S- a# @! d
; R: g/ e2 m% M$ o