破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

都係貓一隻啫

smallcat 發表於 28-8-2013 15:49, d/ F. ~: u$ W( @+ ^! W
依家D人, 有權力個個為自己服務, D乜野施正去Q晒邊?

5 x" L: o2 r' W* B: N/ O無符,仲係大把人支持皇上,除咗啲C9,其實仲有大把中產都好支持佢架
wahtung 發表於 28-8-2013 15:52& T: a1 w7 w7 b  P' }! j. j0 Z: s
浪費資源又如何,啲C9仍然咁支持佢

* `. j1 [5 y( R) r! @- |' |& u仲有25%人支持佢, 好野, 傷港有運行   
: _5 ^& _. C& Q( H  B0 h  w- |( U# e4 |6 ]
我唔知 講大同鐘大個D乜野調查, 仲有25%人支持, 唔怪得傷港攪到今時今日咁, 出老黑乜差做唔到仲可以支持- X, p/ x; ~+ B* ^6 b; g2 v, ^
0 H3 R0 u8 e3 `2 R7 f3 ~! \$ T
再過兩年, D父母可以將D女嫁晒比強姦犯了, 反正道德標準已經唔同晒, 有錢有權力就得
wahtung 發表於 28-8-2013 15:52
& |* q* y5 b9 F1 N3 t浪費資源又如何,啲C9仍然咁支持佢
9 {. }# \3 E% ]7 i( k  x
強姦犯, 坐完監=處理左   好野!    3 `- b7 w, g9 a& l0 B* _5 d
既然處理左, 就唔存在強姦過任何女性" ], _3 |  @" N

, X8 m# x7 O3 B# b( u4 f1 X1 S( C, L
smallcat 發表於 28-8-2013 16:00/ j) W$ @. g$ j
強姦犯, 坐完監=處理左   好野!   
9 }$ d- ?1 S! y/ `) V2 w既然處理左, 就唔存在強姦過任何女性
3 w/ `* z) t/ _- c) b. f1 R
咁似佢僭建單嘢
smallcat 發表於 28-8-2013 15:59
% t+ c; ^3 J+ H仲有25%人支持佢, 好野, 傷港有運行   
6 u1 V8 v" {- W6 m! @$ g  P  ?0 S7 R; J1 d: ~4 S' t
我唔知 講大同鐘大個D乜野調查, 仲有25%人支持, 唔怪得傷港攪到 ...
: l2 a* ]: R5 `( ?- c/ t2 |  y4 F
如去到咁,同上面有乜分別昨日上面有單男童被迷藥後取去一對眼球,你話仲有乜嘢道德可言
wahtung 發表於 28-8-2013 16:01
/ X) `& I) B$ t$ ?) u- h咁似佢僭建單嘢
8 ]9 i8 b; j5 R, u5 |% c
處理左=無野   呢樣好野* S* x! E" K% d3 {* |

8 o7 h4 d' ?  ?+ L/ R$ A以後小朋友遲交功課, 記過, 補交翻=無野    記過取消, 好野
wahtung 發表於 28-8-2013 16:019 e* x- Z. l: b8 e  j! J& W
咁似佢僭建單嘢
9 x, B9 X9 _- c4 S- |& C6 i
以後D痴漢, 偷拍完裙底, delete翻D片, 處理左=無野    好野
wahtung 發表於 28-8-2013 16:015 \2 W  v  F; ~: F( q
咁似佢僭建單嘢

5 z" C8 A- N- M. G2 u以後D人在超市偷野   放翻原位,  處理左又= 無野   好野
smallcat 發表於 28-8-2013 17:216 k1 Y1 V& E5 u5 x! X; C1 h1 V
以後D痴漢, 偷拍完裙底, delete翻D片, 處理左=無野    好野

( K6 }' D8 b# J+ X9 \. u& C皇上啲邏輯就係咁
wahtung 發表於 28-8-2013 17:25
5 |# r/ Y1 E9 i/ j( Q0 y皇上啲邏輯就係咁

% B$ N, K- A9 i+ b2 a支持皇上做多9年, 做多9年睇下支持率幾多
smallcat 發表於 28-8-2013 18:09# A) A/ |2 D* {( N
支持皇上做多9年, 做多9年睇下支持率幾多
8 p7 Y8 w2 O: W" O- u7 X
餘任四年應該無問題,但再續我睇未必
wahtung 發表於 28-8-2013 21:37
% c) _; B8 r# {8 X1 w; i$ f餘任四年應該無問題,但再續我睇未必
, v( y  |6 y7 y: ]
羅輯係咁, 但依家乜野事都會發生
2 T0 e& d1 j+ i5 \' S% K8 X1 X& @+ f% ~/ J4 z; K
相信幾年前無人會睇到依家咁大平盛世  
* ^- w2 ?) m4 U1 L0 U- P4 q. R, ?; |5 R8 [
有當年唐太宗的風範, 皇上萬歲
2 M; m$ n4 y6 {$ Q' m* b% c
' R; U, r" I. ]8 j
Post from:  - 6 mins ago.
2 j  [/ q% ~& y; b, W# C8 H; i麗麗今日的精神好像差了。: V3 ~% e* ?  X# B) K: A: S
我用手心按著她的身體,感到她的熱力,一呼一吸的像說著話。, I4 G3 H/ |9 n; }' h
小朋友,你真的懂說話就好了。2 ?" d' }6 r; T+ b

5 T& m+ U2 f/ ~0 j2 m/ r+++++& V' \( v" U0 Y" I" P. k! o
* v( b9 e1 h- ?% b
大家繼續凝聚正能量,
8 h: E7 S$ ?8 `) k) o幫牠打氣加油,早日康復!

* F8 G- C! f& D. ]  a0 H1 l: F$ f  d
麗麗精神好似差左,依家攪緊個祝禱會,好似下星期6,今日開始,我會每天祝福麗麗.........
清風 發表於 29-8-2013 21:46
" N" W. o" J% k+ k2 n9 T. t麗麗精神好似差左,依家攪緊個祝禱會,好似下星期6,今日開始,我會每天祝福麗麗......... ...
: g: |- ~( C! Y9 ]
係呀我都唔帖佢啲相呀,費事睇到唔開心及不安,而家好多人籌款,因醫療費會好貴,祝褔佢早日康復,及期望虐待狂魔早日繩之以法啦
清風 發表於 29-8-2013 21:46% Y3 p# r$ W0 q5 j7 H3 k
麗麗精神好似差左,依家攪緊個祝禱會,好似下星期6,今日開始,我會每天祝福麗麗......... ...
, {) P# W5 }/ V9 o
好似暫定九月七日星期六,時間是晚上七點至八點2 a& W' m1 O  ]/ p2 a

% w" G. m& J* D4 U; O# r2 I八月廿六日於荃灣發現被斬去右後腳的四個月大流浪貓,受害一週始被發現, 現時仍在診所留醫,仍未渡過危險期。
0 N: D2 j$ f( [; V) \
% k0 v0 R# _+ ?: H7 C9 M" R; r 這次是嚴重虐待動物的案件,遺憾的是當動保專員致電警民關係科求助時, 得到的回應是冷淡的"一隻貓啫……"。 自我們要求成立動物警察, 警務署長曾偉雄表明沒有必要, 由此可見整個警隊的文化也漠視動物權益, 由管理層到前線警員由上而下的輕視虐待動物案件,不視為刑事案處理,直接鼓勵了行兇者。 如果麗麗來到這個世界有一個任務,就是要讓我們看到成立動物警察的必要及迫切性,令警方不再逃避! * M. X, b( m8 \# y- W

$ H* z- _' q6 j4 f1 j! b* `, J 今次舉辦”麗麗祝禱燭光晚會” , 除了為麗麗漫長的康復之路送上祝福外, 亦希望為所有流浪動物送上平安的祝福,更祝願香港可成為一個人畜共融的和諧社會。 請大家預留九月七日的晚上,犧牲你假日的一個小時,一起站出來,為麗麗、為動物出一分力。 集會一切詳情,將稍後公佈。九月七日,不見不散。
/ ?/ P1 Q( [  X  F
wahtung 發表於 27-8-2013 14:300 M0 y  P7 ^( G
希望啦

1 G- U" _) c5 ]4 [有個捐款戶口幫助麗麗, 大家支持下啦, 我都會支持+ Z$ j. H7 c9 N* C# `3 \" h5 R4 v

5 C+ w, |2 t8 F睇下邊間銀行先
清風 發表於 27-8-2013 18:029 u5 N+ M- ?2 E) s
好殘忍,我唔想聽........
0 W2 v2 h% Z3 J+ A: N
有個捐款戶口幫助麗麗, 希望大家支持下啦
smallcat 發表於 29-8-2013 23:01
& d4 f# ~/ X) d有個捐款戶口幫助麗麗, 希望大家支持下啦
6 B  R% D2 x; q+ E' J6 U
一定支持吓
smallcat 發表於 29-8-2013 23:00. h/ S3 R* W8 g2 O
有個捐款戶口幫助麗麗, 大家支持下啦, 我都會支持8 y/ r- H' V' M

+ \; `% i, }& {# m0 ^睇下邊間銀行先 ...

q( `  ]7 l% @* B8 {7 x好似獅子銀行