破產聯盟

查看: 2803|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

轉天氣

唔知咩料.我缸魚昨日死一條,今日又有3條魚失蹤
係咪凍得滯,  "哩" 埋咗.
如果發生响熱帶魚身上,呢d通常係水溫急降,引致體外蟲大量增多........
7 t+ u0 Z# m+ a6 ]
, S# ]3 h' h2 r" d, w  ?但係咸水魚,就唔知同唔同,我諗都係呢d咁上下.........
清風 发表于 19-12-2012 11:58 % W( l: Z+ Z2 @6 ?
如果發生响熱帶魚身上,呢d通常係水溫急降,引致體外蟲大量增多........
1 b5 @; Z  x- S2 T4 n* q- O. S
- Y% B7 |- z! a  d# r" b$ s/ q! y) j但係咸水魚,就唔知同唔同,我諗都 ...

& m3 n9 l/ f# s- d! N' p7 Y" B基本上一樣,但就係水溫冇變先奇
MEIMEI 发表于 19-12-2012 10:17 1 J0 ^0 L2 y" f) V: ~
係咪凍得滯,  "哩" 埋咗.

6 P2 X/ {: }7 W" V凍就唔會,我搵咗好耐都唔見,通常都係死咗
dopod123 发表于 19-12-2012 12:32
% E: X6 S. a( f! K3 H  U  y$ g# C凍就唔會,我搵咗好耐都唔見,通常都係死咗

8 n; b# B7 @  N9 ?" u2 Z
dopod123 发表于 19-12-2012 12:30
! A0 ^* W( I/ j基本上一樣,但就係水溫冇變先奇

$ ]6 s, U; _& s9 H$ }唔通係末日先兆
清風 发表于 19-12-2012 14:49 1 S& Z' o' k- M$ E
唔通係末日先兆
9 e0 I  Q4 w) ~" v1 i& e: i
應該係,所以我有先見之明,拿拿臨要即慶飯局
清風 发表于 19-12-2012 14:49 $ ]1 @, ^5 B* l/ P
唔通係末日先兆

7 y- c9 j0 m- N! f. d. ^0 M: H可能係,正常水溫低更加好,我一向行25.3度都冇低過呢幾日水冷重開緊
; q7 u1 m( Y2 R. P/ M4 }. D3 i4 s( `, v/ @
海水底一點好過高,高一定死,因為白點立即生
wahtung 发表于 19-12-2012 15:09
4 O# R* h$ t0 _7 M) ]; M- `應該係,所以我有先見之明,拿拿臨要即慶飯局
8 N+ y5 g0 w# P. c2 \
等陣釘位
$ {2 }2 `' L" t

Z6 s, ^4 O# c4 M- x3 A
! S/ p$ b* _" F9 @5 S8 e0 G* Y& |$ _, R
. I) y. F+ D6 @$ U" z' L6 Q* s
; J3 Q1 L8 [; U/ L' j

$ m( }  _+ i; ^$ ^; T. s; y3 {* _; r7 N* w4 q
搵到2條屍,其它努力# f- B/ q% K+ k# f6 P/ p* \% I- T
* H0 {7 T- a. F6 Z! x

+ F8 L: p' X. Z8 ^) ?1 d

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x