破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

吹貓經

54# wahtung
" l+ ~- `+ i; s1 b
# {+ X# w" v. `0 f
0 G: T( A/ }2 Q$ `" Z& r. T! R我都養過蜥蝪,螳螂同狗,但係狗死左就真係唔敢再養因為投入太多感情,死左真係接受唔到,所以發誓永世都唔會再養狗,依家齋養陸龜,有錢同時間想玩埋蛇,變色龍
54# wahtung   y' v+ ]- {2 V+ s7 J+ l3 y
( q, E# d$ j: d' g1 d+ Y' J. b

- E. j6 f1 s+ a( L2 U+ e  B4 x我都養過蜥蝪,螳螂同狗,但係狗死左就真係唔敢再養因為投入太多感情,死左真係接受唔到,所以發誓永世都唔會再養狗,依家齋養陸龜,有錢同時間想玩埋蛇,變色龍 ...
9 [0 T3 i5 k, ucc4321 發表於 2011-10-14 11:20

0 H# q' F  ?8 @; K9 X% ~嘩,容乜易遲吓你養埋哥斯拉,異形同血獸架講笑詐
係呀,我都係每星期給一次吐毛膏比啲貓食,有時隔半日或一日間中會嘔啲香蕉形毛球,聽講話呢啲毛球如不吐出嚟係好禍害健康的,有時睇到啲紀錄片見一啲貓科動物如獅子咁,佢哋都有嘔吐呢個動作的,可能貓科個胃係特別脆弱: ...
% t; u% r( {" m7 W* I5 a. K2 P5 |8 _  Zwahtung 發表於 2011-10-14 11:11

9 S* I# r5 r5 \3 }, ^2 B# h
2 o& d, U0 g: Y: |, D- y' q" M1 V1 ^* [! J, l
但我隻i仔就係好少嘔 我唔知係好定唔好
54# wahtung % H5 J, d  r9 I, ?6 ]3 f  ~
7 ~' x( K: ~( }. C% [3 V

' }+ c  Q9 T! g! u7 ^& c4 W我都養過蜥蝪,螳螂同狗,但係狗死左就真係唔敢再養因為投入太多感情,死左真係接受唔到,所以發誓永世都唔會再養狗,依家齋養陸龜,有錢同時間想玩埋蛇,變色龍 ...
7 N: y' J, F( Wcc4321 發表於 2011-10-14 11:20

4 i( }! A* T. q5 X. ^0 p; u1 ^5 b% o( m. ?( l3 A+ \7 t
( ^, A# c- h, w4 ]
% p0 `2 j+ y, n8 L# q+ X
我媽咪都有朋友專養蛇蟲鼠蟻 變色龍應該幾得意

0 k7 ~% V. O2 q% M1 L( a) H0 x( f
我好鐘意i仔望上去既表情 好靚仔
65# annie728
6 v, K" u  w4 L- i# N
' X$ j) d8 }5 I0 N: K9 v你隻貓無論點睇都咁靚.
; z( a) r3 x- K- v6 l) L, H" r" R+ g9 a. F0 J' \) r! E2 e7 V
我好鐘意i仔望上去既表情 好靚仔
- j6 z6 b7 Y  h  Qannie728 發表於 2011-10-16 04:06
$ K. `2 X  B; k
咦,妳揾乜嘢令牠主意,佢眼定定咁,不過真係好靚仔
65# annie728 ! J1 Y. O" |. B4 l4 h: u

4 g# V9 K9 _5 ?  O' a$ {+ ]& ?( q  S+ U/ v7 L5 @

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
65# annie728  # _: S' _) z8 ^# y
- q: m  a( W2 u
你隻貓無論點睇都咁靚.
3 {# R. _6 A/ z7 h$ fbb_q_888 發表於 2011-10-16 13:27
- O( Y9 d9 y! i* ]

# ?) r" Q/ H& G7 M/ s
8 v" u" b; |( N& J哈哈 佢daddy 媽咪都係參加貓展比賽囉冠軍 所以生左佢個咁靚仔 我仲以為係細個果段時間靚仔 宜家越大越靚仔 同乖乖
65# annie728 & \1 T  `+ \! s0 D' e

# g1 C' @1 s1 ^7 \# Z9 M8 S. w1 b; x: q5 p( v+ S: ?1 |2 j

n9 S) `7 I* uwahtung 發表於 2011-10-16 17:17
$ x, A9 }, k) V/ x" G

, W( F# E7 w, A8 |! b2 M) V7 E3 G, r* P) W. @; F* T/ G6 x8 g
佢係屬於蝴蝶紋三色貓??:)
65# annie728  1 |4 s& P6 `4 C/ v

, @3 `% a& ~/ Y8 c; \/ ^! @你隻貓無論點睇都咁靚.
9 E* r( z, ?( `/ fbb_q_888 發表於 2011-10-16 13:27

5 }+ [' T" {2 O/ o. q9 ^' N$ ?. Q  r7 ^- Z% c
嘿,你未見過我個隻姐
但我隻i仔就係好少嘔 我唔知係好定唔好
7 }  ^* F' Z) S. M! D1 _annie728 發表於 2011-10-16 04:00

l  ]$ i$ r. c
8 Y3 f4 |3 h: d" B9 t# X1 G唔係呀…佢見到老溫的金句就…
咦,妳揾乜嘢令牠主意,佢眼定定咁,不過真係好靚仔- W7 Y$ Y; p4 H* D$ r
wahtung 發表於 2011-10-16 15:07
# R, _; A# H  x! n- ^6 G+ b8 o; J

4 H3 q+ L1 l$ u6 ?. r& R3 a
% u0 h2 ]! j! Z* U/ g0 _我係搵緊佢好鐘意毛毛老鼠公仔引佢啦 望到眼金金
' C/ |0 c2 U( k7 o7 m6 g/ X9 c! p8 l8 F+ ?0 h' [$ y: v- ~
不過我同佢影親相都好困難 成日要搵野引佢
唔係呀…佢見到老溫的金句就…
; h& E0 R: w- ?admin 發表於 2011-10-17 02:10

; v' N8 M8 B" W  e; P: k  g: ?
: `7 v* `8 f' }  [4 g: O0 ?! L/ p* G' h& k

5 I0 X; P+ ]2 ?# H* A溫sir
嘿,你未見過我個隻姐$ g- c' n2 M6 l
admin 發表於 2011-10-17 02:09

?& d. @8 C' K! x* e  P$ z; g) Y+ [. x
0 S0 B) M/ I: j" Y
; V+ b0 W5 T% N- d
你果隻咩先 ????
我係搵緊佢好鐘意毛毛老鼠公仔引佢啦 望到眼金金
" r; [- ~6 b0 h0 w
1 I# m& C' H& |$ U" m不過我同佢影親相都好困難 成日要搵野引佢 8 T: U0 O& m; D9 k, E" W+ U, m
annie728 發表於 2011-10-17 02:10

& \: f0 j2 x  k9 Z6 Z8 U5 ^我果隻細貓就肯影相,一見到人攞住相機就企定定 大果隻就週身郁無咁鍾意影相
我果隻細貓就肯影相,一見到人攞住相機就企定定 大果隻就週身郁無咁鍾意影相
' c: p8 N/ _+ b! P/ l4 @wahtung 發表於 2011-10-17 10:21

* k4 a/ _2 U% c8 ?5 F  z, V
7 g0 T7 X- u6 t6 r; S4 s5 {  s2 s8 a* A. d" [

$ m4 z0 s$ d) A: x2 mwoo 咁都幾好woo 我好難幫i仔影到相  佢好似知我影佢 佢就特登玩野
woo 咁都幾好woo 我好難幫i仔影到相  佢好似知我影佢 佢就特登玩野
8 p  Y0 t8 Y, Gannie728 發表於 2011-10-18 01:31

. X5 L( d0 v& l* J3 a咁佢唔挑皮活潑又無咁可愛啫:)
wahtung 发表于 18-10-2011 10:35 - \% s! Z* V  a3 l4 |9 W$ T
咁佢唔挑皮活潑又無咁可愛啫:)
0 P4 b) W) t+ y4 \8 K+ ~
睇到呢段新聞好唔開心呀,啲人咁無陰公架 % k9 U3 w5 o2 g5 s. H/ v9 R( O1 p: E7 y
% a. V' H) t# Z! R1 l  t+ X
新蒲崗四隻初生小貓疑被拋落街死亡9 M- z- i6 W( S& Y- A6 T8 H( e
1小時50分前寄給朋友列印新蒲崗崇齡街八十二號,最少四隻初生小貓,懷疑被人從一幢大廈,擲落附近後巷死亡。現場一隻貓徘徊不肯離去,懷疑是貓媽媽,警方將案列作虐待動物案處理。
wahtung 发表于 25-10-2011 16:20 ; T6 j2 @8 H# e9 q  n
睇到呢段新聞好唔開心呀,啲人咁無陰公架   3 U8 L( |1 B* s  E

8 e2 ]- j! Y/ C3 W2 g1 S/ S新蒲崗四隻初生小貓疑被拋落街死亡

+ x9 B0 x/ Y6 ^+ f4 r好似話暫時拘捕咗一名男子喎
& J% r) j* j$ }' Y( v8 s3 Z# r* S6 k# g0 x6 L' D! m
新蒲崗崇齡街八十二號,五隻初生小貓懷疑被人從大廈擲落附近後巷受傷,警方列作虐待動物案處理,在大廈內拘捕一名男子,五隻小貓交由愛護動物協會照顧。7 B4 ^2 k0 o# P; v- p  _6 A; y
下午近一時,一名女途人在現場大廈後巷,見到兩隻小貓由高處墮下,懷疑有人虐畜。警員到場發現五隻小貓,而現場一隻貓在徘徊不肯離去,懷疑是貓媽媽。