破產聯盟

查看: 27363|回復: 50
打印 上一主題 下一主題

欠20萬卡數,月入1萬

而家每個月MIN PAY 6K-7K,真係頂唔住
搵卡數一筆清批唔批?
搵卡數一筆清批唔批? 點解你唔係問銀行/財務公司,而係問我地嘅
nokia 發表於 2010-1-17 18:41

其實想睇下呢度D人的經驗,我的CASE一次過借唔借到咁多錢
每個月找完卡數,剩底個3-4K,唔駛比屋企,D錢係夠用,應該唔駛老破
而家D卡全部剪晒,不過唔想無了期找卡數
d card已經冇用幾個月,只係auto pay 電話費($150/m)
還左幾個月都好似冇還過,好唔抵嘛
如果我逐間銀行打去,話想將d card數分期還得唔得?
如果銀行唔批,會唔會要我一次過還晒d錢??
我而家係個個月有錢還 min pay,但搞到釣鹽水,勁辛苦 T.T
4張,每張5皮
咁我唔一次過借咁多,10-15萬,批的機會又會唔會大好多?
大佬,我本來都唔想出聲,但係你的case好似是想借款借到盡,然後再看看有沒有機會中六合彩多d WOW.
如果係咁你其實唔洗問咁多,你自己有收到信用卡公司的借款分期還的宣傳單張,你就打單張上的電話去申請就得. ...
lalaeveryday 發表於 2010-1-23 08:54

本來我上黎問野應該謙虛D,不過你有冇睇清楚我的內容
我想借到盡,只係唔想咁煩,每個月還一條數,又清楚又易處理同埋利息低過CC好多
我點都睇唔到我D內容話想中六合彩搞掂條數(正常人都想中,不論有冇欠人錢)
首先好多謝咁多位的意見
我問左好多銀行和財務都唔批,惟有繼續還MIN PAY
新年個陣,我兩個家姐黎我屋企拜年(我同阿爸阿媽一齊住)
咁好彩開櫃桶攞野果陣跌左二張STATEMENT,又咁好彩比我家姐睇到
結果拜年變左公審大會,係冇得暪的情況之下講晒出黎,之後比人X左幾個鐘
不過我屋企人冇放棄過我,剛剛入左20萬比我清晒D數(下個月開始還$5000*40),問題亦都已經解決
星期四還晒所有卡數,星期五CUT CARD
而家身上得番一張提款卡 ^^