破產聯盟

查看: 17291|回復: 88
打印 上一主題 下一主題

大頭仔.收貨囉喂

好多野食....比大頭仔?
wahtung 發表於 13-1-2014 22:306 s. h- v2 z! J: b$ l, k- l
係比大頭仔呀,唔通我食咩?佢啲餸仲好過我
0 b" A0 v$ i) m% D% C" V
唔係 wor, 人既罐頭都仲係貴個貓既' U- b9 J4 T- c2 O  d
5 F8 o4 Z, _$ Z0 `+ L" u- [0 T
炒3絲 13, 14蚊  午餐肉20蚊
wahtung 發表於 13-1-2014 22:51
* t: D) a8 c2 p/ V唔係喎,相中有WELLNESS CORE無穀物都$22.00一罐架,另一隻貴族MAKAROSE無穀物都要是14.00一罐架 ...
1 T, A7 X. ^% X
  咁我唔知, 我比偉嘉  我家貓爺食
# N7 y7 E' ~/ h3 `3 K
' {( k. a2 {# e5 K4 w; S獸醫處買過一罐60蚊  個隻比較重味, 方便D貓病時想吃  但我隻貓都無乜興趣
穀物食物  偉嘉都係 三文魚個D  無試過穀物食物
bb_q_888 發表於 14-1-2014 11:13
/ K5 x/ w3 q9 C# r8 @0 k7 n- |+ [唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,) P% p) z7 T: B2 c8 g- X# o2 b
不如食新鲜比較有益。/ w' m6 {3 F8 V- f
...

& Q/ j* @, y$ t5 |2 w$ s( H; P海鮮可以, 但以魚為主
! Q. E5 {' z7 |5 _+ ~) |  u* p. w4 \1 R: D' n' b
以前有九棍魚, 依家街市都好少, 紅衫個D 貓都食, 但可能要煎香
wahtung 發表於 14-1-2014 12:33
* q% {5 n- G+ U" ~$ N帶子應該好貴喎

8 C) t; z: l# k) Q# s  有錢人食, 不過, 我隻貓唔食帶子, 可能食涼粉都唔定5 P! V+ ^$ |7 S; |! ~! O

( q( D, T6 c  v; z. A) M, m新鮮魚煎會食  倉魚呀, 或蒸魚都食, 但我會走左D汁及油個D, 只係啖啖肉比佢食
bb_q_888 發表於 14-1-2014 11:13+ `+ K- u2 A9 X3 Z3 \# H
唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,0 i' [1 \% q7 b& L% B
不如食新鲜比較有益。
! ^  @+ f# S) D: J) ^5 E2 z+ B ...

3 w% r6 q2 c: V" a# v/ r仲有 貓餅 架
bb_q_888 發表於 15-1-2014 05:50( D0 f# T6 z# Z( e
细個時餵貓,我地都係干煎,無油痴到c,不停煎直到灑哂為止。而家食新鮮鱼都好貴,選擇少左…… ...
2 O/ c1 v) R; Z/ _3 \0 r+ {
可以比少少油, 就唔比出面有油既隻貓食, 入面D用都幾清清) F* B# k: R! h, ^8 M3 G1 t. Q$ l* \
+ L' ~% U' R: R( X
依家乜魚都貴, 唔貴個D又好腥下  
wahtung 發表於 15-1-2014 10:41! o$ G1 }! W+ ~* p9 W
搞咁多嘢都係俾啲貓糧算啦

( L8 I  p( m/ A9 r* z7 e貓糧唔好處係比較咸D
wahtung 發表於 15-1-2014 10:446 `* s/ @* ?  r) R+ I
我自己都係煮即食麵及生麵食,烚啲菜,基本上星期一至五晚上都食素(當然唔係全素,啲即食麵啲湯料,即味精都 ...

9 G4 M1 }$ x) W+ r; ^  最好唔好食個包湯包, 好傷身, 比4份1包吊下味
wahtung 發表於 15-1-2014 15:553 p, N0 V; c0 V4 q8 a% P
唔食湯包等如清水,算吧,無錢係咁
5 `/ S+ c5 Q$ b2 d5 w/ O
  但湯包味精勁  唔係wor, 我食蝦子麵去代替公仔麵, 蝦子麵 + 菜  + 少少蠔油 + 少少辣醬就好好味架喇$ `, ?: v3 {' a9 U0 k, E3 c

1 A0 s' _8 Z4 U" b( \2 F# X
wahtung 發表於 15-1-2014 15:58
0 B; I+ l! g& [4 T6 u: X0 n: C7 p最精髓就係包湯包嘛,實實際際食即食麵,我唔好學人認屎認屁作大的 ...

3 ?( S& R5 X* I8 `* [: T4 ?  但認屎屁 都要同皇上 比較下, 要羸佢都唔容易
wahtung 發表於 15-1-2014 22:122 n$ }* b2 K0 G7 W  R
但壽司國啲人都好鍾意食味精,佢國家啲人都好長命喎
. ?" i2 h) I8 V7 K" x/ s
佢地成日食三文魚食同飲綠茶, 仲有AV 現場實況痴漢電車真人表演, 有D唔同架, 哈哈0 }% }3 u6 L2 o
- t6 {# m4 |- \! V
香港男人咁樣都會長命好多
wahtung 發表於 15-1-2014 22:31* N, [' d# q, t+ z
咁香港啲麻甩佬咪上去强國找啲哈爾賓及青島妹玩高鐵痴漢囉,一樣咁長命架 ...
8 K; h) r$ Q' D+ B! b2 j
  個D係 嫌命長  哈爾賓好易變high 野賓妹, 青島好易變 驚青
wahtung 發表於 15-1-2014 22:31
3 m$ n4 p0 e" u( W咁香港啲麻甩佬咪上去强國找啲哈爾賓及青島妹玩高鐵痴漢囉,一樣咁長命架 ...

& K6 k, A8 r2 R) S睇生夜惡應該可以增壽5年
wahtung 發表於 16-1-2014 01:060 ]2 q! y+ m2 Z# B8 r
姨長到,咪青根暴現囉囉
. C7 m4 E9 |; w! L0 l4 X
係既咩?  皇上成日姨丈到, 目露"胸"光  可能內交得多, 你知山東第六妹個個高大大煲
wahtung 發表於 16-1-2014 01:16
" R7 V- }/ M( L4 |5 K4 PQ 姐,有時生活迫人都唔諗得咁多,日頭返工放工後都好攰,求其飽就算 ...
8 b' Y1 O- n. M1 P
華兄, 溝件住家菜就有住家菜食架喇  
6 k: |5 O& h' X  y. @  R
$ Y) F/ \8 g7 ^; z9 U) F" h' P搵個識煮飯既港女
wahtung 發表於 16-1-2014 11:33
4 e% z, K  i) q% R0 ^/ k皇上叫啲後生仔完成碩士後去廣西發展做性奴,咪日日姨長到囉

# B, a& O; B7 e% W% L% P7 W: Y+ |; `( T5 ~ 皇上理論係, 後生仔唔去廣西或內外蒙或大沙漠或大西北搵食無前途
wahtung 發表於 16-1-2014 11:32
" ]' K8 }/ \. C# k8 M: A  v溝泥就有

0 m% k6 Z8 {+ r( I5 I) |* C8 c  搵個識煎隻太陽蛋都ok架喇, 或識煲下粥
wahtung 發表於 16-1-2014 15:391 G- T; w/ X; l- z
其實佢up乜嘢佢係咪黐咗線廣西係啲賊著早先去,因貪大把山可以匿埋

: B$ M6 H6 X4 ]7 N6 V; B發展硬道理, 愈荒蕪愈多機會