破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

解破後申請信用卡邊間容易D?

mafixlam 發表於 16-11-2022 15:26
純分享: 8/11 申請星展 9/11 申請Ae 14/11 申請red card 15/11 申請中信銀聯卡,除左AE 唔批,3張都係今日 ...

想請教
2010申破
2014年解破
其間記得fax過去環聯更新
剛剛月頭打去問佢話冇收過
佢話公衆紀錄冇哂,見到仲有撇帳record (因為未收到破解信update)
TU 有分但唔高 (佢唔肯講幾多)
跟住即刻email 俾佢更新
其間剛剛批左安信

我想問
1. 幾時去拎TU睇report check updates?
2. 而家可以申請其他卡?
3. 邊張卡最safe? (批核)
mafixlam 發表於 16-11-2022 17:28
你好,1)你可以先等安信張卡到左(應該係銀聯)? 然後申請埋安信visa ,啲卡到哂後先著TU 睇下自己咩分,2 ...

1. 安信銀聯到左
2. 我而家去上下visa 得唔得先
mafixlam 發表於 16-11-2022 17:28
你好,1)你可以先等安信張卡到左(應該係銀聯)? 然後申請埋安信visa ,啲卡到哂後先著TU 睇下自己咩分,2 ...

3. Mox 我都想試但驚heft
4. 其實反而想試啲中資例如icbc
mafixlam 發表於 16-11-2022 18:36
你先等visa到(一定批) 然後等一排再買tu 呢步千祈唔好心急,點都等多三個月先,我覺得mox 易過中信 ...

搵唔到網上申請visa
定係aeon wakuwaku都得?
mafixlam 發表於 17-11-2022 07:13
可以唔落分行都得,安信官網有個制叫信用卡表格及資料,你download 完張from 填好fax 比佢地就ok ,記得打 ...

Aeon 我有往事仲要條數係最大
其實我一直都唔想申請返佢
只係想攪返靚個TU

之前cashing pro 撩過我借
話會tu 有幫助(有借有還)
我個時唔太識

或者可以從呢度入手
finish2021 發表於 17-11-2022 08:16
我同佢無往事 但都要申請兩次先可批到個張普通卡
要比$300之餘 仲要講明唔比玩迎新 同去超市買嘢無折 ...

我見到你有講
唔知佢咩準則

幾年前我老公開付屬俾我
張張都批
Aeon 佢扔埋一邊唔用
mafixlam 發表於 17-11-2022 16:21
血息喎呢間,你等12月先借啦,好似下年1月1 開始法定年利率上限由58下調至48 ,妳依家借無著數 ...

所以冇借
當時唔想攪咁多野
mafixlam 發表於 17-11-2022 16:21
血息喎呢間,你等12月先借啦,好似下年1月1 開始法定年利率上限由58下調至48 ,妳依家借無著數 ...

TU 終於更新左.
去左申請DBS+MOX, 話可以即時批但唔得要補充文件. (即時第一關過左, 起碼冇即時REJECT).
未更新前ZA 秒拒.

補完文件MOX批左,  而家等緊DBS

終於唔洗心掛掛個TU RECORD 未洗哂.
airmax 發表於 8-12-2022 12:55
ZA你係申請貸款?
MOX CREDIT如果係即批,應該唔洗補文件喎。

ZA 係幾個月前試分期. 秒拒. 尋晚試MOX CREDIT(有優惠CODE). 但就係即批唔到, 要補文件. 都係補一個月糧單. 今早批左
man77 發表於 8-12-2022 15:19
如果你mox批左,1-2個之後申請渣x都好大機會批,佢地同一間銀行黎,渣x有樣好,網上申請一係批/一係唔批 ...

我呢幾日target 個啲都係話即時批,但間間都只係想過到part 1 (冇秒拒). 要補資料.
暫時Mox 好快批左within 1日

DBS大概2年前試係秒拒,而家就叫補文件.
有消息再update