破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

請問最近有沒去李周傾生活費的同學仔啊

我早排同李周傾完,揾$31000,上繳$12000,基本上全程態度都ok,當然係上繳多既關係,不過傾完總算鬆一口氣
miyako 發表於 4-5-2021 17:16
大戶啊………請問寫破產原因有沒寫到好大篇野先收貨啊??

其實我當日上去傾都好驚佢問呢樣問個樣,又驚佢會批好小,但我上去同陳小姐傾,佢見到我都係循例問幾條問題,有問原因,咁都係答佢因賭錢及之前大洗等原因啦,咁之前就同我傾,本身要上繳仲多,不過我就話真係有需要keep咁多,咁佢就話見你有錢剩就鬆手小小,冇話寫好大篇文,不過唔知之後有冇麻煩野或者會唔會之後先要呢樣個樣文件,我就當然希望唔洗啦,只想好好地交足4年重新做人就算,最怕煩
miyako 發表於 4-5-2021 22:11
多謝師兄分享啊…不過你真是上繳得多,所以沒乜既…4年她都吃飽啦

我自問都算係咁,因為唔洗交租,同父母哥哥及太太住,供養父母其實批好小,所以上繳$12000已經感恩
miyako 發表於 4-5-2021 22:25
嗯,甘5使交租就真是差不多了,百萬師兄等陣又發現左一個大戶了…所以陳小姐5會虧待你的,師兄。我地呢點 ...

又唔可以咁講既,睇下撞到邊位啫,基本上你有野做,佢都唔會太為難你既,加油呀
幾球姐 發表於 27-5-2021 16:52
好sad, 打去問完 李周,開本票手續費可以供款扣番50蚊,但佢都expect我親身上去交本票wor,邊有咁多時間呀, ...

我4月尾傾完,到而家仲未有戶口,已經專登上左去2次交錢,冇戶口真係好唔方便