破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

解破後想申請信用咭一問

mickey7100 發表於 13-8-2015 15:07
我係網上申請,同時俾文件時一併將解破令俾埋,因為根本一查就查到,遲早都要俾,不如一開始就俾. ...

我申請AEXN 時就連解破信都無俾, 當普通申請咁, 結果都批到
dicky6317 發表於 18-9-2015 11:50
同aeon 以往有欠債,斦以未试,恆生冇牙印,滙豐有,如果張消费咭可以解决到国内外租車按金問题,我是不一 ...

AEON 卡就萛你之前有欠債, 都好大機會批, 當然要交得齊文件, 而且通常只有$5000 限額
nakamura 發表於 2-12-2015 22:05
我一攞到解破紙就去申請兄弟信用卡,已連同解破紙副本一同郵寄,但今日收到佢地打電話黎話唔批...無奈~ ...

太過快去申請啦, 起碼都應該先UPDATE 環聯先,
just4me 發表於 20-6-2016 22:56
各位, 我2015年2月破解, 2015年6月交破解令TU更新資料, 之後每隔幾個月睇一次新報告個信貸評級都係「此項目 ...

因為你無用任何信貸服務,所以無評分, 舊數要由你解除破產令日起計5年後先會無出現係報告到, 5年內報告都係會顯示你之前既欠債銀行或財務公司係撇帳賬戶 , 有d公司係會每月更新一次,有d係唔會,正常既,我之前份報告都係其他銀行無更新,但係大x銀行就每月更新, 唔駛擔心。
nakamura 發表於 29-6-2016 15:13
除左果兩間財仔,仲有邊間銀行會批卡畀已解破人士?

真係唔知, 大銀行就多數唔得, 細銀行可以試下, 不過真係唔提議咁造, 因為你申請一次唔批, 你個正面評分就會有記錄一次, 申請5次就會有記錄5次, 會被拉低評分, 都係先由個2間財仔信用卡申請, 大機會批D, 之後慢慢正確用正常還升高D評分先想其他銀行