破產聯盟

標題: 漫長四年.............結束了 [打印本頁]

作者: zeta0083    時間: 6-3-2013 17:55
標題: 漫長四年.............結束了
昨天 3 月 5 日 , 正式自動結束了四年的破產生涯

5 號那天上到受託人那裡交最後一份年報 , 那邊通知我對上 3 年的年報都填錯了日期 , 叫我給改回 ( @>@ )

隨便用塗改液改了一下 , ,再用白紙隨便寫了一個書面通知 , 請他們給我一個 "不反對通知書"

他們說要等個十天八天 , 再等律師看看文件有沒有問題 , 沒問題便會發給我 ( 不會有問題吧....)

追問一下 , 萬一要給我加長破產期怎麼辦 ?

他們回答 : 如果真係要加你 , 要交比法官攪 , 應該會早一個月通知你的

( 咁即係冇事 ?   怎麼有種結束了 , 但好像又沒結束的感覺............ )

作者: worldcat    時間: 6-3-2013 18:23
恭喜先。
好快搞掂埋啲手尾就唔會心掛掛。
作者: smallcat    時間: 6-3-2013 19:24
恭喜 4年終於過去
作者: 温sir    時間: 7-3-2013 09:51
哈哈~~~係咁喇!咁就完喇
當年我都好有同感!好似忽然唔知點咁.....之前日日望住期滿日,但到期日時又乜都無發生,有點空虛感....
點都好!恭喜你先!
作者: BB5555    時間: 7-3-2013 11:17
恭喜!  恭喜!!  理論上有問題要解破前同法庭申請. 應該OK!!
作者: joetang    時間: 7-3-2013 11:32
咁 係咪 3月6 日即自由,錢銀外判管不了
作者: zeta0083    時間: 7-3-2013 11:41
joetang 发表于 7-3-2013 11:32

佢係咁講囉
作者: zeta0083    時間: 7-3-2013 11:42
其實一日拎唔到張解除通知書 , 一日都好似心掛掛 , 好似仲未攪掂咁
作者: 301    時間: 7-3-2013 12:54
joetang 发表于 7-3-2013 11:32

冇錯,四年了結係自由了.

但是,
如"主任或外判"在之後一段時間發覺昔日錢銀有問題;
"問題"發生在破期內,
佢仍然可追究的.

好了,唔好再返轉頭咯....
繼續向光明前途進發.

作者: delay-nomore    時間: 8-3-2013 22:43
恭喜 恭喜

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3