破產聯盟

標題: 再有流浪貓疑遭虐殺 [打印本頁]

作者: wahtung    時間: 21-11-2012 10:28
標題: 再有流浪貓疑遭虐殺
本港再有懷疑虐貓事件!觀塘一間駕駛學校附近,近日發現一家四口的流浪貓慘遭殺害,一隻疑中毒死,一隻腹部疑被水喉通插穿致死,另外兩隻雖被駕駛學校職員關在籠內免受傷害,但昨早該兩隻小貓卻不翼而飛,貓籠更有被破壞的痕迹,籠裏底盤及一個器皿亦留下血漬。[attach]4605[/attach]警方到場調查後因未見貓屍,只能列作刑事毀壞,駕駛學校職員促請警方徹底調查,並在網上作出呼籲,希望早日將虐貓狂徒繩之於法。
+ N5 x# w6 f/ H2 r; Y2 I& `6 c
9 S+ c  U  {$ M* m" n' p7 E' m促警方認真調查該駕駛學校職員沈小姐表示,鄰近學校的觀塘渡輪碼頭近巴士總站經常有流浪貓出沒,她昨發現兩隻籠裏小貓無故失蹤後報警,不過,她稱未見警方在案發地點附近套取指模,促請警方認真調查。' H' d. R5 b, ]  L

3 `* P% d# j. q% c$ |! h她指出,上述懷疑被虐待的流浪貓約八個月至一歲半大,估計懷疑虐貓狂徒的行兇時間為上周四晚上十一時起至上周六期間。她已在網上廣傳有關懷疑虐貓事件,希望早日將狂徒緝拿歸案。
# x, G, M9 B* {. w
+ Y7 b# V& v1 K! }8 T: a( L警方表示,昨日在觀塘海濱道汽車渡輪碼頭發現有兩個貓籠被損毀,有兩隻貓不見了,案件列作刑事毀壞處理,並交觀塘警區刑事調查隊第四隊調查。
4 r& m! ]: x7 U
5 m7 A$ [* p$ f# j) L8 A1 y- `8 b[attach]4604[/attach]# ?0 w4 P/ x$ `3 @; y
4 B9 O# v6 D/ u: p& P
http://the-sun.on.cc/cnt/news/20121121/00407_018.html
8 d5 Y6 V  h; L% i+ I( O3 Y& P, `, i' m  z; i5 P

作者: 清風    時間: 21-11-2012 11:51
真係唔想聽到呢d新聞,自己咩都幫唔到,個心好唔舒服.............
作者: wahtung    時間: 20-2-2013 16:39
圖片可能令人不安; u8 V$ J  ~& F% B8 @

# A. `0 D8 \0 o( }, Z7 d
& ~8 k$ v( [8 m

4 Q: x" `" c( F+ C$ E7 g
% W6 T' ]: f# Z8 ?( h
屯門再出現虐殺貓咪。R.I.P

! b  ?  ?9 L8 S我無將圖打格仔 因為大家係有權知道真實流浪動物係香港現在過緊啲咩嘅生活
3 }' t# h/ W7 w; i& Z# P

% {9 K7 z+ e7 e% ^但話俾大家聽只要香港一日未有授權執法既動物警察 虐待動物只會更變態(澄清一下!香港依
1 j9 @4 F2 t' l6 z
家係未有動物警察!)
  l& q5 r$ T' C, \
& w7 ]3 a6 @5 ^; p) _
# ?3 d5 s+ i+ i" e5 Q- e
[attach]5213[/attach]
! H9 N  l6 I, E+ z5 Y/ a" U

7 f0 b* _& j* j) Y* i8 N
" q0 i3 w0 d9 F/ b0 Z3 @' _! W" j/ n, s+ i( T+ ^0 H

作者: smallcat    時間: 20-2-2013 16:44
日日發生, 但又唔成立動物警察
作者: wahtung    時間: 20-2-2013 16:46
smallcat 发表于 20-2-2013 16:44
0 \! Z( J# P% {) S日日發生, 但又唔成立動物警察

- O6 v: r) L5 o: [7 F隻貓唔眼閉,內臟都無埋
作者: smallcat    時間: 20-2-2013 16:54
wahtung 发表于 20-2-2013 16:46
2 z& x: ^$ V2 U* e) F& a7 B0 I隻貓唔眼閉,內臟都無埋

F5 y6 S: U+ Z4 M0 J8 l. }8 A4 M; h早排有隻被去皮, 暈了
作者: wahtung    時間: 20-2-2013 17:07
smallcat 发表于 20-2-2013 16:54
3 Z" [+ W6 s/ B3 `* W早排有隻被去皮, 暈了
4 G6 a' I7 Q4 V/ m7 a
無辦法,政府唔肯做嘢,啲官又又判得輕,燒狗判八個月,燒塊布判九個月,有乜天理黐膠線
作者: bb_q_888    時間: 20-2-2013 17:16
呢d人有暴力傾向,要心理治療.
作者: wahtung    時間: 20-2-2013 17:17
bb_q_888 发表于 20-2-2013 17:16
; r; ?! m& k. @* Y8 e呢d人有暴力傾向,要心理治療.
3 h6 H/ C8 |% i3 |- l
仲一單比一單變態
作者: smallcat    時間: 20-2-2013 17:55
wahtung 发表于 20-2-2013 17:07
  U& v) }1 f& r9 ?0 w3 `無辦法,政府唔肯做嘢,啲官又又判得輕,燒狗判八個月,燒塊布判九個月,有乜天理黐膠線 ...

- }' p9 v0 f- {! f8 w判重D, 就算唔坐監, 罰30萬罰到D衰人破埋產
作者: wahtung    時間: 20-2-2013 20:58
smallcat 发表于 20-2-2013 17:55
, e# B7 Q* m+ `+ b4 f- Q判重D, 就算唔坐監, 罰30萬罰到D衰人破埋產

- t8 Z4 |0 [. o% t/ p咁呢啲衰人如破產呢度收唔收佢好呢
作者: smallcat    時間: 20-2-2013 21:48
wahtung 发表于 20-2-2013 20:58 ' b  E  @) s2 \$ F  u, F8 m
咁呢啲衰人如破產呢度收唔收佢好呢

* h% h+ y1 ?% K. E) I( `+ s, B" J收, 收左教育佢, 等你地各版主思想教育, 以後將所有收入一半奉獻 破聯或貓會
作者: wahtung    時間: 20-2-2013 21:52
smallcat 发表于 20-2-2013 21:48 & w3 s4 M* N) ~# Z& ?, I
收, 收左教育佢, 等你地各版主思想教育, 以後將所有收入一半奉獻 破聯或貓會 ...

* \6 V5 R# j' F- q# U' n5 F8 c好見意
作者: smallcat    時間: 20-2-2013 21:54
wahtung 发表于 20-2-2013 21:52
% u; A* c" o9 c! v1 M& i好見意

* q" F, z$ T4 B% |. S8 F 依家香港興思想教育   強制佢接受破聯教育  
作者: smallcat    時間: 20-2-2013 21:55
wahtung 发表于 20-2-2013 21:52
3 c5 [8 z- V& M好見意

# V' q" y. L& [5 H( a5 R3 `& i3 J我地依家日日比流水哥同元朗秋教育緊點將大話美化佢    第二時有女有老婆, 結婚紀念日, 乜愛情忠誠全部要忘記佢
作者: wahtung    時間: 20-2-2013 21:56
smallcat 发表于 20-2-2013 21:54 " P% X) t/ O6 P" L$ V$ _, `/ p. A
依家香港興思想教育   強制佢接受破聯教育

" W: C. w- q3 u* Z' D& u一於咁話
作者: wahtung    時間: 20-2-2013 21:57
smallcat 发表于 20-2-2013 21:55
# m6 i: K# Z' O我地依家日日比流水哥同元朗秋教育緊點將大話美化佢    第二時有女有老婆, 結婚紀念日, 乜愛情忠誠全 ...

4 y  O0 z+ ?! M$ m/ Y, b9 b三月三日可能有嘢睇,啲愛角協會同我係地球人會開拖
作者: smallcat    時間: 20-2-2013 21:58
wahtung 发表于 20-2-2013 21:57 & t! m+ s+ S8 m) H) K
三月三日可能有嘢睇,啲愛角協會同我係地球人會開拖

# K' ?: b8 H' z, Q+ R7 Z& J! O8 F 乜事要開拖?
作者: wahtung    時間: 20-2-2013 22:00
smallcat 发表于 20-2-2013 21:58 6 Q. L$ \, N4 Z: o, |
乜事要開拖?
- \0 l; M/ G2 B! `. x* U5 Z
啲愛角會霸佔咗好多街,喊打喊殺,啲我係地球人話要做番塲好戲喎,係FB都吹梗雞呀
作者: smallcat    時間: 20-2-2013 22:16
wahtung 发表于 20-2-2013 22:00 4 H1 c5 q# c" @) R; J
啲愛角會霸佔咗好多街,喊打喊殺,啲我係地球人話要做番塲好戲喎,係FB都吹梗雞呀 ...

& c' R1 a6 j% I0 w, W9 D/ _; \啊, 橫額
作者: wahtung    時間: 20-2-2013 22:24
smallcat 发表于 20-2-2013 22:16
4 j; U) `# r# n6 q; o; B' S啊, 橫額
6 M. p) M3 ^4 F2 E2 \
不過一開拖上嚟實拉我係地球人果班,而家社運啲人逐個被人拉,香港玩完
作者: smallcat    時間: 20-2-2013 22:25
wahtung 发表于 20-2-2013 22:24
" T2 K% f& G1 ~5 P0 z0 ^1 ]不過一開拖上嚟實拉我係地球人果班,而家社運啲人逐個被人拉,香港玩完

- K. n7 D# f* `華兄唔好去呀, 心姐一陣又掉膠你  用口掉D膠去你處
作者: wahtung    時間: 20-2-2013 22:26
smallcat 发表于 20-2-2013 22:25
  C7 C. f3 w+ ?華兄唔好去呀, 心姐一陣又掉膠你  用口掉D膠去你處

3 R1 V6 T( S: [7 G4 E/ f4 v: O乜心姐鍾意厚膠咩
作者: smallcat    時間: 20-2-2013 22:28
wahtung 发表于 20-2-2013 22:26
3 x! X, ]0 w9 u' S' z! n5 k7 E乜心姐鍾意厚膠咩

3 i/ S) ]2 t3 E- W+ g, }& |8 K一陣佢又講關你腎事       
作者: smallcat    時間: 20-2-2013 22:29
wahtung 发表于 20-2-2013 22:26
) U2 F6 R2 s: t. `. Q% M乜心姐鍾意厚膠咩

( @2 E: L$ R, q* q我肺未飲湯, 唔知會唔會頂住我個肺
作者: wahtung    時間: 20-2-2013 22:30
smallcat 发表于 20-2-2013 22:29   F8 ^/ @% V# N- M
我肺未飲湯, 唔知會唔會頂住我個肺
; H2 l: b  P1 _" e: O
佢好似係潮州妹嚟喎,咖嘰冷,打死無相干
作者: wahtung    時間: 20-2-2013 22:32
smallcat 发表于 20-2-2013 22:28 0 S" r5 Y% ?& A; p
一陣佢又講關你腎事
7 ]/ ?- T/ r/ A" U
咁佢鍾意厚膠真係唔關我實事架,最多俾碌牛奶蕉佢膠囉
作者: smallcat    時間: 20-2-2013 22:32
# u6 \/ b% K3 G& g
wahtung 发表于 20-2-2013 22:30 ; o) G) V/ F5 k, I' {# D$ f
佢好似係潮州妹嚟喎,咖嘰冷,打死無相干
* p: l% M0 S. p: f7 l# q: d7 ^
呢條女將來條仔肯定大獲    大獲幸福
作者: wahtung    時間: 20-2-2013 22:34
smallcat 发表于 20-2-2013 22:32
* C# ~' h0 U# ^' A呢條女將來條仔肯定大獲    大獲幸福
' j( A6 ]2 g  F
或者佢老公係厚膠呢,啱晒佢咀型
作者: smallcat    時間: 20-2-2013 22:52
wahtung 发表于 20-2-2013 22:34
* P8 s  K3 n& H% `5 l) n6 Q或者佢老公係厚膠呢,啱晒佢咀型
& N4 X/ M) h' a3 V/ k1 A3 a0 I
當真百貨百客?
作者: wahtung    時間: 20-2-2013 22:54
smallcat 发表于 20-2-2013 22:52 5 \9 }9 W3 S+ \# x; t. @9 E3 _! _
當真百貨百客?

( q6 }2 |, r/ f: x1 f' ^9 x  g聽講呢條潮州妹屋企人仲係深圳仲老幾,仲教啲人點愛香港

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3