破產聯盟

標題: 寬頻續約 [打印本頁]

作者: elevenbrother    時間: 5-11-2012 20:27
標題: 寬頻續約
用開香x寬頻,但近曰打來續約call個價實在貴左好多,想轉去pxxw但又要比信用卡look按金,如果唔係要比cash按金。
請問各ching有冇計或者有邊間唔洗比信用卡look按金?

作者: dopod123    時間: 5-11-2012 22:02
我用PXXW唔洗按金喎,都係早2個月續
作者: wahtung    時間: 5-11-2012 22:14
精叻都係用阿科,都唔使按金喎
作者: elevenbrother    時間: 5-11-2012 23:00
dopod123 发表于 5-11-2012 22:02
我用PXXW唔洗按金喎,都係早2個月續

轉公司都唔洗按金?唔係續約喎。
作者: wahtung    時間: 5-11-2012 23:04
elevenbrother 发表于 5-11-2012 23:00
轉公司都唔洗按金?唔係續約喎。

應該唔使,我朋友都係由香記轉去阿科,你可去啲街邊開檔問啲街霸
作者: elevenbrother    時間: 5-11-2012 23:14
wahtung 发表于 5-11-2012 23:04
應該唔使,我朋友都係由香記轉去阿科,你可去啲街邊開檔問啲街霸

OK!一於去問下,
之前打過好多次電話來續約,由於價錢一次比一次貴我就同佢講會cut。
點知今日佢打黎大九我!話同我辦cut約手續,話辦左就唔會有人再打來講續約。
我就同佢講 : 我出年二月先到期,冼唔洗而就要辦cut約手續呀?cut唔cut係我主動唔係你話事!
佢地咁做即係話 : 唔洗再同我講價啦!你話cut咪同你cut囉!

作者: wahtung    時間: 5-11-2012 23:16
elevenbrother 发表于 5-11-2012 23:14
OK!一於去問下,
之前打過好多次電話來續約,由於價錢一次比一次貴我就同佢講會cut。
點知今日佢打黎大 ...

你試吓去擺街檔果啲問吓,佢哋有計傾的
作者: dopod123    時間: 5-11-2012 23:17
elevenbrother 发表于 5-11-2012 23:14
OK!一於去問下,
點知今日佢打黎大 ...

事實而家係加價中,連家居電話都係。

而家好以138起
作者: 清風    時間: 5-11-2012 23:27
出年2月先到期~~唔洗急~~攤涷d先~~
作者: worldcat    時間: 6-11-2012 19:45
p記宜家有安裝費同加左價。
但你下年先到期,1月頭再搞都未遲。
作者: casualking    時間: 9-11-2012 09:58

elevenbrother :你簽左未我都用開香x寬頻,最後傾到$130~100M另有家電話包來電顯示喎2年約
作者: elevenbrother    時間: 9-11-2012 11:28
casualking 发表于 9-11-2012 09:58
elevenbrother :你簽左未我都用開香x寬頻,最後傾到$130~100M另有家電話包來電顯示喎{:4_ ...

未簽呀。你幾時傾架?
我用緊$128-100M淨寬頻。
作者: casualking    時間: 9-11-2012 12:58
elevenbrother 发表于 9-11-2012 11:28
未簽呀。你幾時傾架?
我用緊$128-100M淨寬頻。

佢地有冇慍你??第幾次我起碼成第六次以上先同佢傾,全部佢地call me
作者: elevenbrother    時間: 9-11-2012 13:24
casualking 发表于 9-11-2012 12:58
佢地有冇慍你??第幾次我起碼成第六次以上先同佢傾,全部佢地call me ...

之前打過幾次電話,但價錢一次比一次貴,之後都打在十幾次我就用小熊來電block左佢冇聽佢電話。直至前幾日佢地用笫二條線打黎話同我辦cut約手續我先小佢!果次之後到而家都冇打過來。
作者: casualking    時間: 9-11-2012 13:35
elevenbrother 发表于 9-11-2012 13:24
之前打過幾次電話,但價錢一次比一次貴,之後都打在十幾次我就用小熊來電block左佢冇聽佢電話。直至前幾 ...

咁你合約到期日是

作者: elevenbrother    時間: 9-11-2012 16:00
casualking 发表于 9-11-2012 13:35
咁你合約到期日是

出年二月
作者: andrewhome    時間: 9-11-2012 17:20
HKBN 有咩plan 係可以直接上網睇, 依個係最低價...
https://apply.hkbn.net/orp/ace/o ... verage&role=B#1
https://apply.hkbn.net/renew/login/login.jsp

作者: casualking    時間: 9-11-2012 17:53
elevenbrother 发表于 9-11-2012 16:00
出年二月

咁你唔使急,十二月中出招,唔好亂續约呀

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3