破產聯盟

標題: 2013年3月31日前期滿之網友們,有無你份 [打印本頁]

作者: 豬公    時間: 10-10-2012 16:31
標題: 2013年3月31日前期滿之網友們,有無你份

9月28日英文虎報,登出了不反對解破名單(P36-42),( 由 B7/2009 - B2521/2009 ),希望各位有份。

亦希望遲幾個月有我份。

http://paper.thestandard.com.hk/

作者: 温sir    時間: 10-10-2012 17:55
好耐無見囉
作者: 301    時間: 10-10-2012 21:18
    豬公 好耐無現身咯 !   
作者: superman    時間: 10-10-2012 22:23
小弟不才,請問在那天刊登及第幾頁可查·看?
作者: dopod123    時間: 10-10-2012 22:42
superman 发表于 10-10-2012 22:23
小弟不才,請問在那天刊登及第幾頁可查·看?

9月28 36﹣42   上面寫咗架
作者: tk226    時間: 11-10-2012 00:20
這份解破名單是否破處自動刊登, 破產人士是否榜上有名才可申請解破???
作者: 豬公    時間: 11-10-2012 11:28
温sir 发表于 10-10-2012 17:55
好耐無見囉

溫sir,301,其實我每星期都有上來幾次,只不過無出post。

想起當初都係因為搵到呢個網站,收集到足夠資料才決定老破,而家重有唔夠一年就甩身,真係要多謝admin、溫sir、301及各位網友幫助。
作者: wahtung    時間: 11-10-2012 11:31
豬公 发表于 11-10-2012 11:28
溫sir,301,其實我每星期都有上來幾次,只不過無出post。

想起當初都係因為搵到呢個網站,收集到足夠資 ...

唔夠一年就可甩身,好快重獲新生,真係羡慕
作者: 温sir    時間: 11-10-2012 11:32

嘩!咁耐唔蒲頭,客氣咗咁多嘅!?.....你係唔係真"豬公"

作者: 豬公    時間: 11-10-2012 11:42
wahtung 发表于 11-10-2012 11:31
唔夠一年就可甩身,好快重獲新生,真係羡慕

希望無意外啦,而家日日上英文虎報個網睇,其實我出年七月尾先到期,最快應該出年一月先有得睇,wahtung 兄,唔使羡慕我,好快就到你甩身啦。
作者: wahtung    時間: 11-10-2012 11:44
豬公 发表于 11-10-2012 11:42
希望無意外啦,而家日日上英文虎報個網睇,其實我出年七月尾先到期,最快應該出年一月先有得睇,wahtung  ...

咁我啱啱慢你一年,好奇怪,好多人都係七月
作者: 豬公    時間: 11-10-2012 11:47
温sir 发表于 11-10-2012 11:32
嘩!咁耐唔蒲頭,客氣咗咁多嘅!?.....你係唔係真"豬公"

真豬都冇咁真,哈哈哈,近來心情好。
作者: 温sir    時間: 11-10-2012 11:49
豬公 发表于 11-10-2012 11:47
真豬都冇咁真,哈哈哈,近來心情好。

心情好....執到寶?
作者: 豬公    時間: 11-10-2012 11:54
温sir 发表于 11-10-2012 11:49
心情好....執到寶?

一切順利,平淡是福
作者: 温sir    時間: 11-10-2012 11:58
豬公 发表于 11-10-2012 11:54
一切順利,平淡是福

唔賭唔知時運高,唔滾唔知身體好
呢輪你梗係時運高+身體好啦
作者: 豬公    時間: 11-10-2012 12:05
温sir 发表于 11-10-2012 11:58
唔賭唔知時運高,唔滾唔知身體好
呢輪你梗係時運高+身體好啦 ...

滾就無喇,畢竟要對另一半負責,不過間中落地盤都耡下大D,執番一百幾十幫補下。
作者: 豬公    時間: 11-10-2012 12:18
多謝 MACAURANGER 兄詳細解釋,其實我都係睇你post先識得去查。

另外在網上找到一些個案,原來破產前的一些不當行為也可以成為反對解破的借口,例如:破產前的過度借貸及作出失實聲明

http://www.110.com/panli/panli_4071.html
作者: queenielamok    時間: 11-10-2012 12:19
我2014年2月先刑期戒滿... 希望下年8月可以見到我個no.響"不打算反對解除破產" 呢頁出現啦...
作者: BB5555    時間: 11-10-2012 17:17
wahtung 发表于 11-10-2012 11:44
咁我啱啱慢你一年,好奇怪,好多人都係七月

我八月先夠期. 希望外判不要找我麻煩啦!!
作者: wahtung    時間: 11-10-2012 17:28
BB5555 发表于 11-10-2012 17:17
我八月先夠期. 希望外判不要找我麻煩啦!!

無乜犯錯都無事既
作者: dopod123    時間: 11-10-2012 18:06
macauranger 发表于 11-10-2012 13:36
我解破之後,唔賭就會病,但唔贏又會冇命,所以只係賭少少(剩買六合彩)嚟吊住條命................... ...

唔中就冇命,中下先可吊命
作者: BB5555    時間: 12-10-2012 14:23
wahtung 发表于 11-10-2012 17:28
無乜犯錯都無事既

我既外判有D時候會發神經. 好似上次週年報告竟然可以負數當盈餘. 冇寫一號已經好似發瘋咁出信同打電話恐嚇.  怕佢當埋係我既過失加我期....  
作者: wahtung    時間: 12-10-2012 14:38
BB5555 发表于 12-10-2012 14:23
我既外判有D時候會發神經. 好似上次週年報告竟然可以負數當盈餘. 冇寫一號已經好似發瘋咁出信同打電話恐 ...

加期唔話加就加的,唔好自己嚇自己,要有理據
作者: imfxking    時間: 14-10-2012 09:03
我都係 3 月解破
但個 list 跳過左我 no
A B 表都無我名既  
作者: cskuok    時間: 14-10-2012 12:42
各位師兄大家好, 我下年九月頭就解破, 見到師兄話可以係報紙見到個號碼, 但我個號碼係無B字頭喎. 正常嗎?
作者: cskuok    時間: 14-10-2012 12:45
macauranger 发表于 11-10-2012 12:08
補充:
當D破產檔案到期前四到五個月,破產處或外判都會登報通知,通知分兩部份 - 首部列出一堆檔案號,然 ...

我係"三姓"跟, 咁係咪即係唔會登出黎?
作者: cskuok    時間: 15-10-2012 12:37
thx師兄提點
作者: BB5555    時間: 15-10-2012 15:18
wahtung 发表于 12-10-2012 14:38
加期唔話加就加的,唔好自己嚇自己,要有理據

唔該版主. 應該係既.
作者: wahtung    時間: 15-10-2012 15:44
BB5555 发表于 15-10-2012 15:18
唔該版主. 應該係既.

大家都順順利利
作者: kwankwan    時間: 22-10-2012 02:12
我開唔到條LINK
有冇其他辦法呀......我2月放監啦!
作者: 温sir    時間: 22-10-2012 09:47
kwankwan 发表于 22-10-2012 02:12
我開唔到條LINK
有冇其他辦法呀......我2月放監啦!

你講 28/9 報紙條 Link?...試吓呢條↓↓
http://paper.thestandard.com.hk/

如果都唔得,就自已上英文虎報管網,揾 28/9 報紙第36頁起至40幾頁。

作者: kwankwan    時間: 23-10-2012 11:48
我2 月到期.....但同期中搵唔到我個名
係咪未必會登GA????

我跟石仔呀!!
作者: 可樂    時間: 27-10-2012 09:41

各位你好, 我係出年2月尾解破, 我跟外判李身痕的, 若我如無意外順利解破, 我係咪應該係份報紙到搵到自己個名呢, 若MISS又可以係邊到睇得番呀?
希望各位指教, 謝謝
作者: rangocheung    時間: 31-10-2012 14:02

恭喜恭喜

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3