破產聯盟

標題: 老 牌 餐 廰 [打印本頁]

作者: 20202003    時間: 1-9-2012 15:35
標題: 老 牌 餐 廰
原先想去旺角 X 香 食 $ 99 魚 + 雞,同 情人 C 一路沿著尖咀彌敦道漫步而行前往,拖下手仔傾下計 ..............

宊然 C 話 ~~ 伯伯 我好耐冇食過 海南雞飯 喇!!我今晚想食 ...................

海南雞飯 !!!!! 我都好耐冇食過,思索中近年都冇乜邊間正宗好食!!!!!!!!!

剛步行過 山林道,醒起 佐敦道口 有間我十幾廿年都冇幫襯過既餐廰,當年佢地出品既 海南雞飯 ,行內係數一數二,但唔知執左未呢?

行快兩步............................   哦!!仲係度 ~~~~~~

馬 X  餐 廰

呢間野好似冇乜點大執過,但都清潔企理,第一時間梗係揀張 情人鴛鴦卡位 坐下先,哈哈!!真係都有幾十年冇黎過呢 D 地方食晚餐 ~~~~~~~~~

海南雞飯  $ 45  雞夠滑、飯又香.......... 但點解個湯變左 霸王花豬骨!!!!! 唔係 菜乾雞什湯 既!!??? 唔得正宗喎!!

問一問先 ~~~~

阿老哥!乜依家仲有新鮮雞黎貨咩!冇....咁邊有雞什!!????

咁又係...........................

以前我黎呢度食野,都係午飯多,通常都會食個午餐,羅宋湯  鮮茄牛肉會意粉........等等

鮮茄牛肉會意粉 $ 34  ........... 平過係屋邨食, D 味道一樣保持水津,不過.... 碟頭好似細左!!!!!

晚餐於餐廳!!伯伯 當然唔會叫啤酒飲咁掃興 ~~ ( 其實係 D 啤酒要廿幾三十蚊一支,我唔捨得飲 ) ,襯番情調..............叫杯 什果賓治 飲,純情到返回幾十年前初拍拖時期,倆人 輕柔細語面對面談談情,是以一記 ~~~~~~~~~~~~ 哈   哈   哈   哈哈哈.....................   

作者: dopod123    時間: 1-9-2012 20:17
有冇大樂隊?
作者: 20202003    時間: 1-9-2012 20:34
dopod123 发表于 1-9-2012 20:17
有冇大樂隊?

餐廳  有冇大樂隊?

你睇錯左係 舞廳  下話   
作者: dopod123    時間: 1-9-2012 20:41
20202003 发表于 1-9-2012 20:34
餐廳  有冇大樂隊?

有啲有架。。。。舞廳先冇
作者: 20202003    時間: 1-9-2012 20:58
dopod123 发表于 1-9-2012 20:41
有啲有架。。。。舞廳先冇

呢 D 五六十年代開既餐廳,通常都係俾人靜靜地咁傾下計、飲杯野、食下野,如果有樂隊就無哂氣氛架喇  
作者: wahtung    時間: 3-9-2012 22:51
20202003 发表于 1-9-2012 20:58
呢 D 五六十年代開既餐廳,通常都係俾人靜靜地咁傾下計、飲杯野、食下野,如果有樂隊就無哂氣氛架喇  {:3 ...

係咪羊屋
作者: 20202003    時間: 3-9-2012 22:53
wahtung 发表于 3-9-2012 22:51
係咪羊屋

馬 X  餐 廰
作者: wahtung    時間: 3-9-2012 22:54
20202003 发表于 3-9-2012 22:53
馬 X  餐 廰

上個月我先去過,在現在嚟講佢價錢都好大眾化,土瓜灣仲有一間好耐,叫哥X堡,又係算唔錯
作者: 20202003    時間: 3-9-2012 22:57
wahtung 发表于 3-9-2012 22:54
上個月我先去過,在現在嚟講佢價錢都好大眾化,土瓜灣仲有一間好耐,叫哥X堡,又係算唔錯 ...

我依家飲酒多,有乜幾何去呢 D 餐廰丫 ~~~  
作者: wahtung    時間: 3-9-2012 23:28
20202003 发表于 3-9-2012 22:57
我依家飲酒多,有乜幾何去呢 D 餐廰丫 ~~~

老地方飲酒
作者: 20202003    時間: 3-9-2012 23:35
wahtung 发表于 3-9-2012 23:28
老地方飲酒

昵期去 九龍城 X港人家 多 ~~~~~

你應該知邊間 ~~~~~~~~~~~~~~!!
作者: wahtung    時間: 4-9-2012 10:32
20202003 发表于 3-9-2012 23:35

我去過兩次,近馬會對面嘛
作者: wahtung    時間: 4-9-2012 10:37
20202003 发表于 3-9-2012 23:35

西門伯伯,呢間嘛,都幾好架

http://www.hkiva.org/bbs/forum.php?mod=viewthread&tid=8074&extra=page%3D3

作者: 20202003    時間: 4-9-2012 13:53
wahtung 发表于 4-9-2012 10:32
我去過兩次,近馬會對面嘛

下星期三夜馬吹雞去食飯飲酒賭現場 ~~~~~   
作者: wahtung    時間: 4-9-2012 13:53
20202003 发表于 4-9-2012 13:53
下星期三夜馬吹雞去食飯飲酒賭現場 ~~~~~

啤酒現在係獅x定南x
作者: 20202003    時間: 4-9-2012 13:55
wahtung 发表于 4-9-2012 13:53
啤酒現在係獅x定南x

呢期有兩隻做特價   燕 X $9.8   森X $10.8
作者: wahtung    時間: 4-9-2012 16:42
20202003 发表于 4-9-2012 13:55
呢期有兩隻做特價   燕 X $9.8   森X $10.8

兩隻啤酒都幾好喎,又平
作者: 20202003    時間: 4-9-2012 22:44
wahtung 发表于 4-9-2012 16:42
兩隻啤酒都幾好喎,又平

燕 X 係賣清啤個隻 ~~ 好淡 ~~!!       森 X 就買 6 送 1  抵飲 ~~  
作者: wahtung    時間: 6-9-2012 22:22
20202003 发表于 4-9-2012 13:55

[attach]3992[/attach][attach]3993[/attach]

[attach]3994[/attach]

作者: tk226    時間: 7-9-2012 12:22
好似好浪漫, 幾錢埋單??
作者: 20202003    時間: 7-9-2012 16:53
wahtung 发表于 6-9-2012 22:22

呢間食館 D 冷氣勁凍 ~~~~~~~~~   
作者: 20202003    時間: 7-9-2012 16:54
tk226 发表于 7-9-2012 12:22
好似好浪漫, 幾錢埋單??

兩個人食 百零二百 找數都 OK 架喇  
作者: wahtung    時間: 7-9-2012 17:57
20202003 发表于 7-9-2012 16:53
呢間食館 D 冷氣勁凍 ~~~~~~~~~

但個塲好靜,小貓三幾隻
作者: 20202003    時間: 7-9-2012 18:01
wahtung 发表于 7-9-2012 17:57
但個塲好靜,小貓三幾隻

咪好囉 ~~~  一定有位~~~  
作者: 天帝    時間: 8-9-2012 11:07
E 間 X X 人 家 D 雞 以 前 係 活 雞 泥 , 吾 用 冰 鮮 雞

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3