破產聯盟

標題: 大家通常去邊度行街多??有無咩商場介紹下.... [打印本頁]

作者: annie728    時間: 4-11-2009 21:23
標題: 大家通常去邊度行街多??有無咩商場介紹下....
平時行街好鐘意去 沙田新城市 廣場果度,佢連住幾個商場都好多野睇,同埋想要既野都幾齊全啦

其次我鐘意行 葵涌廣場 ,好多小食吃哦,宜家仲越開越多d鋪頭仔添....

當然我至愛既銅鑼灣 同埋尖沙咀我都周圍會去行啦...

九龍灣既megabox 我最唔鐘意行 ..間間鋪都大大間

新界區我就好小入lu....~_~

唔知黎緊仲會開咩新廣場.....大家入黎講下啦
作者: pc狗    時間: 5-11-2009 06:51
haha。。。我唔係好出街,因為要駛錢
最多行屯門市廣場
作者: 老柴    時間: 5-11-2009 11:34
同你一樣....沙田新城市 ,因為我住沙田
作者: annie728    時間: 5-11-2009 19:02
pc狗: haha。。。我唔係好出街,因為要駛錢
最多行屯門市廣場
哦...我好小去屯門呀...不過媽咪成日話都有d野可以睇下,佢就鐘意行

我就唔可以坐太遠車,所以都好小入到新界咁遠既地了lu
作者: annie728    時間: 5-11-2009 19:02
pc狗: haha。。。我唔係好出街,因為要駛錢
最多行屯門市廣場
哦...我好小去屯門呀...不過媽咪成日話都有d野可以睇下,佢就鐘意行

我就唔可以坐太遠車,所以都好小入到新界咁遠既地了lu
作者: annie728    時間: 5-11-2009 19:03
老柴: 同你一樣....沙田新城市 ,因為我住沙田
宜家沙田既" 一田"百貨我都幾鐘意行呀...
同埋 主要我想睇果d衫褲鞋既牌子佢都好齊全...

好多時我去行都係window shopping多...
搜集完晒 真係好鐘意先作考慮買唔買..
作者: 雲佬    時間: 6-11-2009 09:31
葵涌廣場 ...正!!!

作者: dopod123    時間: 6-11-2009 11:34
葵涌廣場  幾好
作者: amy998    時間: 6-11-2009 13:43
我自己行街買嘢就去【屯門市廣場】,因為我住屯門。
陪朋友行街(因為有好多大陸朋友&客)就行旺角同埋海港城。
作者: annie728    時間: 6-11-2009 21:44
雲佬: 葵涌廣場 ...正!!!
有人介紹過葵涌有檔魚蛋好好味架woo...
我就唔係太知邊度啦...佢話超辣架
作者: annie728    時間: 6-11-2009 21:44
雲佬: 葵涌廣場 ...正!!!
有人介紹過葵涌有檔魚蛋好好味架woo...
作者: annie728    時間: 6-11-2009 21:45
dopod123: 葵涌廣場  幾好
haha 係呀...男女都岩行...我耐唔耐都會去果頭既
作者: annie728    時間: 6-11-2009 21:46
amy998: 我自己行街買嘢就去【屯門市廣場】,因為我住屯門。
陪朋友行街(因為有好多大陸朋友&客)就行旺角同埋海港城。
咁屯門市廣場呢...果度係唔係都連住幾個商場架??
同埋有無d咩好食既野可以介紹下woo

我最衰坐唔到太長途既車啦..唉!我好小去屯門
作者: bb_q_888    時間: 7-11-2009 08:12
我覺得無咩需要唔好去咁多街,

特別係無錢時,有睇冇買好難頂.

而家大部份人都係破產中....更要提醒自己慳d洗.

不過我都缺點...我去親街都係食.
作者: 雲佬    時間: 7-11-2009 10:57
annie728: 有人介紹過葵涌有檔魚蛋好好味架woo...
三樓

作者: zbridgehead    時間: 7-11-2009 11:17
葵涌廣場有間小雨天既米線唔錯!
作者: japanesegirl    時間: 7-11-2009 11:22
荃灣荃豐中心~~屯門置樂花園~~元朗好順福~~
作者: dopod123    時間: 7-11-2009 11:25
zbridgehead: 葵涌廣場有間小雨天既米線唔錯!
小雨天,我不太喜歡因比較費
作者: admin    時間: 7-11-2009 11:37
我鍾意去4樓有4仔…哎喲…唔係,唔係…
作者: zbridgehead    時間: 7-11-2009 11:42
旺角好景商場最多野買,岩你去呀!
作者: annie728    時間: 7-11-2009 19:58
雲佬: 三樓
可能我返工 = = 一日到黑都四周走..我去到邊工作都係行到邊....
我呢d咁鬼貪靚既人,行小陣都唔得架..haha....
我行十次...九次都唔買野多,都好難睇得上眼想要既野..

成日買野..想要果d無果d....
作者: annie728    時間: 7-11-2009 19:58
可能我返工 = = 一日到黑都四周走..我去到邊工作都係行到邊....
我呢d咁鬼貪靚既人,行小陣都唔得架..haha....
我行十次...九次都唔買野多,都好難睇得上眼想要既野..

成日買野..想要果d無果d....
作者: annie728    時間: 7-11-2009 19:59
wow ...3樓呀,但係鋪頭叫咩名呀..

下次一定要試下先得
我無辣不歡架!!!!
作者: annie728    時間: 7-11-2009 20:00
japanesegirl: 荃灣荃豐中心~~屯門置樂花園~~元朗好順福~~
wow..荃豐中心 就係之前食肥我既地方哦..
果度有d小食,之前我成日去食....
同埋都幾多遊戲機果d野買下,電腦既又有....我都鐘意
作者: annie728    時間: 7-11-2009 20:02
dopod123: 小雨天,我不太喜歡因比較費
因比較"費" 是什麼意思= =??????????????

小雨天d米線呢..係食酸辣果類呀..定係..台灣肉燥米線果d
定係食素食米線果d架??

作者: annie728    時間: 7-11-2009 20:03
admin: 我鍾意去4樓有4仔…哎喲…唔係,唔係…
E.......admin 你教壞annie妹妹架啦>.<
作者: annie728    時間: 7-11-2009 20:04
zbridgehead: 旺角好景商場最多野買,岩你去呀!
我鐘意去好景.....買老翻game碟(細細聲說..殊!!)
作者: dopod123    時間: 7-11-2009 20:49
係貴
作者: annie728    時間: 7-11-2009 22:24
通常我一買都係100蚊幾隻咁買..不過宜家唔鐘意玩遊戲機啦!
作者: amy998    時間: 8-11-2009 00:55
annie728: 咁屯門市廣場呢...果度係唔係都連住幾個商場架??
同埋有無d咩好食既野可以介紹下woo

我最衰坐唔到太長途既車啦..唉!我好小去屯門
喺呀,喺連著幾間商場,好大,好多嘢行。最初搬來屯門去行市廣場嘅時候我都經常蕩失路,呵呵~得閒嘅來行下啦~
作者: annie728    時間: 8-11-2009 02:15
amy998: 喺呀,喺連著幾間商場,好大,好多嘢行。最初搬來屯門去行市廣場嘅時候我都經常蕩失路,呵呵~得閒嘅來行下啦~
12月左右我應該都會過黎一轉既...不過我唔係太坐到車,我上車一定要訓著覺我就無事
作者: annie728    時間: 8-11-2009 02:15
amy998: 喺呀,喺連著幾間商場,好大,好多嘢行。最初搬來屯門去行市廣場嘅時候我都經常蕩失路,呵呵~得閒嘅來行下啦~
12月左右我應該都會過黎一轉既...不過我唔係太坐到車,我上車一定要訓著覺我就無事
作者: 雲佬    時間: 8-11-2009 09:15
annie728: wow ...3樓呀,但係鋪頭叫咩名呀..

下次一定要試下先得
我無辣不歡架!!!!
下次帶妳去食
作者: annie728    時間: 8-11-2009 17:39
雲佬: 下次帶妳去食
好呀...

我為左減肥,禁住自己 嘜都唔可以食...仲有12日減呀..加油埋就可以keep磅
到時食一串半串既魚蛋都唔怕啦,哈
作者: BB5555    時間: 9-11-2009 10:16
都有行下尖沙咀利時.  不過以前會係星期六去 香工(荔枝角) 搵平野. 佢地係批發. 不過星期六有零售賣貨版. 有心機搵會搵到平野. 係上年金融海潚d野平到嘔. 有d日本韓國貨唔駛一百有交易.
作者: annie728    時間: 9-11-2009 22:22
BB5555: 都有行下尖沙咀利時.  不過以前會係星期六去 香工(荔枝角) 搵平野. 佢地係批發. 不過星期六有零售賣貨版. 有心機搵會搵到平野. 係上年金融海潚d野平到嘔. 有d日
wow...好吸引呀. 但係"香工"全名姐係叫咩
作者: annie728    時間: 9-11-2009 22:23
我呢...最近發現將軍澳既新都城1 2 3期都幾好行呀,又係咩都齊全.
作者: casualking    時間: 9-11-2009 23:52
平時去投注站多,現只現上看您們文章
作者: annie728    時間: 9-11-2009 23:53
哈哈..我最怕去投注站啦..太多麻甩佬了
作者: BB5555    時間: 10-11-2009 10:48
annie728: wow...好吸引呀. 但係"香工"全名姐係叫咩
香港工業中心
作者: annie728    時間: 10-11-2009 20:23
BB5555: 香港工業中心
haha..good good...thx

批發野 我最岩架啦
作者: BB5555    時間: 11-11-2009 00:20
annie728: haha..good good...thx

批發野 我最岩架啦
希望你搵到平野啦!!
作者: annie728    時間: 11-11-2009 23:49
BB5555: 希望你搵到平野啦!!
我唸都係攪掂好晒個破產先會有mood了~_~ 開始好困擾
作者: BB5555    時間: 12-11-2009 09:05
annie728: 我唸都係攪掂好晒個破產先會有mood了~_~ 開始好困擾
我明白你感受. 我現在何嘗唔係行街唔敢入商場(怕見野想買). 好多聚會唔敢去(怕洗錢). 唉!!!
作者: annie728    時間: 14-11-2009 01:41
BB5555: 我明白你感受. 我現在何嘗唔係行街唔敢入商場(怕見野想買). 好多聚會唔敢去(怕洗錢). 唉!!!
嗯..但係你要學下annie咁,我宜家樂觀去面對呢件事啦..
希望在明天..要快樂過每一日哦!!
作者: annie728    時間: 14-11-2009 01:41
BB5555: 我明白你感受. 我現在何嘗唔係行街唔敢入商場(怕見野想買). 好多聚會唔敢去(怕洗錢). 唉!!!
嗯..但係你要學下annie咁,我宜家樂觀去面對呢件事啦..
希望在明天..要快樂過每一日哦!!

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3