破產聯盟

標題: 吹貓經 [打印本頁]

作者: wahtung    時間: 10-10-2011 21:23
標題: 吹貓經
養貓知識大全) w7 F% _; g0 i  h
養貓知識
! R% o. e* s5 C! X# a5 e( i$ V+ ?6 m; O. s6 r4 n6 Z0 R3 h+ y% r& F
每當我打開家門,就可以看見牠端坐在門口等我回來。有時候,工作太忙而忘了抱抱牠,牠就會在我腳旁跟進跟出,發出抗議的叫聲,像在說:「喂,妳好像很久沒抱我囉……」但是,只要我將牠抱起來,摸摸牠的頭,牠就會心滿意足的閉上眼睛,露出前嫌盡釋的模樣。這個「牠」,就是我們家中養的貓。我想,雖然養貓會讓人失去一些自由,增添一些責任,但擁有這樣一個貼心的友伴跟你分享生活中的喜怒哀樂,這點付出實在不算什麼,不是嗎? 7 W% B4 c+ W/ ~( L" V; I

; Y' ~# ]) N2 V' o) N不過,在你成為貓主之前,建議你先思考以下三個問題: 7 K3 m9 z. y  l- T# d% o0 [+ i* B
1. 你能夠提供貓咪所需的空間環境,也不會負擔不起養貓的開支嗎?
+ e& I0 C* h! A  \2. 每隻貓咪的平均壽命為15到20歲。你能夠一旦開始養貓就堅持到底,細心照顧牠的一生嗎? " |' m* G1 Q! _/ \
3. 同住的家人都能夠接受養貓這件事,也願意一起照料貓咪嗎?
& t8 U, L  e3 N" y

* g5 A- H6 |7 j- O[youtube]bMbWOuvW2fk[/youtube]
作者: man152    時間: 10-10-2011 21:44
安妮小姐: o4 U" D3 U# j7 c8 d, W2 J0 }4 j5 {
妳隻 i cat 逃走了
$ Q7 n. O0 Y' H+ D* ~3 o快快捉番
作者: wahtung    時間: 10-10-2011 21:46
安妮小姐; ^2 B/ p' Y9 q% K' H( U( {. n9 ?, P7 g. e
妳隻 i cat 逃走了4 A6 s3 R& W# R: `* l* I3 P
快快捉番5 \2 r1 D) u& e
man152 發表於 2011-10-10 21:44
! O4 g6 o6 R7 \8 ]! z
I CAT 蘋果新產品?
作者: smallcat    時間: 10-10-2011 21:47
嘩, 師兄咁快開 吹貓thread 哈哈
6 q3 y  T. [% Q. c. P) H, X7 ^我家養一隻最長16年, 不過, 係我細個既時候了!   8 O  t3 h* O" P6 V/ g
' q/ M( a7 F3 ^" M
. G2 r' T8 x2 G$ f( s$ [* g% `1 \
養貓知識大全( [  z  `: i8 @0 d
養貓知識
2 D* C) [% j, K  f1 j$ G- J% _1 K! d
每當我打開家門,就可以看見牠端坐在門口等我回來。有時候,工作太忙而忘了抱抱牠,牠就會在我腳旁跟進跟出,發出抗議的叫聲,像在說:「喂,妳好像很久沒抱我囉……」但是,只要我將牠抱起 .... b/ K- b" C4 @! F6 s) W
wahtung 發表於 2011-10-10 21:23

作者: wahtung    時間: 10-10-2011 21:49
嘩, 師兄咁快開 吹貓thread 哈哈& k1 y9 `5 N# ?, U1 w) t5 I/ F3 @: {
我家養一隻最長16年, 不過, 係我細個既時候了!   
( x& L. f( n. f5 @5 h/ z0 t" W* G2 x: y1 W

) m8 y" Z" b, L" T: k  S
, k8 a& O! D2 u8 \smallcat 發表於 2011-10-10 21:47
! ^# F- x$ |9 ?, Q( t
有無睇到第三幅貓貓相,係咪好似你頭像的貓貓
作者: smallcat    時間: 10-10-2011 21:51
係wor, 哈哈, 似
1 s( o* |7 @8 y/ S! Y8 |* G4 X1 Z, e2 g( E5 ]  r
有無睇到第三幅貓貓相,係咪好似你頭像的貓貓" M- ^! \+ g4 h) k& y
wahtung 發表於 2011-10-10 21:49

作者: wahtung    時間: 10-10-2011 21:54
係wor, 哈哈, 似 0 r3 t( h/ `7 |& ?. |
7 ?8 V/ r2 m- O, O& u3 |
6 I0 `2 t5 o! g6 \
smallcat 發表於 2011-10-10 21:51

* N! K# J* ]0 |- z所以我咪以為大眼仔都走咗嚟呢度囉
作者: man152    時間: 10-10-2011 21:59
I CAT 蘋果新產品? , ~' q' t7 w9 c
wahtung 發表於 2011-10-10 21:46
' c* Y" o# m6 n9 ~
  E  y1 i  K. P  t, ?8 `
吓 ,你唔知靚女會員安妮小姐養隻貓 ,叫做 I cat 咩 ?
& U- {; L; \# n# \+ z1 o) {& c
7 ]- U, T, }. o& b  o8 p8 `- b同你幅相隻貓差不多
作者: wahtung    時間: 10-10-2011 22:07
吓 ,你唔知靚女會員安妮小姐養隻貓 ,叫做 I cat 咩 ?- `& k( n1 D) i* f; H& I, e

* c+ p  y# \' f; {) u' t同你幅相隻貓差不多  s, _! \6 ?5 V' k
man152 發表於 2011-10-10 21:59

% l$ Q! Q: ^" [% A哦,走漏眼TIM 係咪呢隻貓呀
作者: smallcat    時間: 10-10-2011 22:10
師兄, 你兩隻貓會唔會開片?   1 n5 o! U; p0 S8 f/ L  W- y* W  n9 R

0 n$ n$ q% G# n! S* q$ I$ Q
1 `1 ]1 O! ^. F$ I4 v
哦,走漏眼TIM 係咪呢隻貓呀
* l/ P! p. ^' }1 ?' |0 B; Wwahtung 發表於 2011-10-10 22:07

作者: wahtung    時間: 10-10-2011 22:11
師兄, 你兩隻貓會唔會開片?  
  @! f; _) c- W/ C9 B5 Y, E
0 E; l! E& X1 j) S8 o0 [# Z- g2 P

# e  ~, ]- B7 Fsmallcat 發表於 2011-10-10 22:10

" O2 z9 g8 I' E. B4 A細果隻成日蝦大果隻
作者: 温sir    時間: 10-10-2011 22:18
咦?吹貓水………吹水貓??會唔會講金絲貓!? 2 D& \( H# Y, d6 n3 `
哈哈~~~好!你地加油!如果講得好,有人支持,我開一版比你哋專講貓!哈哈……但首要條件係吸引到“安妮”入返嚟呢邊
作者: wahtung    時間: 10-10-2011 22:21
5 L/ L, l' P4 G6 c" D
咦?吹貓水………吹水貓??會唔會講金絲貓!?
' [. T1 j6 s0 ?% o$ B7 e8 D哈哈~~~好!你地加油!如果講得好,有人支持,我開一版比你哋專講貓!哈哈……但首要條件係吸引到“安妮”入返嚟呢邊 ...$ w, z- c2 d' `+ D
温sir 發表於 2011-10-10 22:18
- r. }: D1 Y; e3 m8 [' M3 y
温SIR,我已出動自己私家貓引〈安妮〉入嚟,希望得啦
作者: smallcat    時間: 10-10-2011 22:24
啊, 溫sir, 安妮大小姐 要有貓才入來架? 6 M, \0 K0 `8 K( N4 _

1 r* b* j4 I! g* C0 Q. _. _* q3 |' ?5 E  T9 n4 U0 B0 _
. J4 `; Y  K+ F/ L6 [% S哈哈~~~好!你地加油!如果講得好,有人支持,我開一版比你哋專講貓!哈哈……但首要條件係吸引到“安妮”入返嚟呢邊 ...
- b, x+ _5 q3 j+ d2 Y' `, T温sir 發表於 2011-10-10 22:18

作者: smallcat    時間: 10-10-2011 22:25
兩隻貓通常有機會開小片
% g1 }3 S  u' w7 B6 ]$ G. m$ B) M5 P
: X( ?$ l8 _5 v  ^8 g0 Z; j6 C5 l1 k7 Z# b: h
細果隻成日蝦大果隻
+ L+ D" L& q8 ?9 P1 S2 Z6 {% ~wahtung 發表於 2011-10-10 22:11

作者: wahtung    時間: 10-10-2011 22:35
兩隻貓通常有機會開小片
. q: d; M, F) h, h4 @* T6 A8 A: x8 y/ B
$ [- K' Y6 D% ]

# O6 Y" ?* e' h; k2 k' l( Vsmallcat 發表於 2011-10-10 22:25

8 i3 A! y8 w. ?+ d) ]小小啦,推撞吓咁啫,無話楂刀攞棍
作者: annie728    時間: 11-10-2011 01:18
2 i: d5 M5 K! c哈哈~~~好!你地加油!如果講得好,有人支持,我開一版比你哋專講貓!哈哈……但首要條件係吸引到“安妮”入返嚟呢邊 ...4 G& ?% L* ]- y+ I- }3 ^* ]
温sir 發表於 2011-10-10 22:18

n9 z0 S! q, `8 v+ D- y6 L! ?哈哈 比你引到啦 好野 有貓貓專頁
作者: annie728    時間: 11-10-2011 01:20
温SIR,我已出動自己私家貓引〈安妮〉入嚟,希望得啦
3 u7 B3 c* p, i: M0 \- jwahtung 發表於 2011-10-10 22:21

. v; Q; _1 b7 Y嘩 好得意既大眼貓咪 佢叫咩名呀???
作者: annie728    時間: 11-10-2011 01:22
啊, 溫sir, 安妮大小姐 要有貓才入來架?
, _( V: R+ X  l; q# Z8 P7 W
  q& f9 `" Y9 f5 q1 a( i
' v: c  ?, e' k. s+ H$ z! R* l
2 D6 a2 {7 ]2 Asmallcat 發表於 2011-10-10 22:24
) F9 ]9 {7 ]5 n
我平時都有黎 但好小係度留言  
作者: annie728    時間: 11-10-2011 01:24
安妮小姐& h3 a$ }: D/ N
妳隻 i cat 逃走了
6 M2 ]* a( o& T, D  y6 I快快捉番% Z! X1 {( d3 R0 t! k
man152 發表於 2011-10-10 21:44
1 G/ H6 Q% S. a. ]: C$ [# R9 s/ b- z- Q

/ i$ M# ^6 F3 Q$ ~- ~; }4 j5 y. p6 n- t

% F/ D, z) O& r$ p) L/ T4 p3 _
7 B% n" _8 K/ p$ r我隻i仔一直陪伴在我左右 佢不會走啦
作者: annie728    時間: 11-10-2011 01:43

|) R( B; e! s; Q1 o% S( r/ a
. q5 G9 _8 d& i6 I3 A5 S. @2 r4 |3 l+ B3 R- Z0 I1 b) K9 W' o
大家好 我係英國短毛貓 我叫 i仔
作者: wahtung    時間: 11-10-2011 10:28
嘩 好得意既大眼貓咪 佢叫咩名呀???0 p5 b3 ~* L6 L% d4 M& n
annie728 發表於 2011-10-11 01:20
' a7 x1 \& \; [( g
很高興妳嚟咗,隻大貓貓叫大眼仔,另細果隻叫小虎
作者: wahtung    時間: 11-10-2011 10:29
http://i234.photobucket.com/albums/ee178/greenochoy/d126ab8a.jpg/ g, j5 r9 D9 H5 v5 _
5 ~4 U- W, L( {( h

7 ^9 ]/ Z4 O7 g$ B% x  |大家好 我係英國短毛貓 我叫 i仔
  n* `! J1 G. N, @$ Iannie728 發表於 2011-10-11 01:43
5 ~- X) }9 }( q3 m
早晨,妳隻i仔好趣緻,好可愛
作者: 温sir    時間: 11-10-2011 10:41
23# wahtung
8 r4 O; n& j" a$ H! d' g哈哈~~~ 安妮真係嚟咗! 咁 wahtung 你有無興趣同計劃開一版講貓或者寵物吖,有嘅就Pm我傾傾
作者: wahtung    時間: 11-10-2011 10:44
23# wahtung
- E* S- L" K3 C  v& W7 z0 T哈哈~~~ 安妮真係嚟咗! 咁 wahtung 你有無興趣同計劃開一版講貓或者寵物吖,有嘅就Pm我傾傾
7 t$ U, N+ p4 ^7 o# k温sir 發表於 2011-10-11 10:41

; O3 s! f7 J2 ^$ A6 w# h/ F; ?1 D早晨,温sir,寵物版都唔止我一人,都要睇睇其他師兄及師姐意見,無論如何,都要多謝你先
作者: wahtung    時間: 11-10-2011 12:12
21# annie728
作者: smallcat    時間: 11-10-2011 13:06
你好
: j) m! U, O% b0 f: ]* P) `/ S* J% L
我平時都有黎 但好小係度留言  8 E, j$ D; ^. `3 R2 [2 E9 b2 Q
annie728 發表於 2011-10-11 01:22

作者: smallcat    時間: 11-10-2011 13:08
我屋企隻貓 叫 咖啡, 成日夜晚攪攪陣, 好似飲左咖啡咁high 同咁精神
作者: wahtung    時間: 11-10-2011 13:56
我屋企隻貓 叫 咖啡, 成日夜晚攪攪陣, 好似飲左咖啡咁high 同咁精神 & G3 y$ A4 x& n* W: R5 x3 g
smallcat 發表於 2011-10-11 13:08
" I) I% \/ S- w6 W+ V
咦,咁你隻貓係暴風少年嚟喎
作者: 林風    時間: 11-10-2011 16:45
你地d貓貓好得意....
作者: annie728    時間: 11-10-2011 22:54
早晨,妳隻i仔好趣緻,好可愛0 R8 u0 V: s! R7 M, u. |% X* y4 B
wahtung 發表於 2011-10-11 10:29

1 k6 h+ r" }9 [) ]" h" f+ N% t3 C. W* G5 g

, i# A  b6 z7 s4 B: M/ D7 ?
5 c! Y5 M- q# y4 ~: p7 s0 `+ B
喵喵~ thx你讚賞 以後大家多d交流養貓貓心得
作者: annie728    時間: 11-10-2011 22:55
21# annie728
- w+ H% o! C& |! Mwahtung 發表於 2011-10-11 12:12
2 l' E/ q: g/ U2 w

# z2 [" x* u% L" ]" a5 A5 v0 ~3 d; U# U% [. }( ~  c7 ?0 M) ^4 H% ^

, ?* |0 L$ \% h# p( E) z/ u. ^' X1 p4 R- |: ~& Q, v. j
6 o# b6 b! v; t: Z4 C4 \( ^
好得意呀:)
作者: annie728    時間: 11-10-2011 23:11

$ x: t* R3 {% R' M: W$ [; g: o# Z0 m8 e, A. {& l. y

4 z; |% Z! a' z5 G9 v喵喵~ 我支持開寵物版 我會叫主人有時間多d上黎支持
作者: admin    時間: 11-10-2011 23:20
http://i234.photobucket.com/albums/ee178/greenochoy/83ef6c5e.jpg$ `3 I, P" p9 V& L/ H% w6 Q  g
( r9 Y1 ?$ x. t. L; _
' B, M  P9 U1 ~& d0 y8 m8 a
喵喵~ 我支持開寵物版 我會叫主人有時間多d上黎支持
  d: x) x* q6 v  O( h7 u6 D7 Lannie728 發表於 2011-10-11 23:11

7 Q2 h" f5 W: l9 u4 O根本呢隻唔係你隻貓!你個隻應該係無口!
作者: smallcat    時間: 11-10-2011 23:53
短毛貓好靚, 哈哈 / p5 j4 q) n+ {  s7 F
/ u* V9 M6 t6 P
! W4 A& V! o* m$ b. n! \- A( e" m& T/ P0 j

6 W3 T8 H* ?' O' H+ E* |喵喵~ 我支持開寵物版 我會叫主人有時間多d上黎支持" i1 c3 Z2 N, t; ^3 v3 a' y" K
annie728 發表於 2011-10-11 23:11

作者: annie728    時間: 12-10-2011 00:24
你地d貓貓好得意....9 A) k7 I+ {" |2 \
林風 發表於 2011-10-11 16:45
$ `2 o8 o6 A8 j' {( D6 h7 D
  }# ]% z. F  Z# y/ x

$ C8 P, m9 w7 H& ^1 Z
3 w! b. \# s8 m3 U$ g3 i你有無養貓或者其他寵物???
作者: annie728    時間: 12-10-2011 00:25
根本呢隻唔係你隻貓!你個隻應該係無口!
! F9 s8 y; H" [0 ~admin 發表於 2011-10-11 23:20

6 t1 B! B6 U3 @1 |( |% x! d5 l: h1 h3 M  o3 \1 e/ A2 p4 J# }
! @* m4 O! q0 W; M0 G; d2 l. B& R4 i

6 I3 [4 @% R: @* i# `! p$ Z$ I8 t3 }1 B3 s3 J% }

2 z: g' @  R  ~; U: ~
  l% e4 c% n/ r. h/ Z( {
! Z$ d: g& D! g: `haha 果隻係kitty貓^____^
! X* [8 t$ v$ r, \8 D  G% v$ V" q' m- }: O  }: e; P: X
我呢隻係i 仔貓 !~
作者: wahtung    時間: 12-10-2011 10:44
喵喵~ thx你讚賞 以後大家多d交流養貓貓心得
( e* K6 ~# g2 F2 T5 M# v7 Qannie728 發表於 2011-10-11 22:54

$ e+ c. u5 f# l+ U好呀 日後多多交流貓貓心得
作者: 林風    時間: 12-10-2011 12:53
你有無養貓或者其他寵物???
( U( U9 T" n1 ]annie728 發表於 2011-10-12 00:24

3 h. f0 r# m& s  z6 i& Z" f! z# \2 }+ s; \

2 c+ Y6 ^" |4 d4 x我冇養寵物,不過我有興趣,見到妳地d貓貓好得意.....
4 }& y4 `  O% B8 ?$ e: D
( X) t: d# q, ~' w7 K9 R養寵物,要對佢地有承諾,我驚承擔唔起呢個責任......
作者: wahtung    時間: 12-10-2011 14:34
好得意呀:)/ w; l4 R- |" V0 I
annie728 發表於 2011-10-11 22:55
4 [2 ?2 V# f; N+ Q3 `
呢段短片媽咪抱抱仲得意
$ e3 }9 i! n$ B. M/ Z! C0 v( @: |3 z[youtube]Vw4KVoEVcr0[/youtube]
作者: wahtung    時間: 12-10-2011 14:40
我屋企隻貓 叫 咖啡, 成日夜晚攪攪陣, 好似飲左咖啡咁high 同咁精神
0 [% ~; l, A* |, W: k! gsmallcat 發表於 2011-10-11 13:08
+ L  O% V6 ~+ v
小CAT,你隻咖啡又無呢隻貓咁連狗都照打呀 3 U% w" [; H5 j1 c
[youtube]wZUx7-H4Exk[/youtube]
作者: wahtung    時間: 12-10-2011 21:53
http://i234.photobucket.com/albums/ee178/greenochoy/83ef6c5e.jpg* Q4 t) D7 _: A- y6 k
1 l. l4 {1 Y4 H% T

3 i( O5 k  X; o4 O' T5 B' ^喵喵~ 我支持開寵物版 我會叫主人有時間多d上黎支持
0 {! w7 j+ X2 E) v" gannie728 發表於 2011-10-11 23:11

& i2 g- K3 k  A9 P9 L你都支持開寵物版,咁要真係要啦
作者: cc4321    時間: 13-10-2011 00:15
我未搬去公屋前屋企最多養過四隻貓,而家住緊公屋就唔敢養轉左養龜,我都支持開返個寵物版
作者: 2011年10月    時間: 13-10-2011 01:23
呢段短片媽咪抱抱仲得意
8 g* F. E" o" i/ J+ k- eVw4KVoEVcr03 D3 l2 @( Y0 [9 o) o3 W# v7 I
wahtung 發表於 2011-10-12 14:34

3 l! i- o* w: I' y- x/ ^0 G% w. u- { 好錫貓B呀
作者: smallcat    時間: 13-10-2011 01:57
哈哈, 我依家隻貓好細膽, 邊有咁醒, 再上一次個隻貓, 就會打大貓
3 c9 R1 m, u. j/ M" Y6 K1 u3 R* F
小CAT,你隻咖啡又無呢隻貓咁連狗都照打呀 * Q" P6 }% Q  p# B) N& Y1 P
wZUx7-H4Exk
. e6 V3 e: n4 J4 x5 uwahtung 發表於 2011-10-12 14:40

作者: annie728    時間: 13-10-2011 09:22
我未搬去公屋前屋企最多養過四隻貓,而家住緊公屋就唔敢養轉左養龜,我都支持開返個寵物版
6 y4 s- x& ]9 }' \7 S- zcc4321 發表於 2011-10-13 00:15

( V7 }1 J7 K# Q/ u
  X! P5 t+ \! H; f/ ~, x
/ B% f) J6 E5 F; R" U3 N  r3 e$ c哈哈 你講開呢個住公屋問題 我就唸起 我養i仔前同我屋企辨駁既一句話" x8 j2 O$ E0 R% P; K9 @3 w$ Z
& t% t* M/ D  W
我留意到大部份屋村會將貼通告 都會話“ 禁止自養狗隻" 但我未見過會打“禁止自養貓狗” 哈   q/ r& y$ `5 F1 v/ [0 X) _3 {

1 ~8 [5 R) F( O2 s* T4 I就係呢個重點 我成功帶到i仔歸家

: y4 w+ \: V2 b4 |/ v: b- Y* s
3 V& a5 P- i$ W: L  U% ^( p  h3 W這是i仔小時候相片
作者: cc4321    時間: 13-10-2011 09:36
46# annie728   ]% N. z: v, @
7 K/ o6 T* _) L5 \* w: e

1 @# N# _3 t% y6 C+ x' ]3 O& o係呀,唔比養狗就有但唔見話唔比養貓,而且我住緊呢度都會見到樓梯口有貓糧貓沙袋掉係度,所以如果有緣份的話我都會考慮再養
作者: annie728    時間: 13-10-2011 09:52
你都支持開寵物版,咁要真係要啦
- _2 c+ ?- H) t- a# ~wahtung 發表於 2011-10-12 21:53
- b7 E( j# i4 c4 w
' s$ C5 j2 s- Y8 L- b0 J% Y; c2 R( U
7 z& F9 D' {) ]* o3 a
9 W- h) c) O7 u5 L" l
係呀係呀 因為養寵物都係一門學問 我都有唔明白地方
作者: ice1307    時間: 13-10-2011 10:21
貓奴報到~~~~~~~~~
作者: wahtung    時間: 13-10-2011 10:39
係呀係呀 因為養寵物都係一門學問 我都有唔明白地方
2 @! D! ~5 t) J4 @, o' Q0 D% S0 |1 T; L+ Mannie728 發表於 2011-10-13 09:52

8 u: F  M9 i) A5 q& j7 {早晨,我最唔明白養貓就係有關吐毛膏問題 啲貓食咗隔日就會嘔,咪好傷胃 師姐有無呢方面高見
作者: wahtung    時間: 13-10-2011 10:40
貓奴報到~~~~~~~~~; i* {$ g6 q/ T7 L- n- d
ice1307 發表於 2011-10-13 10:21
0 ]2 X# v" f6 ^$ B$ ?3 Q
歡迎
作者: annie728    時間: 13-10-2011 11:10
46# annie728 9 n: e7 B" r5 y$ x

3 s2 L, o% e! j' h$ N) j' l
0 @& ~7 }6 Y: U8 k- y0 a) f$ f/ h係呀,唔比養狗就有但唔見話唔比養貓,而且我住緊呢度都會見到樓梯口有貓糧貓沙袋掉係度,所以如果有緣份的話我都會考慮再養
9 \5 |- Z6 b' @$ zcc4321 發表於 2011-10-13 09:36

1 @. B" b, B: M8 u. M
2 u% e2 j$ z) b( S) `9 X5 H! H0 p
; H$ h' F; q3 V& l9 a5 w. g* M; q& U
係呀 狗仔始終氣味好大 會影響左右隔離屋d人 反而貓咪無咩味 ( c9 L2 z) H8 _5 S; O  ^

$ |& {2 P  n4 v' u1 G- t- V" M: h6 D係啦 宜家都有好多領養貓貓 可以考慮啦:)

作者: wahtung    時間: 13-10-2011 13:57
哈哈 你講開呢個住公屋問題 我就唸起 我養i仔前同我屋企辨駁既一句話! H& A3 a' n7 q' L. k2 {  D8 ^& r
: i4 s7 n; k; N4 z5 q4 L
我留意到大部份屋村會將貼通告 都會話“ 禁止自養狗隻" 但我未見過會打“禁止自養貓狗” 哈
9 _0 t% [" n& P
4 O2 @# C: Q$ W; @- V- |0 |1 x: I就係呢個重點 我成功帶到i仔歸家 ...
1 [8 Q" a3 ]5 N) P$ Iannie728 發表於 2011-10-13 09:22

$ d9 G" ?2 y; F9 d% T6 j. A妳隻i仔好可愛,其實公屋基本上都唔比養貓的,只是貓無狗咁嘈(唔會吠)所以如無人投訴都會隻眼開隻眼閉的
作者: wahtung    時間: 13-10-2011 14:01
46# annie728
  z0 L+ |2 W/ q. z- _4 M, l  T$ H/ @* e

8 t! r. _( H' v7 ]係呀,唔比養狗就有但唔見話唔比養貓,而且我住緊呢度都會見到樓梯口有貓糧貓沙袋掉係度,所以如果有緣份的話我都會考慮再養
& _. ?: H7 D* p! @% M& k: h4 f1 |cc4321 發表於 2011-10-13 09:36

' ~9 F. p) P/ s! h& E/ O$ B我好多年前有養番狗仔,又養熱帶魚,又有養彩鳯,真係海陸空三軍有齊
作者: annie728    時間: 13-10-2011 18:11
早晨,我最唔明白養貓就係有關吐毛膏問題 啲貓食咗隔日就會嘔,咪好傷胃 師姐有無呢方面高見
3 H9 }! e2 [  O. ^wahtung 發表於 2011-10-13 10:39
" H( _: s3 p0 l0 l( v+ T2 W

+ Z) P+ w  @* U! h  U& P" {1 P) A, {
我隻i仔宜家一年兩個月 我都係一星期比一次吐毛膏 都係比一毫子份量左右 但咁耐 我只見到i仔嘔過一次
8 P$ C5 O' Z9 o
, X' c4 n' O  J  ~' _7 N我都成日聽人講 d貓食完會嘔 用人既角度 成日咁嘔 我都覺得好傷胃

作者: annie728    時間: 13-10-2011 18:13
我好多年前有養番狗仔,又養熱帶魚,又有養彩鳯,真係海陸空三軍有齊
1 l* H, J7 C7 ?: \2 m0 v8 Hwahtung 發表於 2011-10-13 14:01
* _) n% P/ H# _! t. T% l! C0 w) m
, @# J: D! Q5 `& C/ j
, P. @: z  `+ v
嘩 彩雀都有
作者: annie728    時間: 13-10-2011 18:25
妳隻i仔好可愛,其實公屋基本上都唔比養貓的,只是貓無狗咁嘈(唔會吠)所以如無人投訴都會隻眼開隻眼閉的
5 ?8 V8 U! Y) O" S4 g1 F8 twahtung 發表於 2011-10-13 13:57
6 e9 t, I0 y& u1 t' L
2 u/ j  x; }: s+ b, m) {
' f3 ?' g7 T2 t+ d. a

+ P" I4 c) h; B( H; z哦 我宜家開始見多左人養貓咪
作者: annie728    時間: 13-10-2011 18:28
貓奴報到~~~~~~~~~
1 {4 \8 m$ Y" v5 Q6 a2 gice1307 發表於 2011-10-13 10:21

! I0 G! M1 a) z  t+ j* K: o; X- v- l6 U
" w* y$ m7 x: b/ _. U  B
歡迎你呀 得閒多d上黎傾計呀 * u% a$ B% ~4 Y. L$ Q8 q

0 H7 k* m- j4 Z9 e# k: e& \你養果隻係咩品種貓咪

作者: wahtung    時間: 14-10-2011 11:11
我隻i仔宜家一年兩個月 我都係一星期比一次吐毛膏 都係比一毫子份量左右 但咁耐 我只見到i仔嘔過一次
5 _% S+ C7 d! ?! X1 k
: k- E2 H% [7 M* {3 c/ U我都成日聽人講 d貓食完會嘔 用人既角度 成日咁嘔 我都覺得好傷胃  ...
$ W* Q  W- F4 B, D" hannie728 發表於 2011-10-13 18:11

1 A' e& z' D: d1 K# Z係呀,我都係每星期給一次吐毛膏比啲貓食,有時隔半日或一日間中會嘔啲香蕉形毛球,聽講話呢啲毛球如不吐出嚟係好禍害健康的,有時睇到啲紀錄片見一啲貓科動物如獅子咁,佢哋都有嘔吐呢個動作的,可能貓科個胃係特別脆弱
作者: wahtung    時間: 14-10-2011 11:14
嘩 彩雀都有   ^4 y' D- G4 |+ U4 h1 a& ?, f. ~
annie728 發表於 2011-10-13 18:13
3 h: |$ u! N/ f
好似出面啲人叫嬌鳯,係屬小鸚鵡品種嚟,講起鸚鵡,香港如養那種金剛鸚鵡是否要攞牌照
作者: cc4321    時間: 14-10-2011 11:20
54# wahtung
3 [9 V8 O* d8 L4 L
* A9 a  O3 Z/ J: x3 E5 h8 o# i, `9 ~) R, s4 _" S* `
我都養過蜥蝪,螳螂同狗,但係狗死左就真係唔敢再養因為投入太多感情,死左真係接受唔到,所以發誓永世都唔會再養狗,依家齋養陸龜,有錢同時間想玩埋蛇,變色龍
作者: wahtung    時間: 14-10-2011 12:07
54# wahtung
3 N" v: U/ B: x- V# m& D3 |% \  i
1 X6 A& {. S+ z+ e. @# {( \1 P1 M) ~+ W- i! [
我都養過蜥蝪,螳螂同狗,但係狗死左就真係唔敢再養因為投入太多感情,死左真係接受唔到,所以發誓永世都唔會再養狗,依家齋養陸龜,有錢同時間想玩埋蛇,變色龍 ...! \- d6 Q4 S9 _
cc4321 發表於 2011-10-14 11:20

) M% x6 F- U- A嘩,容乜易遲吓你養埋哥斯拉,異形同血獸架講笑詐
作者: annie728    時間: 16-10-2011 04:00
係呀,我都係每星期給一次吐毛膏比啲貓食,有時隔半日或一日間中會嘔啲香蕉形毛球,聽講話呢啲毛球如不吐出嚟係好禍害健康的,有時睇到啲紀錄片見一啲貓科動物如獅子咁,佢哋都有嘔吐呢個動作的,可能貓科個胃係特別脆弱: ...
" K- M6 m& N8 j" m% p2 s- y/ owahtung 發表於 2011-10-14 11:11

, d: i: K, l/ d/ P* r
- n5 z( U; s1 S6 R) d
0 J5 d/ F9 o2 d9 s4 D! q/ M6 }但我隻i仔就係好少嘔 我唔知係好定唔好
作者: annie728    時間: 16-10-2011 04:02
54# wahtung
& B/ S- @$ Y8 o- y/ L
  y" M4 P) @7 _* h: o  c5 q8 w! ?. s8 E( o! {5 @
我都養過蜥蝪,螳螂同狗,但係狗死左就真係唔敢再養因為投入太多感情,死左真係接受唔到,所以發誓永世都唔會再養狗,依家齋養陸龜,有錢同時間想玩埋蛇,變色龍 ...0 w, o) \4 _; C8 ~6 ~
cc4321 發表於 2011-10-14 11:20
% n% I# l& q1 E8 _, H
$ @7 L+ }* A4 v$ V# {' w

; s- e, W: B& q( ?' g7 z; F
2 f' g9 f5 a$ R3 @, }6 r+ e我媽咪都有朋友專養蛇蟲鼠蟻 變色龍應該幾得意
作者: annie728    時間: 16-10-2011 04:06
4 H$ G/ x" r) q; P

0 z. ~" Z) X: R我好鐘意i仔望上去既表情 好靚仔
作者: bb_q_888    時間: 16-10-2011 13:27
65# annie728 ! f( C, P& A2 T: l
5 K2 n' e8 z, y
你隻貓無論點睇都咁靚.
作者: wahtung    時間: 16-10-2011 15:07
http://i234.photobucket.com/albums/ee178/greenochoy/dde5f567.jpg3 U0 ]  y3 S7 y0 n5 a) i
' f8 V( h* H; ^
我好鐘意i仔望上去既表情 好靚仔 4 @/ e  X& l$ q8 Y; M8 J
annie728 發表於 2011-10-16 04:06
: r% U& D" \4 o- m( U
咦,妳揾乜嘢令牠主意,佢眼定定咁,不過真係好靚仔
作者: wahtung    時間: 16-10-2011 17:17
65# annie728 4 W0 M$ p7 |" @) R7 K- _, L+ M

% {. R6 t3 d) m7 Q" A3 M
5 A4 U2 U( Y! A
作者: annie728    時間: 17-10-2011 02:05
65# annie728  : e) I) E: w: V7 u  P3 d" V

; j( c6 q* C3 z/ ~9 g你隻貓無論點睇都咁靚.3 w( `4 u. V- d! M. V
bb_q_888 發表於 2011-10-16 13:27

4 y- Q' Y% J: W# f. k
, `! k( l; U$ p$ O! ?( }7 H" P, F5 {5 f) V; U, f$ `
哈哈 佢daddy 媽咪都係參加貓展比賽囉冠軍 所以生左佢個咁靚仔 我仲以為係細個果段時間靚仔 宜家越大越靚仔 同乖乖
作者: annie728    時間: 17-10-2011 02:07
65# annie728 5 Q9 g; W+ G2 @- L
; I, p' Y# T% m( r0 \+ J

9 f: g; E& i+ ^$ d9 t/ w( j# i9 |9 |. V" |  m6 v5 R% }" q
wahtung 發表於 2011-10-16 17:17
. z* h* Y) k* r: v9 ]
- J% k7 z6 i% \# K) ?# W
# v* T' p# I- C9 x+ `& G! q
佢係屬於蝴蝶紋三色貓??:)
作者: admin    時間: 17-10-2011 02:09
65# annie728  
" W6 c9 c) e* {4 ^6 |9 Z; o% f
6 ]9 t: a4 Z/ F4 @你隻貓無論點睇都咁靚.
1 k! k+ Z2 Q( k4 ~# J/ H/ xbb_q_888 發表於 2011-10-16 13:27

( j8 x9 I( y! w
/ D6 y# p& R! b$ L# O7 W% r. u5 i嘿,你未見過我個隻姐
作者: admin    時間: 17-10-2011 02:10
但我隻i仔就係好少嘔 我唔知係好定唔好
5 |! Q" M) ]' _% S. A) wannie728 發表於 2011-10-16 04:00
: [1 z0 I2 H; i7 m* p
# b& x, [+ J# A/ Y
唔係呀…佢見到老溫的金句就…
作者: annie728    時間: 17-10-2011 02:10
咦,妳揾乜嘢令牠主意,佢眼定定咁,不過真係好靚仔
  \: l# Y( j8 q& @wahtung 發表於 2011-10-16 15:07
; R2 H2 i! S5 i  Y
4 H' H. n- g5 r' v/ ]

( v4 I  i4 y; W/ X5 o) Q我係搵緊佢好鐘意毛毛老鼠公仔引佢啦 望到眼金金0 g) d: B( ~+ O( }, i/ V! I: v( B

+ P  b$ v1 |% |+ O5 t  b* ]不過我同佢影親相都好困難 成日要搵野引佢

作者: annie728    時間: 17-10-2011 02:11
唔係呀…佢見到老溫的金句就…0 w8 e5 @7 K+ x" a7 S+ o
admin 發表於 2011-10-17 02:10
" Z# [4 P6 D' s8 e) k0 T
# ^$ x  ^2 W" p
5 l9 [$ @% p; w# [

0 l& j8 Y( }6 ]. _溫sir
作者: annie728    時間: 17-10-2011 02:12
嘿,你未見過我個隻姐- q7 {% ^) f' `7 V4 K2 e
admin 發表於 2011-10-17 02:09
5 D, S% T) b/ Q

! y! {' I' A( ?  u0 j  _& m4 _3 Q7 `7 e/ O, ?. U

1 e: j- w7 _/ j% s' ]. p5 E你果隻咩先 ????
作者: wahtung    時間: 17-10-2011 10:21
我係搵緊佢好鐘意毛毛老鼠公仔引佢啦 望到眼金金% Z- v4 H) y/ o- B6 W! o! n& e% ?7 B
$ q1 x0 k3 h5 T7 c# G
不過我同佢影親相都好困難 成日要搵野引佢 2 J) N, F: @4 M
annie728 發表於 2011-10-17 02:10

. z: N& e8 S! Z我果隻細貓就肯影相,一見到人攞住相機就企定定 大果隻就週身郁無咁鍾意影相
作者: annie728    時間: 18-10-2011 01:31
我果隻細貓就肯影相,一見到人攞住相機就企定定 大果隻就週身郁無咁鍾意影相
+ b2 x" v5 ~+ ^! I! ]$ v+ h  D* _wahtung 發表於 2011-10-17 10:21

: v6 G1 l% ?1 r" Y
$ E) D  b% B- y/ X+ i& h7 f
) e+ U- x2 f( G! F1 t: W5 c4 \  ?2 S: q7 T3 [' s6 ~
woo 咁都幾好woo 我好難幫i仔影到相  佢好似知我影佢 佢就特登玩野
作者: wahtung    時間: 18-10-2011 10:35
woo 咁都幾好woo 我好難幫i仔影到相  佢好似知我影佢 佢就特登玩野( n/ @5 b4 I. W4 g
annie728 發表於 2011-10-18 01:31

( \8 C$ U8 ?0 ?& r( a2 Y咁佢唔挑皮活潑又無咁可愛啫:)
作者: wahtung    時間: 25-10-2011 16:20
wahtung 发表于 18-10-2011 10:35
. Y+ S# k3 E; `( V咁佢唔挑皮活潑又無咁可愛啫:)

& z) J+ F4 {) G$ g睇到呢段新聞好唔開心呀,啲人咁無陰公架
  {7 h+ F; h3 h: \# o- p4 f7 n* O9 E/ w6 F3 T# b" W7 `
新蒲崗四隻初生小貓疑被拋落街死亡: Z# T: F6 ?* C/ Q3 `) s
1小時50分前寄給朋友列印新蒲崗崇齡街八十二號,最少四隻初生小貓,懷疑被人從一幢大廈,擲落附近後巷死亡。現場一隻貓徘徊不肯離去,懷疑是貓媽媽,警方將案列作虐待動物案處理。

作者: wahtung    時間: 25-10-2011 17:47
wahtung 发表于 25-10-2011 16:20
* ~& n' a* R2 D7 n" Y& F' z% a睇到呢段新聞好唔開心呀,啲人咁無陰公架     B$ d2 S4 a* L2 S

G% p% c: f0 I& d) G- N" r" q0 B新蒲崗四隻初生小貓疑被拋落街死亡

6 d7 a% D% a9 h% Y  Z好似話暫時拘捕咗一名男子喎$ Z' ?* T; {7 b: X( d# u

% x& g' W5 U9 k新蒲崗崇齡街八十二號,五隻初生小貓懷疑被人從大廈擲落附近後巷受傷,警方列作虐待動物案處理,在大廈內拘捕一名男子,五隻小貓交由愛護動物協會照顧。# v7 p/ n, d+ V# S+ g
下午近一時,一名女途人在現場大廈後巷,見到兩隻小貓由高處墮下,懷疑有人虐畜。警員到場發現五隻小貓,而現場一隻貓在徘徊不肯離去,懷疑是貓媽媽。

作者: 林風    時間: 25-10-2011 20:07
wahtung 发表于 25-10-2011 17:47   h; e" J4 N9 j0 i3 j: ~' ?1 X% B
好似話暫時拘捕咗一名男子喎. J, J" g# k+ v+ q! O
$ R4 Q. i4 c' p
新蒲崗崇齡街八十二號,五隻初生小貓懷疑被人從大廈擲落附近後巷受 ...
6 v$ i. z1 A, ~+ x4 ?, S
呢d我覺得會有報應!!!!
作者: wexchau    時間: 25-10-2011 20:33
wahtung 发表于 25-10-2011 17:47 ) c& M3 B" X* V) U3 W6 b7 C
好似話暫時拘捕咗一名男子喎
) \3 ?# `1 I* K, G$ V4 P) v5 i  w8 a) W# ~6 W
新蒲崗崇齡街八十二號,五隻初生小貓懷疑被人從大廈擲落附近後巷受 ...

6 M0 ~. j  H5 [8 J' g呢d人心理變態..一定有天收
作者: wahtung    時間: 25-10-2011 21:04
林風 发表于 25-10-2011 20:07 ) J8 m# g3 I9 E! w
呢d我覺得會有報應!!!!

* [: p9 h! ?1 U" [$ }啲變態者一定有報應的 咦...師兄頭像成個伯爵咁
作者: wahtung    時間: 25-10-2011 21:05
wexchau 发表于 25-10-2011 20:33
6 I: B+ z+ `1 |, A4 j6 ?+ T呢d人心理變態..一定有天收
" |, v" `& p1 {
係呀,呢啲全無人性,肯家欺善怕惡,專蝦啲小動物
作者: wahtung    時間: 26-10-2011 10:51
wahtung 发表于 25-10-2011 21:05 : {* ?# |( ^0 G, t: ^# ?0 V& @2 q( p
: V0 h, _$ |: V: a: _
新蒲崗崇齡街發生令人齒冷掃貓落街事件。一頭黑色本地短毛貓媽媽,昨午帶同五隻初生子女在大廈一樓簷篷嬉戲時,疑貓叫聲惹起對上劏房住客不滿,有人手持掃帚探頭出窗,拍打貓母子,更將四頭小貓「掃落街」,小貓墮地受傷,其後送愛護動物協會照顧。可憐貓媽媽事後一直現場徘徊尋找子女,警方正追緝涉案虐貓狂徒。
! S* H2 b; [! ~9 [" P, _% V& h愛協發言人表示,墮樓四小貓無表面傷痕,經獸醫檢查後證實無骨折,暫由協會代為照顧。四小貓三雌一雄,估計僅數星期大,屬本地短毛貓,全部黑色,相信是流浪貓。而倖免於難的「小五」昨傍晚亦被捉到,交到協會與兄弟「團聚」,但貓媽媽則在消防員捕捉時逃去無蹤。# U0 H9 D0 D, M) T. R+ k
現場為崇齡街如意大廈向越秀廣場方向的一樓簷篷,昨中午 12時許,貓媽媽帶同五子女到簷篷玩耍。/ Q3 p1 w+ c+ R
6 p. @! o9 a& E; @: ]9 p
貓媽媽徘徊尋子女
3 o" i$ L4 g# h) p1 o: |, [其時,一名姓張 31歲女子途經後巷,聞貓叫聲抬頭一看,赫見簷篷對上其中一個窗戶,有一名中年漢探出窗外,手持掃帚拍打貓群,先有兩隻小貓被掃落後巷。張與另一路經女士立即喝止,但「兇徒」不肯收手,再掃多兩小貓落街,另一大一小貓則逃脫。, W6 L1 g' r# c' G
張女士目睹小貓墮地後不能動彈,部份更口鼻流血,立即報警,有熱心者拿來紙箱,安放四受傷小貓。未幾警員接報到場,並用警車將受傷小貓接返警署,再通知愛協人員到來接走。
& @0 `2 Q& o$ O1 h
6 f/ e/ t7 t9 D* c" G, t( t另方面,警方根據目擊者資料,到大廈一樓可疑單位調查,發現上址是劏房單位,「虐貓狂」出現的窗戶是共用地方,當時其中兩間劏房內有兩名男住戶,警方帶走兩人返署助查,但他們矢口否認與案有關。警方列作虐待動物案處理,交黃大仙警區刑事偵查第 8隊追查,暫未有人被捕。事後貓媽媽與小五一直在簷篷徘徊,貓媽媽不時攀高爬低尋找子女。為令牠們一家團聚,警方、漁護署、及消防到場協助,至傍晚時分,消防攀梯爬上簷篷,在冷氣機旁捉回小五,但貓媽媽似不領情,敏捷跳跑,逃去無蹤,而被擒小貓稍後被送至愛護動物協會。
作者: wahtung    時間: 26-10-2011 11:40
wahtung 发表于 25-10-2011 21:05 + W6 C% b! i$ z3 ?
1 m/ s# g6 V$ D: @. B) H+ X0 q- V
冬季就快到,啲狗狗又好大鑊,唔食六九唔得咩
- ]$ C. X" c) v0 B2 w' w' K8 |# D5 m- ]9 O" K1 q; t
http://tv.on.cc/index.html?s=3&a ... 9M&d=1319525423
作者: wahtung    時間: 29-10-2011 10:33
annie728 发表于 16-10-2011 04:06
" Q- c# f. N2 D7 Y3 ~0 B3 f我好鐘意i仔望上去既表情 好靚仔
! z8 L0 z0 v# W5 r$ r& M, ^7 @+ P
呢隻貓貓幫主人梳頭呀
: C; a  ]$ l' S! m+ b7 \ $ \' U: e5 l8 I. L: z0 ]$ f
[youtube] " L( k5 f, o- p; c8 S# s
) z# |3 V% Y# Z. v6 c; }
[/youtube]# t7 B% C& n% }
[youtube]n3LFzqLEz3I[/youtube]
作者: annie728    時間: 29-10-2011 21:58
wahtung 发表于 26-10-2011 10:51 ( k3 E( o! v* U5 }9 C" N+ W
新蒲崗崇齡街發生令人齒冷掃貓落街事件。一頭黑色本地短毛貓媽媽,昨午帶同五隻初生子女在大廈一樓簷篷嬉 ...

& i3 i/ `$ P+ Y( m等天收啦 呢d人
作者: annie728    時間: 29-10-2011 22:03

1 o, U9 F4 i- z
" g. m: m/ g  {7 T6 \0 w2 s: {0 `" C) R/ W
i仔 寫真集
作者: man152    時間: 30-10-2011 12:51
annie728 发表于 29-10-2011 22:03
' H) m3 ]9 m% mi仔 寫真集
& A+ _3 D& `: {) {" [" ^
要同主人一齊影先賣
作者: wahtung    時間: 30-10-2011 16:43
annie728 发表于 29-10-2011 22:03 5 S: v5 ^- z+ V. M" H4 ^
i仔 寫真集
* m- b7 r- V3 g- q- z% `
牠瞓覺的樣子好可愛
作者: cc4321    時間: 30-10-2011 19:34
wahtung 发表于 26-10-2011 10:51 , j. n/ \/ P5 S8 x
新蒲崗崇齡街發生令人齒冷掃貓落街事件。一頭黑色本地短毛貓媽媽,昨午帶同五隻初生子女在大廈一樓簷篷嬉 ...
2 h3 R, f5 r4 ?( y, j5 R
呢d新聞係唔想睇
作者: annie728    時間: 31-10-2011 02:24
man152 发表于 30-10-2011 12:51 / z( V6 z7 K# O% j% n1 ?
要同主人一齊影先賣

) D7 o9 q4 q8 E哈哈 我反而少同佢影 好難影佢討厭拍照
作者: annie728    時間: 31-10-2011 02:27
wahtung 发表于 30-10-2011 16:43 ! C- e4 P4 s+ Q$ b! ?4 w
牠瞓覺的樣子好可愛

) B/ |) f. d# \( @( a6 j1 U係呀我影相影得最多都係佢訓緊時候
作者: wahtung    時間: 31-10-2011 10:25
annie728 发表于 31-10-2011 02:27 + G: \& d: C9 ^0 }* [/ j& S
係呀我影相影得最多都係佢訓緊時候

! h: H1 T- q; Y) R0 {佢緊係好百厭
作者: wahtung    時間: 31-10-2011 10:26
cc4321 发表于 30-10-2011 19:34
, m, \! T! b9 l. Q9 [呢d新聞係唔想睇

V- p7 b" V. n1 @; O! V& V7 k1 ]啲人好變態,欺啲小動物
作者: annie728    時間: 1-11-2011 00:27
wahtung 发表于 31-10-2011 10:25 / B% A. {, a0 [& a9 L
佢緊係好百厭
+ d5 H' t: R$ d
係呀
作者: wahtung    時間: 2-11-2011 11:09
annie728 发表于 1-11-2011 00:27 0 b! `5 v9 Y% X
係呀
. @+ f3 |9 @! k
我果隻細貓仔又係好百厭,我一出咗街牠成日開我啲櫃桶
作者: wahtung    時間: 4-11-2011 20:39
$ _* d5 m% R0 o, `
annie728 发表于 1-11-2011 00:27
- S% |- }( E4 j; t1 I2 p係呀
* h7 W8 q/ x  A/ Q

$ S: E$ Q! u" m; D我今日去我朋友屋企睇到佢隻英國短毛貓,好可愛,又好肥,叫啊豹
3 S: ^+ B- M' l8 y. L
# |% J0 U' l. z$ [3 P8 F6 A7 x[attach]1409[/attach]; _/ t7 p. l9 B5 C3 J! U
[attach]1411[/attach]
作者: wahtung    時間: 9-11-2011 16:02
" r" a6 M7 S1 l' c
wahtung 发表于 4-11-2011 20:39 $ h" B3 t; d  ?( [1 ~6 ]! i9 Q$ g
我今日去我朋友屋企睇到佢隻英國短毛貓,好可愛,又好肥,叫啊豹

. H  k% b) \  o  D6 ]. U$ C( F3 f0 P, }: l5 U/ v" `: d7 ^
踩滑板的狗呀; Y, Z/ I5 {$ Y: X
6 a# P0 \9 [- s8 n5 m9 |+ L
[youtube]   S9 \( b0 g4 \0 T
+ L, J5 ~0 L8 g+ Q5 v
[/youtube]4 U" @% ^: w3 @" \2 Z# B
[youtube]CQzUsTFqtW0[/youtube]
* h0 _. U2 n! m3 g5 I! V) w1 `$ C
/ K( S' }7 D. ]6 a& H乜隻狗會坐係梳化睇電視" r! A: W% r% ^" q# Q0 y+ H

0 m& C" v. R1 C% x[youtube]
9 q$ y& j, k' e( m4 j3 I3 D. |% q- _3 [, F; b$ h- g
[/youtube]
* z, n! p" N' e  A) `0 [[youtube]m8rxXamfh5c[/youtube]0 V% ]' D6 z+ m  {" @7 e6 \
  ]4 o3 [- S( _. t' J; ?
啲貓仲乜搞隻豬呀
) q  a* W% Q9 ?, a, O- c, @" B, V1 ]
5 Q8 Q4 A  @' D9 p+ T0 X6 d[youtube]bgmcNG9Lyu8[/youtube]

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3