破產聯盟

標題: pppw 被磪診為豬…… [打印本頁]

作者: pppw    時間: 13-5-2010 14:55
標題: pppw 被磪診為豬……
pppw 被磪診為豬咁蠢!!

話說當年小弟年少無知  ,走去學人買下馬仔咁,想話贏番三兩餐飯,換架靚車,玩弄下人生咁 ;但對馬仔認識又一竅不通喎  ,ok  唔緊要,個腦識轉架嘛 !諗住識幾隻字,咪走去買份老五馬經睇睇,將入面d 乩文細意參詳下囉 ;如是者,鑿壁偷光,謝絕探訪,寒窗纘研,再經過多番引證,呵呵,自覺略有少成了 ;is my show time,選定良辰吉日,將牛刀小試咁啦,最後揀左一場夜馬作為練習,該場賽事一共出馬八匹,但根據乩文提示,居然有六隻畜生都有機會喎,這個提示對於看官來說,應該係一個難題,但對於小弟當年生理及心理狀態都係笨笨實實來講, 一 d 都唔成問題,一於六隻買晒  ,單睇牌面,贏面甚高,真係未開跑都已經贏左個勢先

叮,鐘聲一響,開跑,六隻畜生一路帶頭、快放,時而一號在前,時而四仔加鞭,2356亦前後呼應,總之就過引嘍,當時—邊睇就一路呻笨買得少 ,重心諗一定要答謝神恩,香燭生果&燒一定唔可以少得,供奉老五咁啦 ,點知就係呢個 moment,一仔墜馬,2356紛紛閃避,四仔重無左影漆,當時個心情就好似玩跳樓機咁,直插谷底,個心就係識默念 ---老五顯靈,老五顯靈……或者,老五又真係顯左靈都未知 ,因為輸錢皆因贏錢起嘛!!
作者: dopod123    時間: 13-5-2010 15:13
老五啲文我就睇唔明,只知有運點都win
作者: pppw    時間: 13-5-2010 15:18
2# dopod123

時運高就真係乜都順頭順路。:)
作者: admin    時間: 13-5-2010 22:52
華哈哈!一場買 6 隻,咁不如買晒好過啦
作者: nokia    時間: 13-5-2010 22:54
1# pppw

3 p 兄愈來愈生鬼
作者: reborn    時間: 14-5-2010 00:17
你嘅詞匯好生動有趣ing
作者: lok196305    時間: 14-5-2010 08:43
哈哈~3P兄~真係比你笑死 ~之後仲有無再接再勵,定係咁先呢?
作者: pppw    時間: 14-5-2010 13:06
7# lok196305

無玩嘍,係有時湊下熱鬧,幾個朋有夾份買少少玩下就有,都係輸多。
作者: lok196305    時間: 14-5-2010 14:47
8# pppw

咁咪醒囉~邊會係pig呀
作者: dopod123    時間: 14-5-2010 20:14
4# admin

我以前有個朋友一仲好笑,唔識賭馬間中買吓p但次次都一場2-4隻,有次佢一場買3隻,跟住仲話想全中,仲叫我跟於事我買咗60蚊三重彩.

結果真係大家都收錢 T派彩3個幾.果次之後佢冇再玩.
作者: WATER    時間: 4-6-2010 15:04
3p兄廟街有個吉檔位啱你去開檔講故
作者: pppw    時間: 4-6-2010 21:00
3p兄廟街有個吉檔位啱你去開檔講故
WATER 發表於 2010-6-4 15:04

係廟街搵食真係少 d 背境都唔得啊,應該要俾保護費 !我寧願係度吹下水,娛己娛人好過
作者: delay-nomore    時間: 2-7-2011 23:09
比你笑死
作者: delay-nomore    時間: 2-7-2011 23:11
pppw 被磪診為豬咁蠢!!

話說當年小弟年少無知  ,走去學人買下馬仔咁,想話贏番三兩餐飯,換架靚車,玩弄下人生咁 ;但對馬仔認識又一竅不通喎  ,ok  唔緊要,個腦識轉 ...
pppw 發表於 2010-5-13 14:55

輸錢皆因贏錢起.....totally agree

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3