破產聯盟

標題: 各位已破產人仕, 覺得自己完成破產期, 能否東山再起? [打印本頁]

作者: hic2008    時間: 8-2-2009 16:59
標題: 各位已破產人仕, 覺得自己完成破產期, 能否東山再起?
各位已破產人仕, 覺得自己完成破產期, 能否東山再起?

作者: gpo4074    時間: 8-2-2009 17:01
如果過左三十幾四十歲申請左破產,我認為東山再起的機會好微,一來年已開始大,二來不如平平淡淡過埋下半世,留番個錢徬吓身養老仲好.
作者: roy    時間: 8-2-2009 17:03
標題: 回復 #1 hic2008 的帖子
你諗都諗到無乜可能啦.一年咁多人破産,但咁多年來有幾日個阿B,狄娜出現吖.
作者: bb_q_888    時間: 8-2-2009 17:12
如果有得選"唔知".我會投票佢,雖然機會渺茫...我都未想下定論,

心理好容易拘束住行為.生活方向,希望大家都要努力d向前望.
作者: admin    時間: 8-2-2009 23:37
原帖由 roy 於 2009-2-8 17:03 發表
你諗都諗到無乜可能啦.一年咁多人破産,但咁多年來有幾日個阿B,狄娜出現吖.

狄娜唔關事

佢自已清左啦係有線

佢個時其實有錢,不過因為佢係共產黨的人,要以乜都無,先至光榮,所以去破產,當時佢係間諜,佢其實想要乜都唔係一個問題。
作者: 温sir    時間: 9-2-2009 01:42
我就話得嘞!東山再起嘅定義,睇你定喺邊度,
簡單講句....破咗產唔代表唔可以買六合彩,派彩亦唔係不準派比破產人仕,只要有得買,就一定有機會!
東山再起東山再起東山再起東山再起
作者: chanchen    時間: 9-2-2009 02:34
東山再起.....已經不可能啊!! 而家我只求安穩既生活!!
作者: reborn    時間: 18-2-2009 00:06
向前看 只要是旦一樣人生追求嘅嘢能夠達到 就係東山再起------可以係開心無憂無悔做人都得架

上述係我話俾自己聽^^
作者: 遊戲    時間: 23-2-2009 23:54
什麼是東山再起?? 一係中六合彩,一係你現在仲係18~22!
作者: gko    時間: 24-2-2009 00:03
朝頭早起身果時咪會起囉。
作者: rickymanman    時間: 3-3-2009 18:19
今日唔知聽日事.天外有天,人外有人,有什麼不可能..
作者: 小人物    時間: 4-3-2009 00:49
其實可以過得比破產前既生活好
就應該算叫做東山再起啦
作者: zbridgehead    時間: 25-3-2009 09:53
東山不會再起,只會一沉不起!

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3