破產聯盟

標題: 賭博真係壞三觀。你地又點戒賭 [打印本頁]

作者: 外圍撚    時間: 4 天前
標題: 賭博真係壞三觀。你地又點戒賭
細路35 而立 衰賭入學 之前玩網上百家樂 平均一鋪 一萬 ,有時五萬 十萬 一鋪百家樂都試過。 但其實自己打份牛工。正所謂輸錢皆因贏錢起 。最高峰贏過一百萬有多。果時覺得返工無用 工作上都唔上心  返一日休幾日果隻 因為我果時落一注已經差不多1/3份糧。覺得返黎都哂氣。我上網禁個制 五分鐘都唔洗就贏到份糧返嚟 。價值觀出哂問題。最後輸到入埋學。不過依家仲有賭 雖然限制自己賭極唔可以超過一千注/又或者限個數比自己輸。 但過左幾個月 真係無輸超過自己限制果個數。但諗落又好無謂。不如儲起佢好過。但好似心中有個賭癮。今天起立心想戒 各位師兄們又用咩方法戒賭?
作者: ccckeikei    時間: 4 天前
師兄,網上896,真係唔好掂,識幾個真係俾佢搞到
ccckeikei 發表於 17-9-2024 13:08
師兄,網上896,真係唔好掂,識幾個真係俾佢搞到

贏過錢。依家一有錢就身痕。一出糧大部份已經比哂老婆管。留返幾千比自己過。 但都係拎依幾千去賭
作者: 金龍華    時間: 4 天前
賭波賭馬都仲要等開場,網賭百家樂,戒啦!死路一條
作者: a981142    時間: 4 天前
100萬,真係可以提現咩?
錢全部借返黎?爭幾多入學?
戒啦,講多無謂
作者: Anmi2019    時間: 4 天前
外圍撚 發表於 17-9-2024 15:30
贏過錢。依家一有錢就身痕。一出糧大部份已經比哂老婆管。留返幾千比自己過。 但都係拎依幾千去賭  ...

Cap底個網d出入數記錄,方便之後解話用,之後一嘢del咗個網。
心引嚟啫,一日無玩可以會手痕,搵其他嘢做,過多幾日幾個月,捱過咗就會無咗條引啦。
咁撚辛苦返工先賺1千幾百,幾秒就輸撚咗去養人,自己拎去食好西好過啦。提自己,唔要再做猪閪!
a981142 發表於 17-9-2024 15:50
100萬,真係可以提現咩?
錢全部借返黎?爭幾多入學?
戒啦,講多無謂

提到過9十幾萬出黎。都無用過。心諗賺多一百萬就停 ,之後留左20萬係到玩。 點知幾日輸哂埋輸埋果90萬。輸完又想追。去銀行借 30萬 30萬咁借 最後借到銀行唔批 大約90萬左右 因為我太短時間借好多錢。 銀行唔批就去搵財仔 借到財仔又唔批 去搵二線, 到二線都唔批 就搵電話數 但最後因為驚所以無借電話數。 total 差球半左右。
Anmi2019 發表於 17-9-2024 15:56
Cap底個網d出入數記錄,方便之後解話用,之後一嘢del咗個網。
心引嚟啫,一日無玩可以會手痕,搵其他嘢做 ...

唉,一無聊就想禁。太方便。 入錢幾分鐘就到網戶口。提錢又係。 贏就好啦但一輸又想追。 已經唔比自己咁多錢。留幾千一個月。但好多時都會賭埋。 琴日先輸左兩千 得返幾百蚊過依個月
作者: whysocrazy    時間: 4 天前
師兄賭開咁大而家賭咁細應該好冇癮,搵其他野學下好過,我同你差唔多但冇贏過大錢 而家學下車修心養性
作者: ccckeikei    時間: 3 天前
外圍撚 發表於 17-9-2024 16:37
唉,一無聊就想禁。太方便。 入錢幾分鐘就到網戶口。提錢又係。 贏就好啦但一輸又想追。 已經唔比自己咁 ...

咁樣其實好大鑊。。因為你腦入面,已經覺得佢曾經俾你贏成90萬,即係永遠都會覺得呢啲網賭有機會,仲要咁方便,有上網又有得玩。。。破產的確係令你借唔到錢,但唔知邊日又會出事
作者: 外圍撚    時間: 3 天前
ccckeikei 發表於 18-9-2024 10:59
咁樣其實好大鑊。。因為你腦入面,已經覺得佢曾經俾你贏成90萬,即係永遠都會覺得呢啲網賭有機會,仲要咁 ...

我今日開始cut 哂轉數快 唔比自己賭 轉數快太方便
作者: whysocrazy    時間: 前天 02:18
外圍撚 發表於 18-9-2024 12:37
我今日開始cut 哂轉數快 唔比自己賭 轉數快太方便

破左仲用fps收付錢唔驚咩
作者: 外圍撚    時間: 前天 08:26
whysocrazy 發表於 19-9-2024 02:18
破左仲用fps收付錢唔驚咩

賭仔驚咩 用支付寶 同埋輸多勝小  全部都係入款
作者: whysocrazy    時間: 前天 10:31
師兄你出現金糧 報無業 用朋友戶口算啦 咁樣會捉蟲
作者: 外圍撚    時間: 前天 10:36
whysocrazy 發表於 19-9-2024 10:31
師兄你出現金糧 報無業 用朋友戶口算啦 咁樣會捉蟲

無啦 依家已經cut哂轉數快 唔比自己再網賭了

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3