破產聯盟

標題: 生活開支單據 [打印本頁]

作者: Jo883    時間: 8-9-2024 15:22
標題: 生活開支單據
1. 請問師兄係咪全部留單影印(單會甩色),個量都幾多,係公司影印唔方便,請教下有冇方便d方法
2. 淘寶買野的是否接受的
3. 電費,水費5月用量,但6月交,應該納入5月或是6月
4. 親戚白事花牌,帛金,問左外判話納入生活費;如8月用多了是否可納入9 月開支

謝謝

作者: tony浸信會    時間: 8-9-2024 21:14
download 碎碎念 手機apps 就可以用手機影低收據啦!仲可以分門別類記得邊張單用於那一項開支
作者: Jo883    時間: 9-9-2024 01:07
tony浸信會 發表於 8-9-2024 21:14
download 碎碎念 手機apps 就可以用手機影低收據啦!仲可以分門別類記得邊張單用於那一項開支 ...

之後點樣比受託人? 佢叫我到時寄比佢
作者: grosjeanalan    時間: 9-9-2024 07:34
Email, 郵寄或者直接上門比佢
作者: tony浸信會    時間: 9-9-2024 18:43
Jo883 發表於 9-9-2024 01:07
之後點樣比受託人? 佢叫我到時寄比佢

開支表你係apps 輸出數據、再砌翻出來     你依家唔學     到交年報就更無頭緒.............   至於應付受托、好简單     把成叠收據寄比佢等佢慢慢分析        信我啦    你咁做的話佢寧願望下你的 apps       根本上學會用apps      要計 收入vs 支出係每一個成年人都能應付
作者: lumimi    時間: 9-9-2024 21:36
其實細單唔駛keep, 保留電話費, 水電媒大數就keep下, 我交年報只是, 報表, 糧單, 銀行月結單就得
作者: Jo883    時間: 4 天前
tony浸信會 發表於 9-9-2024 18:43
開支表你係apps 輸出數據、再砌翻出來     你依家唔學     到交年報就更無頭緒.............   至於應付 ...

我依家用Excel Mark數
我個外判好嚴格,所以唔敢鬆懈

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3