破產聯盟

標題: 入學 等宣誓 [打印本頁]

作者: Hchl    時間: 31-8-2024 13:18
標題: 入學 等宣誓
自己on居信左啲清數計劃
最後清唔到不特止
債務宜家仲去到100個
已入紙 宜家坐左喺到等宣誓
個腦一片空白……
作者: Cs618    時間: 31-8-2024 14:16
仲要等宣誓 算入紙 等臨時no
作者: mirror0822    時間: 31-8-2024 14:59
原來星期日破署都有人返工。
作者: mirror0822    時間: 31-8-2024 14:59
星期六
作者: Hchl    時間: 31-8-2024 23:43
我去三姓到搞
作者: Cs618    時間: 1-9-2024 08:57
三姓有排拖 佢大把生意做到嘔
作者: 天意玩弄人心    時間: 1-9-2024 13:18
其實最快一定係自己申請 即日入表連宣誓 即日已經可以有Number
作者: mirror0822    時間: 1-9-2024 14:22
每年7000幾宗破產案、每個賺5000、三姓接到一半生意都發達。
作者: 天意玩弄人心    時間: 1-9-2024 15:23
mirror0822 發表於 1-9-2024 14:22
每年7000幾宗破產案、每個賺5000、三姓接到一半生意都發達。

實有一半幫襯三姓
作者: a981142    時間: 2-9-2024 12:22
個清數計劃係點?1蚊都無幫你還過?
作者: Hchl    時間: 13-9-2024 16:39
a981142 發表於 2-9-2024 12:22
個清數計劃係點?1蚊都無幫你還過?

佢會要你交曬TU同所以債務紀錄
講同做到好想幫你咁(Make sure你無電話數/睇你電話even)
最後會批一筆錢比你清曬佢
咁你就會所謂TU高分返啲
三個月後「上銀行」
你會分別從兩間銀行借同樣數(要自稱清數)
然後你會有兩筆數 一筆比佢地一筆清埋你剩低果啲
簡單講: 債冚債 仲會double左原有債務去到最後其實你係唔會還到

PS 所有手續費係交收現金方式收取 係唔會有紀錄

所以唔好信任何所謂拉高TU清數計劃 我就係on居亦都係警世case

宜家已有no. 等聆訊

作者: 天意玩弄人心    時間: 13-9-2024 17:12
Hchl 發表於 13-9-2024 16:39
講同做到好想幫你咁(Make sure你無電話數/睇你電話even)
最後會批一筆錢比 ...

咁你最後破佢地條數 定借左銀行找佢地條數先破
作者: jerryw1997    時間: 13-9-2024 22:59

所以正正經經行返DRP/IDRP/IVA/破產最穩陣
作者: grosjeanalan    時間: 14-9-2024 00:00

即係個啲咩二線清數計劃, 清數X個啲 ?
作者: Hchl    時間: 14-9-2024 01:44
天意玩弄人心 發表於 13-9-2024 17:12
咁你最後破佢地條數 定借左銀行找佢地條數先破

我上曬銀行架喇 入學前就得返終銀同DXS貸款
我都好興幸破前係得返兩條銀行數(仲有少量卡數?)
中途我一比現金(手續費)佢地已經覺得唔對路
有諗過報警 但其實都知唔會有用 只可以以自己on居嘅case警世 比更多人知呢啲清數公司咩料
作者: Hchl    時間: 14-9-2024 01:45
grosjeanalan 發表於 14-9-2024 00:00
即係個啲咩二線清數計劃, 清數X個啲 ?

無錯
名就叫「快X」 應該Google到
作者: Hchl    時間: 14-9-2024 01:46
jerryw1997 發表於 13-9-2024 22:59
所以正正經經行返DRP/IDRP/IVA/破產最穩陣

有諗過當初就算自己單槍匹馬搵間銀行好好地傾
最後情況都未必去到咁差
作者: grosjeanalan    時間: 14-9-2024 08:10
Hchl 發表於 14-9-2024 01:45
無錯
名就叫「快X」 應該Google到

我知邊間啦 ! 我都係中佐呢間嘅, 佢啲收數好狼
作者: Hchl    時間: 14-9-2024 11:49
grosjeanalan 發表於 14-9-2024 08:10
我知邊間啦 ! 我都係中佐呢間嘅, 佢啲收數好狼

Eee?
師兄你係比佢地收過數?
間野係咪喺灣仔?
我上次上去攞返曬啲卡 同佢地完約
我仲聽到隔離好似有個????仔比人屌緊
作者: grosjeanalan    時間: 14-9-2024 12:17
Hchl 發表於 14-9-2024 11:49
Eee?
師兄你係比佢地收過數?
間野係咪喺灣仔?

無錯, 但係我個陣比佢哋屌緊個陣都已經係2月尾3月初嘅事, 個陣我心被詐騙比網騙呃哂啲錢, 之後上去比佢哋屌到甘
作者: Hchl    時間: 14-9-2024 13:46
grosjeanalan 發表於 14-9-2024 12:17
無錯, 但係我個陣比佢哋屌緊個陣都已經係2月尾3月初嘅事, 個陣我心被詐騙比網騙呃哂啲錢, 之後上去比佢哋 ...

我都係差唔多時間完約 莫非就係你!?
我係姓Lxu嘅跟 sofar三個月無難為我
咁師兄你宜家點? 入左學?
佢地講到如果係within佢地入學會殺全家搞到你無運行咁...同埋個開頭過程好L誇張 又攞你手機睇又剩

作者: grosjeanalan    時間: 14-9-2024 16:57
Hchl 發表於 14-9-2024 13:46

咁可能真係我啦!依家入佐學啦!個陣比佢哋兇到我家破人亡咁滯!已經轉佐三份工啦!
作者: grosjeanalan    時間: 14-9-2024 17:00
開始個陣係好誇張, 收哂手機抄底哂啲資料, 又睇哂你啲銀行記錄, 支付寶咁
作者: MoneyZero    時間: 14-9-2024 19:22
我想講坊間啲清數計劃真係會搞到你上絕路 我其實本身條數唔多亦都唔大 中間有一段時間周轉唔到就搵咗一間做所謂覽數清數 手續費嗰啲俾佢撳住搶都唔再話 一向準時無遲 去到臨尾嗰四期突然call loan 顯示要搞到搵其他扣抵去冚數 之後就真係越嚟越癲 導致要破產
作者: jerryw1997    時間: 14-9-2024 19:51
grosjeanalan 發表於 14-9-2024 17:00
開始個陣係好誇張, 收哂手機抄底哂啲資料, 又睇哂你啲銀行記錄, 支付寶咁

佢哋根本係Fishing Exercise
作者: jerryw1997    時間: 14-9-2024 19:52
MoneyZero 發表於 14-9-2024 19:22
我想講坊間啲清數計劃真係會搞到你上絕路 我其實本身條數唔多亦都唔大 中間有一段時間周轉唔到就搵咗一間做 ...

正常還錢都call loan,咁癲?
作者: MoneyZero    時間: 14-9-2024 22:02
jerryw1997 發表於 14-9-2024 19:52
正常還錢都call loan,咁癲?

係呀 果時還都好吃力
因為佢地話見到我太多查詢 TE 跌分跌得太誇
即使之前幾準時還都無情講 限我三日內清哂
果三日簡直崩潰 籌夠錢去入食錢機仲要壞埋機
我當場心情急到瀨晒屎咁差啲系部機前喊能左出黎
最後隔多日佢地對到數先叫正式完哂

但就係因為咁我要左撲右撲之下搞到要搵再下一線嘅扣底借
一下子由本身爭一兩間一兩條
變左差成十幾間又短又小嘅數正正因為數冚數嘅關係

終於去到還唔起嚴重影響精神同家人生活
(要還債 完全無娛樂 小朋友學下野都要cut9埋 食都要諗過先食) 把鬼火 搞到跑數跑到番工咁索性破產就唔9理了
但因為我自己做生意好多數目上嘅野唔清唔楚 所以依家係進退兩難緊 未破到 純粹三轉哂避開哂
其實真心最難捱係頭兩三個月 我同家人都日日比收數滋擾 但當通哂天之後其實已經無乜好怕
作者: grosjeanalan    時間: 14-9-2024 23:50
Hchl 發表於 14-9-2024 13:46

個個Lxu先生個陣一直好靜無出過聲, 係咁比佢老闆同一個員工鬧到狗血淋頭, 之後我朋友同我講唔好理佢哋, 直接搞破產一了百了
作者: grosjeanalan    時間: 14-9-2024 23:52
jerryw1997 發表於 14-9-2024 19:51
佢哋根本係Fishing Exercise

個陣都好後悔搞佐呢間清數, 個陣乜都唔知, 比人呃佐個心好亂唔知點做
作者: jerryw1997    時間: 7 天前
MoneyZero 發表於 14-9-2024 22:02
係呀 果時還都好吃力
因為佢地話見到我太多查詢 TE 跌分跌得太誇
即使之前幾準時還都無情講 限我三日內清 ...

佢話你多查詢,其實你攬數之後有無再申請?
作者: jerryw1997    時間: 7 天前
grosjeanalan 發表於 14-9-2024 23:52
個陣都好後悔搞佐呢間清數, 個陣乜都唔知, 比人呃佐個心好亂唔知點做

話說你本身有咩數?(記得唔好開全名)
作者: grosjeanalan    時間: 7 天前
jerryw1997 發表於 15-9-2024 14:25
話說你本身有咩數?(記得唔好開全名)

除佐快X, 有X信bank, 小新bank, 日本XX通同一間X進
作者: grosjeanalan    時間: 7 天前
仲有UB
作者: Hchl    時間: 6 天前
grosjeanalan 發表於 15-9-2024 15:05
除佐快X, 有X信bank, 小新bank, 日本XX通同一間X進

好奇師兄你點搞掂快X
佢地係真心狼 尤其仲有個lxe生(上銀行果個) 真係會迫9你借好多
作者: a981142    時間: 5 天前

都係聽唔明,即係佢地有幫你清既?真係幫你上返銀行?
只係泵大左條數,供唔起?

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3