破產聯盟

標題: 申請破產後,收到財務公司信件,說要告我詐騙? [打印本頁]

作者: Decade123    時間: 9-8-2024 23:04
標題: 申請破產後,收到財務公司信件,說要告我詐騙?
小弟破產令9月10 上庭頒令
但今天收到某一兩間財務公司寄信
話我今年一月份申請貸款 但八月份才申請破產
說我懷疑故意破產去詐騙金錢
話會直接聯絡商業罪案調查科同破產管理處
請問有冇師兄有同樣經驗,可以指教一下?
作者: BBQBBQ0123    時間: 9-8-2024 23:17
佢哋大你的
作者: Decade123    時間: 9-8-2024 23:29
另外想知道有沒有人知道 財務公司會不會通知我公司的?因為見到有很多師兄匯報公司收到財務公司收數信件
作者: Wh00    時間: 9-8-2024 23:33
Decade123 發表於 9-8-2024 23:29
另外想知道有沒有人知道 財務公司會不會通知我公司的?因為見到有很多師兄匯報公司收到財務公司收數信件 ...

好難講,睇間財務公司做法,佢都係大你既姐
作者: Decade123    時間: 9-8-2024 23:52
另外想問吓小弟大部份都係一線財務公司 請問有邊幾間係會上門通知我再接嘅公司?
作者: Decade123    時間: 9-8-2024 23:52
有邊幾間一線財務公司係會直接通知我在職嘅公司?
作者: timmoz    時間: 10-8-2024 00:16
正常一線唔會上門,ux就衰d 知你公司地址會係咁寄信,電腦send,你有無二線先
作者: Yuyuyuu    時間: 10-8-2024 10:07
有人真係會告,只不過比例唔多。不過係咪真係告都好,反正都無錢還,咪由佢,最多罰款。
作者: a981142    時間: 10-8-2024 12:05
9成9靠嚇,一線唔會搞咁多野啦
作者: LALALALA    時間: 11-8-2024 01:36
想問下介唔介意講下係邊幾間財仔?另外你意思係今年9月10上庭頒領,依家係申請左無耐,未正式頒領?其實佢要證明你全心呃佢錢係無乜可能,最緊要借番黎嘅錢係有還過就已經講得通你唔係全心唔還同呃錢

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3