破產聯盟

標題: 已申請,但有好多疑問,求解答 [打印本頁]

作者: asfive    時間: 20-7-2024 11:35
標題: 已申請,但有好多疑問,求解答
5月中向律師樓申請,6月14收到信話7月9頒令
但7月9律師樓先話法庭要求補充文件,延遲到7月23頒令
而律師樓叫我7月22先上去為補充文件宣誓,但第二日就頒令...仲趕得切,會唔會搞到又延遲到頒令 ? (問題一)
我問律師樓只係覆我: 希望唔會影響到...
因為我好急開新戶口入票(出糧支票係a/c payee only)

另外想問成功頒令當日,係咪可以即日可以開到新戶口?  (問題二)
有冇邊間銀行開戶效率快?(問題三)

求有經驗人士解答,每日都好不安...歡迎有其他事項提點/告知我

感謝大大

作者: mirror0822    時間: 20-7-2024 11:54
著斯文d去少人既中銀。唔駛預約即日開戶。仲好好態度。
作者: LALALALA    時間: 21-7-2024 14:19
領令當日多數都唔會開到户口,因為開户口要有信先開到,封信要睇下搵邊個拎,我就搵破產處主仼,頒令當日約左之後兩日,頒完到起碼中午,開户先要有份嘢要填,當你當日下午拎到信,快極都第二日先開到,下午銀行正常無晒開户quota
作者: Lee1234    時間: 21-7-2024 15:30
LALALALA 發表於 21-7-2024 14:19
領令當日多數都唔會開到户口,因為開户口要有信先開到,封信要睇下搵邊個拎,我就搵破產處主仼,頒令當日約 ...

你真係唔好再亂up 啦
作者: jackywong    時間: 21-7-2024 17:46
Lee1234 發表於 21-7-2024 15:30
你真係唔好再亂up 啦

不正確嗎?

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3