破產聯盟

標題: 心情緊張 [打印本頁]

作者: Wah411411    時間: 14-7-2024 14:03
標題: 心情緊張
聽日要去永x交文件,心情緊張,請問各位師兄會唔會問好多野
作者: uukth    時間: 14-7-2024 15:36
交文件應該唔會問咁多 我係外判左比佢 傾生活費時覺得超級好
作者: Wah411411    時間: 14-7-2024 16:28
uukth 發表於 14-7-2024 15:36

師兄都係交文件去永x?
作者: uukth    時間: 14-7-2024 17:08
係我直接外判左比佢 初見就交埋文件同傾生活費
作者: Lee1234    時間: 14-7-2024 21:37
uukth 發表於 14-7-2024 17:08

上繳過唔過份?
作者: 2024ccc    時間: 15-7-2024 17:02

係開大會後判左比佢嗎?
作者: jos2000    時間: 15-7-2024 17:32
呢間好似只收文件,唔傾野,但如果係個中佬收,會問長問短強迫修改,好煩膠,問佢野會叫問番主任,唔算友善但駛理佢
作者: 2024ccc    時間: 15-7-2024 20:54
uukth 發表於 14-7-2024 17:08

想問下你係咪唔洗開大會直接判比佢呀?
作者: Wah411411    時間: 15-7-2024 22:11
jos2000 發表於 15-7-2024 17:32
呢間好似只收文件,唔傾野,但如果係個中佬收,會問長問短強迫修改,好煩膠,問佢野會叫問番主任,唔算友善 ...

我今日去到就係一個中年女人收文件,都好友善,唔會問好多野
作者: jos2000    時間: 16-7-2024 00:45
Wah411411 發表於 15-7-2024 22:11
我今日去到就係一個中年女人收文件,都好友善,唔會問好多野

你好彩,果條中佬問到好似係同佢傾生活費咁,想左扣右扣話寫咁多主任唔批,心諗關佢L事咩
作者: yuetyiuyo    時間: 12-8-2024 22:04
呢間都係交文件多 未到開大會呢D 個心都係有少少緊張同不安 我跟緊李周
外判同破署冇話好定吾好 你預左要上繳 準時上繳 佢吾會點樣煩你
作者: Terea    時間: 12-8-2024 22:23
聽日輪到我交26頁,勁緊張。。。
作者: jos2000    時間: 12-8-2024 23:01

有幾好可以講下嗎?我果陣只係交野都問呢樣問果樣仲強迫修改,屌佢老鼠
作者: cftong    時間: 13-8-2024 12:34
jos2000 發表於 12-8-2024 23:01
有幾好可以講下嗎?我果陣只係交野都問呢樣問果樣仲強迫修改,屌佢老鼠 ...

我知你講邊個,佢叫我改嘢,我問佢點解,佢完全講唔出個邏輯。大多佢兩嘢佢就話「咁算啦,到時等主任批。」呃水吹,嘥鳩我時間。

佢話「家庭膳食」係指個人膳食,咁我問點解表格要寫「家庭」兩個字,佢答唔到。
「預留稅款」佢話唔使填,我話我報咗稅,亦都有初步評估,我跟稅局個數填喎。佢話呢個係「未來」嘅嘢,咁我話成張表嘅嘢都係預算未來嘅嘢啦,張表明明有呢個item,點解又唔可以填?佢又答唔到。

作者: jos2000    時間: 19-8-2024 00:16
cftong 發表於 13-8-2024 12:34
我知你講邊個,佢叫我改嘢,我問佢點解,佢完全講唔出個邏輯。大多佢兩嘢佢就話「咁算啦,到時等主任批。 ...

應該就係果個,條友九唔搭八,所以最緊要唔好怕佢地,仲要傾果陣要做記錄保護自己

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3