破產聯盟

標題: 已經判左跟石仔,人生玩完 [打印本頁]

作者: 最後生還者    時間: 12-7-2024 12:00
標題: 已經判左跟石仔,人生玩完
應該呢4年俾佢哋折磨至死
作者: 天意玩弄人心    時間: 12-7-2024 12:06
算吧啦 間間外判都一樣 除非你跟政府主任 識個前輩跟政府 我果時老破問佢意見 佢仲話下 破產要還錢架咩 佢四年一蚊都無交
作者: 最後生還者    時間: 12-7-2024 12:09
天意玩弄人心 發表於 12-7-2024 12:06
算吧啦 間間外判都一樣 除非你跟政府主任 識個前輩跟政府 我果時老破問佢意見 佢仲話下 破產要還錢架咩 佢 ...

所以D財仔點會輕易放過我地,供完血息,老破,之後再揾外判搞我地
作者: GG1338228    時間: 13-7-2024 00:23
我之前都係跟外判,你只要定時入數,有數照報,年報不遲,外判根本無煩過我什麼,四年來只係通過四次左右電話,最後那個電話就係叫我去稅局拿四年既報稅證明,直到交埋最後一年年報和不反信,等多一個月左右就成功拿到不反了解破。老實說那四年係要上繳,但總比起破前一出糧就要還錢還到無晒,實在好太多。
作者: 從新做人1000    時間: 13-7-2024 11:38
GG1338228 發表於 13-7-2024 00:23
我之前都係跟外判,你只要定時入數,有數照報,年報不遲,外判根本無煩過我什麼,四年來只係通過四次左右電 ...

因為樓主想反抗外判,個人饍食冇$8000 唔會簽供款同意書,所以佢咪覺得人生已完。依家等睇到佢上去傾時會係死狗定反枱囉。不過判左比石有排等。最少半年啦
作者: 天意玩弄人心    時間: 13-7-2024 11:55
從新做人1000 發表於 13-7-2024 11:38
因為樓主想反抗外判,個人饍食冇$8000 唔會簽供款同意書,所以佢咪覺得人生已完。依家等睇到佢上去傾時會 ...

8000? 我返金鐘 都批得果4500
作者: 最後生還者    時間: 13-7-2024 12:41
天意玩弄人心 發表於 13-7-2024 11:55
8000? 我返金鐘 都批得果4500

批幾多對我黎講分別不大,我都冇收入
作者: 天意玩弄人心    時間: 13-7-2024 13:08
最後生還者 發表於 13-7-2024 12:41

咁你又嗌咩折磨

作者: 從新做人1000    時間: 13-7-2024 14:37

你份$40000 sale 呢?又老吹呀?
作者: 天意玩弄人心    時間: 13-7-2024 17:26
從新做人1000 發表於 13-7-2024 14:37
你份$40000 sale 呢?又老吹呀?

依度好多吹人佬。聽聽就好。可能有班收數都會上黎睇
作者: Zxfeb999    時間: 13-7-2024 17:59
應該係個個討論區都多水怪至啱
作者: 金龍華    時間: 13-7-2024 18:00
吓,忽然無收入,原來又一智障
作者: John2628    時間: 13-7-2024 20:06
又一個為左唔上繳又做現金工,服左佢為左唔還錢放棄原本份工⋯⋯⋯
作者: 7148    時間: 13-7-2024 20:15
從新做人1000 發表於 13-7-2024 11:38
因為樓主想反抗外判,個人饍食冇$8000 唔會簽供款同意書,所以佢咪覺得人生已完。依家等睇到佢上去傾時會 ...

師兄 我過左半年都重末傾
作者: cftong    時間: 13-7-2024 23:01

咁「凍結戶口」法對你嚟都冇所謂,仲有咩其他折磨方法?
日日打嚟問你搵工未?
作者: 一個傻人    時間: 14-7-2024 00:20
7148 發表於 13-7-2024 20:15
師兄 我過左半年都重末傾

跟石仔好似好多就成年之後先傾生活費
作者: 從新做人1000    時間: 14-7-2024 10:06
金龍華 發表於 13-7-2024 18:00
吓,忽然無收入,原來又一智障

係呀,佢2/5 先話揾到份幾皮野既工,好威咁上嚟曬。依家又話冇收入,笑L死。佢依家7左就唔會再覆依個post 等佢沉,之後又開新post 講其他野架喇條白卡佬
作者: 最後生還者    時間: 14-7-2024 12:46
從新做人1000 發表於 14-7-2024 10:06
係呀,佢2/5 先話揾到份幾皮野既工,好威咁上嚟曬。依家又話冇收入,笑L死。佢依家7左就唔會再覆依個post ...

討論區姐,大家都係破產人士,估唔到你戾氣咁重,少少野唔岩你意見就要追住黎殺,你咁嘅性格就算完左破產期都唔會有好下場。你咪繼續嘈囉。哈哈!
作者: 天意玩弄人心    時間: 14-7-2024 12:52
最後生還者 發表於 14-7-2024 12:46
討論區姐,大家都係破產人士,估唔到你戾氣咁重,少少野唔岩你意見就要追住黎殺,你咁嘅性格就算完左破產 ...

咪係 破得產大家都唔係好人
作者: 最後生還者    時間: 14-7-2024 12:56
天意玩弄人心 發表於 14-7-2024 12:52

我都幾次冇覆佢,佢又人生攻擊又白咭又剩。破得產冇野做有乜出奇。
作者: 心急人上上    時間: 14-7-2024 18:28
天意玩弄人心 發表於 14-7-2024 12:52

咩理倫???你殺人放火
作者: 心急人上上    時間: 14-7-2024 18:38
從新做人1000 發表於 14-7-2024 10:06
係呀,佢2/5 先話揾到份幾皮野既工,好威咁上嚟曬。依家又話冇收入,笑L死。佢依家7左就唔會再覆依個post ...

因思覺失調,幻想咩都得,好彩佢冇拿刀
作者: cftong    時間: 14-7-2024 21:38
樓主點解灰定先? 可能冇事呢? 你覺得你冇收入又唔洗care佢批生活費,可以點折磨你?
作者: a981142    時間: 15-7-2024 17:46
作故仔作到自己都唔記得埋,收皮吧啦,唔好再刷存在感,好煩
作者: 從新做人1000    時間: 15-7-2024 18:45
心急人上上 發表於 14-7-2024 18:38
因思覺失調,幻想咩都得,好彩佢冇拿刀

創作力同幻想真係會嚇你一跳XDD
作者: 最後生還者    時間: 15-7-2024 19:14
a981142 發表於 15-7-2024 17:46
作故仔作到自己都唔記得埋,收皮吧啦,唔好再刷存在感,好煩

幾時作故仔呀?你地未又係來來去去幾個人圍爐取暖。大家已經都老破,仲鬼打鬼。你咪又係出洗手糧冇上繳
作者: a981142    時間: 16-7-2024 11:38
最後生還者 發表於 15-7-2024 19:14
幾時作故仔呀?你地未又係來來去去幾個人圍爐取暖。大家已經都老破,仲鬼打鬼。你咪又係出洗手糧冇上繳 ...

點作上面答哂你啦,不過作既野你又點會記得
唔係鬼打鬼,係你係害群之馬,日日老作刷存在感
你估係你?成日諗住唔上繳
8千拗唔到,係度發窮惡
無8千咪又餓你唔死,咁好中氣係度吹
作者: yuetyiuyo    時間: 12-8-2024 22:01
其實你掉返轉諗 財仔銀行追你數 影響到家人
破產 係俾自己一個機會重新做人
利申破左一年 仲有三年 同路人共勉之
作者: nakamura    時間: 13-8-2024 10:02
a981142 發表於 16-7-2024 11:38
點作上面答哂你啦,不過作既野你又點會記得
唔係鬼打鬼,係你係害群之馬,日日老作刷存在感
你估係你?成日諗 ...

邊有可能咁易膳食批8000?總之都話生活費你寫大幾多都冇用,最終決定由外判話事
作者: a981142    時間: 13-8-2024 18:05
nakamura 發表於 13-8-2024 10:02
邊有可能咁易膳食批8000?總之都話生活費你寫大幾多都冇用,最終決定由外判話事 ...

佢係要拗嘛,長期失業仲咁大貪
作者: nakamura    時間: 14-8-2024 10:02
a981142 發表於 13-8-2024 18:05
佢係要拗嘛,長期失業仲咁大貪

最終都係要屈服俾外判

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3