破產聯盟

標題: 破完仲差受托人錢 [打印本頁]

作者: samaul    時間: 2-12-2023 13:36
標題: 破完仲差受托人錢
細佬2017年入學 2021年畢業 出左黎呢兩年因為自己衰 而家已經打算要重新入學 但係忽然諗起當時仲差破產受托人最後果期數 大約4k 我而家仲未申破 咁係應該還完再破定直接破呢 受托人係周吳xx
作者: 差人過百萬    時間: 2-12-2023 17:07
作者: bright    時間: 2-12-2023 17:08
你尚欠周吳××錢??佢容許你畢業嗎?你有無取不反對書?有無上法院做解破証明文件?這2年,你能申請到信用咭嗎?
作者: samaul    時間: 2-12-2023 17:37
冇拎到不反對書 冇解破令 有張百貨信用卡 不過額好少 1萬都冇
作者: samaul    時間: 2-12-2023 17:40
差人過百萬 發表於 2-12-2023 17:07
咁快可以借到咁多錢? 直接破 仲還咩鬼 佢之後會同你再計 可能再跟返佢地

數唔算大 30個左右 一線又有 二線又有 但係已經爆曬數
作者: 差人過百萬    時間: 2-12-2023 18:01
作者: antonyking    時間: 2-12-2023 18:38
未解破都借到一線……我解破一線信用卡都唔批,只得兄弟批。
作者: 差人過百萬    時間: 2-12-2023 19:25
作者: samaul    時間: 2-12-2023 19:57
差人過百萬 發表於 2-12-2023 19:25
咁樣咪又害死樓主 仲敢借二線

你啱 自己衰 有一次機會唔識好好珍惜 而家隨時連自己份有發展空間既工都冇埋 找左一部分數之後我而家都要等下個月頭出糧先有錢去搞破 但係找剩唯一一間二線月中就到期 而家都唔知點好
作者: bright    時間: 2-12-2023 21:46
如此看來,上手外判周吳xx無向政府出反对解破指令。上次你的破產,你可能無手尾。因你已申請到信用咭。今次要再破,可能無人會跟你算舊帳。有消息,請上來分享。
作者: Carman1216    時間: 2-12-2023 23:32
其實隔咗咁多年,外判都要收齊錢先會開不反對,但應該唔會(唔可以)再凍結戶口,我同其他人一樣奇怪點解可以申請到信用卡
作者: samaul    時間: 4-12-2023 10:31
我都唔知點解會拎到信用卡 我俾2舊幾水睇自己tu都仲係冇評分
作者: samaul    時間: 4-12-2023 10:33
另外我想問 我啲數都係一二線 冇電話數冇扣底 如果申破有no.會唔會再搞我 正式頒令之後又會唔會搞
作者: 差人過百萬    時間: 4-12-2023 12:04
作者: samaul    時間: 4-12-2023 12:54
我第一次全部都係一線 有no.就停左
作者: 金龍華    時間: 4-12-2023 19:03
都未解破,點樣再破?好離奇
作者: a981142    時間: 5-12-2023 12:27
samaul 發表於 4-12-2023 10:33
另外我想問 我啲數都係一二線 冇電話數冇扣底 如果申破有no.會唔會再搞我 正式頒令之後又會唔會搞 ...

二線點搞,爬文大把

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3