破產聯盟

標題: 頒令時間一問 [打印本頁]

作者: kaho426    時間: 30-11-2023 21:37
標題: 頒令時間一問
通常宣誓到頒令大概需要多長時間?
我29號宣誓,3姓搞,想知佢大概會幾時頒令?
同埋如果頒令之後,跟住係咩流程?
寄信俾我? 如果係寄信俾我會講啲咩?
唔該各位有經驗嘅師兄

作者: 一個傻人    時間: 30-11-2023 23:25
我宣誓到頒令個半月左右
頒令前收到信叫你頒令後上邊度交26頁
咁頒令後自己約上去
交完3個月內無要求開大會,即係破署主任跟你嘅個案
未來四年有咩就搵主任
如果要開大會,到既先知跟邊間外判

作者: kaho426    時間: 30-11-2023 23:36
一個傻人 發表於 30-11-2023 23:25
我宣誓到頒令個半月左右
咁頒令後自己約上去

唔該師兄先,仲有小小問題。
如果頒令後,要開大會的話係寄信定係電話通知?
同埋26頁都係寄俾我?
因為我嗰度係唐樓,好多個信箱都亂七八糟,
擔心到時候啲信亂曬籠。。。
作者: kaho426    時間: 30-11-2023 23:38
同埋係咪唔洗正式頒令,多數有法庭Num就會停止追數?
我係恆x,星x同兄弟
作者: 貓女    時間: 1-12-2023 00:03
kaho426 發表於 30-11-2023 23:38
同埋係咪唔洗正式頒令,多數有法庭Num就會停止追數?
我係恆x,星x同兄弟

係呀,大財,銀行有no, 就會收皮
但兄弟有可能會有人搵你傾重組,話咩唔駛破呀,你回覆已決定就唔會再搵你
作者: Anmi2019    時間: 1-12-2023 00:03
kaho426 發表於 30-11-2023 23:36
唔該師兄先,仲有小小問題。
如果頒令後,要開大會的話係寄信定係電話通知?
同埋26頁都係寄俾我?

如果頒令後,要開大會的話係寄信定係電話通知?破署會寄信畀你
同埋26頁都係寄俾我?由3姓寄畀你,你可以試吓同佢講,話上去拎
作者: Reeves    時間: 1-12-2023 13:40
我同樓主差唔多時間宣誓,之後流程大家互相提點
作者: Reeves    時間: 1-12-2023 13:41
我係搵VT
作者: Onetime    時間: 1-12-2023 17:45
一個傻人 發表於 30-11-2023 23:25
我宣誓到頒令個半月左右
咁頒令後自己約上去

我交表果間律師樓唔係之後會跟我嘅外判,會轉其他人咖?
作者: 差人過百萬    時間: 1-12-2023 17:49
作者: kaho426    時間: 1-12-2023 21:48
Reeves 發表於 1-12-2023 13:40
我同樓主差唔多時間宣誓,之後流程大家互相提點

好,今日收到3姓msg話1月9號頒令,依加已經有法庭no
作者: Reeves    時間: 1-12-2023 21:52
貓女 發表於 1-12-2023 00:03
係呀,大財,銀行有no, 就會收皮
但兄弟有可能會有人搵你傾重組,話咩唔駛破呀,你回覆已決定就唔會再搵 ...

咁啱我都係今日收到6c電話,話1月9日頒令
作者: Onetime    時間: 1-12-2023 22:22
差人過百萬 發表於 1-12-2023 17:49
律師工作只係幫你入紙。到個破產令一出就完。 之後你就要自己跟破產署指示交文件 有機會跟主任或政府委託 ...

我頒咗令,收到信叫我交26頁去律師樓,咁係咪之後我係跟佢?
作者: Anmi2019    時間: 2-12-2023 03:53
Onetime 發表於 1-12-2023 22:22
我頒咗令,收到信叫我交26頁去律師樓,咁係咪之後我係跟佢?

要睇你封信點寫,你不如入去爬咗文先#頒令前收到破署信,點樣分辨暫時主任/直接外判跟,佢哋跟有咩分別http://www.hkiva.org/forum.php?mod=viewthread&tid=22022
作者: Onetime    時間: 2-12-2023 14:00
Anmi2019 發表於 2-12-2023 03:53
要睇你封信點寫,你不如入去爬咗文先#頒令前收到破署信,點樣分辨暫時主任/直接外判跟,佢哋跟有咩分別ht ...

唔該哂,睇返我係直接外判咗

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3