破產聯盟

標題: 填26頁一問 [打印本頁]

作者: CSC    時間: 24-11-2023 19:15
標題: 填26頁一問
請問第8條,呈請前2年內有無因為賭博導致無法償債,
我知買馬,買六合彩係包括的

但佢問損失多少資產點填好?
會要求提供證明嗎?

唔該

作者: 欠一百萬    時間: 24-11-2023 19:34
呢題係C 部, 屬於自營作業, 你有商號, 有自己搞生意?
作者: 差人過百萬    時間: 24-11-2023 19:48
作者: kaho426    時間: 24-11-2023 20:55
我都想知。。
作者: mirror0822    時間: 24-11-2023 21:44
其實26頁,如果係去貝貝交文件勁容易,果條傻古生會幫你一齊快速填,係咁劃劃劃。趕住食lunch咁。
作者: 差人過百萬    時間: 24-11-2023 22:19
作者: Anmi2019    時間: 24-11-2023 22:34
差人過百萬 發表於 24-11-2023 22:19
緊係。佢負責收文件。佢都無責任睇既。 到時有問題外判都係問返你 我已經填哂 個主任由第一頁開始同佢對  ...

我果時見直接外判,都搞咗成兩個幾三個鐘
作者: kaho426    時間: 24-11-2023 22:50
欠一百萬 發表於 24-11-2023 19:34
呢題係C 部, 屬於自營作業, 你有商號, 有自己搞生意?

師兄意思係 自己做生意,先要填呢個問題?
而如果自己係打工,係唔需要填?
作者: 欠一百萬    時間: 24-11-2023 23:30
kaho426 發表於 24-11-2023 22:50
師兄意思係 自己做生意,先要填呢個問題?
而如果自己係打工,係唔需要填? ...

正是,
作者: 抬起頭    時間: 5-12-2023 12:14
有少少26頁問題想在此請教

頒令後,向主任申請了開新銀行戶口
就快將會去交26頁
請問新銀行戶口需要在26頁內填寫嗎?
如需要,應填寫在哪?
謝謝
作者: Anmi2019    時間: 5-12-2023 13:38
抬起頭 發表於 5-12-2023 12:14
有少少26頁問題想在此請教

頒令後,向主任申請了開新銀行戶口

頒令後問主任拎信去開果個戶口,唔需要填資料落#26頁。
若果你喺等頒令前偷雞去開個新戶口出糧用(因申破呈請時無依個戶口資料),就要去P.9第12c(i)填噃。
作者: 抬起頭    時間: 5-12-2023 22:22
Anmi2019 發表於 5-12-2023 13:38
頒令後問主任拎信去開果個戶口,唔需要填資料落#26頁。
若果你喺等頒令前偷雞去開個新戶口出糧用(因申破 ...

謝謝您

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3