破產聯盟

標題: 攞到破產解除證明書之後最新情況 [打印本頁]

作者: 不能說的秘密    時間: 29-5-2023 17:07
標題: 攞到破產解除證明書之後最新情況
今早去攞左破產解除證明書(英文版),第一時間衝去銀行更新(想要網上銀行功能)——  哈哈哈,佢竟然話,這張唔系破產解除證明書。不過,佢都copy我身份證同破產解除證明書 之後話兩個星期再去辦理(如果沒問題的話)
作者: Bbccdde    時間: 31-5-2023 21:59
我想問你係邊間銀行?因為我琴日去銀行開戶,本身已經開戶成功,但係佢今日突然之間打嚟話嗰張證明書唔夠。我都係攞英文版
作者: 不能說的秘密    時間: 3-6-2023 12:08
Bbccdde 發表於 31-5-2023 21:59
我想問你係邊間銀行?因為我琴日去銀行開戶,本身已經開戶成功,但係佢今日突然之間打嚟話嗰張證明書唔夠。 ...

中國銀行 ,佢叫我兩個星期後再去辦(開通網上銀行),應該系沒問題,(沒問題的話,這兩個星期唔會打電話比我)
作者: 不能說的秘密    時間: 3-6-2023 12:09
Bbccdde 發表於 31-5-2023 21:59
我想問你係邊間銀行?因為我琴日去銀行開戶,本身已經開戶成功,但係佢今日突然之間打嚟話嗰張證明書唔夠。 ...

師兄,你是破解完結後新開戶口? 仲有,咩叫證明書唔夠???
作者: jackwonghk815    時間: 5-9-2023 07:22
我都誤會左3..年,當初畢業第一時間去銀行遞張野比職員 .,職員都係支吾以對,攪到我浪費3年後去搞番張破產解除証明書,原來呢張野你要專登問番主任攪 佢攪完寫封信証明你讀過4年比高院知,再由高院比番張證明書你,咁先完美落幕(當初我以為自動,就咁誤會浪費左3年時間)希望幫到唔閒明嘅師弟妹,珍取時間攪啊!

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3