破產聯盟

標題: 6/22頒令揮手區 [打印本頁]

作者: Coukit    時間: 18-6-2021 11:11
作者: taktak2108    時間: 18-6-2021 11:20
me tooooooo
作者: Coukit    時間: 18-6-2021 11:27
作者: billyleungmc    時間: 18-6-2021 14:24
我琴日先宣誓,唔知要等幾耐?
作者: Coukit    時間: 18-6-2021 14:34
作者: taktak2108    時間: 18-6-2021 14:34
Coukit 發表於 18-6-2021 11:27
師兄自己舉手定6C搞?

自己,所以已經衰左一次啦,哈哈
作者: Coukit    時間: 21-6-2021 14:10
作者: Coukit    時間: 22-6-2021 10:14
作者: Anmi2019    時間: 22-6-2021 11:12
Coukit 發表於 22-6-2021 10:14
成功頒令 而家係咪要等破處封信寄來約外判交文件同伸請解凍戶口出糧用

恭喜你,律師樓果面唔會知你跟邊個,佢可能會叫你盡快去交文件,唔駛理佢,要再等信先知下步點行。
作者: Coukit    時間: 22-6-2021 11:38
作者: Anmi2019    時間: 22-6-2021 12:18
Coukit 發表於 22-6-2021 11:38
係呀9點半頒 10點未到就SMS通知我叫我3日內聯絡主任
我就係之前爬文見話要等破處出信通知跟邊個先CONTACT ...

我果時朝早頒,下晝2點幾先收到通知@@
而張令都要等個幾月後連埋付款收據先寄嚟,佢哋唔會再幫手send張破產令畀債權人喇,如果依段時間收到追數,只可以話已頒令,要睇令遲d先畀
作者: Coukit    時間: 22-6-2021 12:22
作者: Coukit    時間: 22-6-2021 18:15
作者: 欠一百萬    時間: 22-6-2021 19:38
Coukit 發表於 22-6-2021 18:15
弱弱一問,岩岩問6C幾時會比破產令我
佢覆我話今日才正式頒令,法庭審批命令需時,大約需要數星期
咁我想問 ...

頒左令, 你知邊間追數, 而你又有申報, 你通知你的受託人.

你急於要張破產令有咩用先? 你有野向政府申請?
作者: Anmi2019    時間: 23-6-2021 09:01
Coukit 發表於 22-6-2021 18:15
弱弱一問,岩岩問6C幾時會比破產令我
佢覆我話今日才正式頒令,法庭審批命令需時,大約需要數星期
咁我想問 ...

數星期差唔多啦,法庭都要時間整理噃d文件同喺破產令上蓋印,之後先可以交噃畀破署,破署又要時間整理先可以寄噃畀你律師樓。
同果間講已頒令,追多幾次無引就會停啦。一係逢星期五晚去憲報睇吓有無你名,之後截圖畀佢睇; 一係你畀破署主任電話佢,叫佢直接聯絡佢。

作者: Coukit    時間: 23-6-2021 10:24
作者: Coukit    時間: 23-6-2021 10:25
作者: 欠一百萬    時間: 23-6-2021 14:40
Coukit 發表於 23-6-2021 10:24
百萬兄 我直接外判 未知邊個係受託人...
咁我應該通知破產主任先

過兩天你知邊個受託人, 就找佢啦
作者: Coukit    時間: 23-6-2021 15:38

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3