破產聯盟

標題: 主任已批的個人什費 家庭什費 報周年表時可否報大d? [打印本頁]

作者: 折翼    時間: 14-6-2021 09:55
標題: 主任已批的個人什費 家庭什費 報周年表時可否報大d?
如題 麻煩各位
作者: 折翼    時間: 14-6-2021 09:58
但以上二項我都沒有留單據 可以報大d嗎?如主任會要睇單據嗎?吾該各位 感謝
作者: 阿三妹妹    時間: 14-6-2021 11:06
冇人咁叫你報大啲
作者: ccwa    時間: 14-6-2021 11:20
你照寫 問起你有單又好冇單又好佢唔批你咪自己嘔返錢出黎,跟主任已經好幸福唔好搞咁多野啦
作者: 折翼    時間: 14-6-2021 12:05
即系吾可以報大d? 如家庭什費 膳食? 因為可能收入大過支出 甘可以在冇單據的項目報大少少
作者: 折翼    時間: 14-6-2021 12:17
因為我現時收入多於支出 所以想問各師兄師姐 可否報大主任已批的什費 膳食等 感激各位
作者: 欠一百萬    時間: 14-6-2021 14:44

逃避上缴, 唔想還款.
違反破產條例可引致被反對解破.

作者: 折翼    時間: 14-6-2021 16:05
但其實我系支出大過收入的 只是雜費我沒有留單據已
作者: 欠一百萬    時間: 14-6-2021 16:29
折翼 發表於 14-6-2021 16:05
但其實我系支出大過收入的 只是雜費我沒有留單據已

破署主任批生活費係一個總數,沒有分開各項細明.總數支出係應該唔多過生活費, 收入多過支出就是要上繳作還款用.

若然收入大過支出, 就自行加大生活費, 去做到0盈餘, 咁每個破產人所批的生活費有何意義. 又誰要上繳.
一時收入大過支出,一時支出大過收入. 前言不對後語. 供詞矛盾.

作者: 折翼    時間: 14-6-2021 16:37
百萬師兄 系因為之前傾生活費 例:個人什費我申請 $800 主任批$409 主任話批吾到果d就要麻煩你親友幫你 甘呢多出的$400 可否報周年報表上寫反$800?
作者: miyako    時間: 14-6-2021 17:57
折翼 發表於 14-6-2021 16:37
百萬師兄 系因為之前傾生活費 例:個人什費我申請 $800 主任批$409 主任話批吾到果d就要麻煩你親友幫你 甘 ...

政府主任??批5到麻煩你親友幫你…5是呱
作者: 折翼    時間: 14-6-2021 18:01
系呀 佢意思系 例我申請什費 2000
作者: 折翼    時間: 14-6-2021 18:02
但主任話只可批到1000 甘其他一千就要親友幫你 甘講
作者: miyako    時間: 14-6-2021 18:28
折翼 發表於 14-6-2021 18:02
但主任話只可批到1000 甘其他一千就要親友幫你 甘講

哦,其實是1000,嚇得我。你電費啊個點使費大個點記得留單拉,甘就5會搞到宜家爆曬咯
作者: 折翼    時間: 14-6-2021 18:33
唉 就系以為什雜吾洗單 所以掉左
作者: miyako    時間: 14-6-2021 18:40
折翼 發表於 14-6-2021 18:33
唉 就系以為什雜吾洗單 所以掉左

反正買電器啊等等個點大單是要keep噶,超過500文例如。我5是跟政府主任既。不過政府主任沒乜既,好像5使你給單。
作者: 折翼    時間: 14-6-2021 21:06
哦吾該你
作者: 欠一百萬    時間: 15-6-2021 02:03
折翼 發表於 14-6-2021 16:37
百萬師兄 系因為之前傾生活費 例:個人什費我申請 $800 主任批$409 主任話批吾到果d就要麻煩你親友幫你 甘 ...

你貼主任批你生活費封信來, 睇下點樣逐樣逐樣寫?
作者: 折翼    時間: 16-6-2021 17:26
欠一百萬 發表於 15-6-2021 02:03
你貼主任批你生活費封信來, 睇下點樣逐樣逐樣寫?

謝謝你百萬師兄
由於時間關系(因為就到期) 已經照主任批果個數填落周年報表啦

作者: Mother888    時間: 17-6-2021 09:12

歡迎光臨 破產聯盟 (http://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3